Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

łaaaał imponująca kolekcja! a maluszków pełno - to jak Twoje po 9 miesiącach rosną z listków to ja się moim nie stresuje, a już myślałam, że coś z nim nie tak :D

ale ten największy fiołek po prawej to istny olbrzym! :shock:

ostatnio widziałam ładne w tesco, miały fajne kolory i tylko za 9zl. Nie wzięłam, bo stwierdziłam że nie mam gdzie już trzymać. A dwa dni później kupiłam małą gardenię :;230

różne doniczki też są fajne! jakbym miała kupować identyczne to bym co chwilę musiała wszystkie wymieniać :P
pozdrawiam
Karolina
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Łooo fiołków kochana to Ty troche masz nie ma co ;:oj
9mies -kupa czasu do czekania na maleństwa, mi pierwszy raz wyszły po 2 (nie zebym się chwaliła) a już chciałam wyrzucac bom taka niecierpliwa ale chyba to usłyszały, mały przestój ale teraz jak Ci wszystkie dadza czadu -to dopiero bedzie -nie nadązysz doniczek zmieniac na wieksze

też jestem ZA równymi doniczkami na połce jak co niektórzy :heja
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No no ale przedszkole fiolkowe ;:224 a ta choroba fiolkowa to pytam sie dlaczego na razie zatrzymana? ;:196
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit to aż 9 miesięce trzeba że by się coś urodziło? :;230 a fiołeczki cudne może jaka wymianka kiedyś będzie ;:224
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Fajne masz to przedszkole fiołkowe ;:63 .A jak się rozrosną i zakwitną ;:224 ;:oj
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Choroba fiołkowa na razie na etapie a może by tak spróbować później ;) mnie też dopadła i przeszłam na poziom wyżej ;)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

karcias pisze:a maluszków pełno - to jak Twoje po 9 miesiącach rosną z listków to ja się moim nie stresuje, a już myślałam, że coś z nim nie tak
Marudzia pisze:9mies -kupa czasu do czekania na maleństwa, mi pierwszy raz wyszły po 2
oksi pisze:o aż 9 miesięce trzeba że by się coś urodziło?

to dlatego, że posadzone zostały na początku lipca 2011 i nieukorzenione do tego ;:223 stały jak zaklęte ;:188 ale jak pogoda zaczęła dopisywać to i ruszyły, swoje białe, ukorzenione, powpychałam wczesną wiosną - wypuszczają już maleństwa ;:108 ważna jest miejscówka dla liści no i inkubator, wcześniej wietrzyłam 2godz codziennie a teraz 2 godz co tydzień i widać im to pasuje ;:108
Marudzia pisze:mały przestój ale teraz jak Ci wszystkie dadza czadu -to dopiero bedzie
doromichu pisze:a ta choroba fiolkowa to pytam sie dlaczego na razie zatrzymana?
jola1313 pisze:A jak się rozrosną i zakwitną
trzynastka pisze:mnie też dopadła i przeszłam na poziom wyżej

no właśnie choroba była dość zaawansowana, kupowałam liście jak szalona ;:202 niestety jesienią i wczesną zimą to bez sensu ;:222 duuużo nie ukorzeniło się nawet, a te sadzoneczki co kupiłam przed zimą to nawet nie myślą o kwitnieniu - temu pohamowałam się, dopóki nic nie zakwitnie i nie udowodnią mi, że są warte mojej miłości to więcej nie kupię ani liści ani sadzonek ;:133 skupiłam się na skrętnikach, bo nie dość, że ukorzeniać się nauczyłam to i podlewać (tfu tfu aby nie wykrakać) i wczoraj podczas tego mycia okien zobaczyłam kolejne pączki :shock: mam tylko nadzieję, że szwagierka w 2 tyg mi nie ukatrupi ich ;:219 oraz, że kwitnienie jeszcze zobaczę :roll:
Marudzia pisze:eż jestem ZA równymi doniczkami na połce jak co niektórzy

niebardzo wiem jak mam tą równość zachować :;230 na półkę i tak po selekcji lądują kwiatki, które potrzebują słońca no i nie oszukujmy się, nie takie które trzeba codziennie podlewać bo skakać tak po krzesłach to mi się nie chce ;:222
karcias pisze:różne doniczki też są fajne! jakbym miała kupować identyczne to bym co chwilę musiała wszystkie wymieniać

o właśnie, dokładnie jak ja, nawet nie chcę sobie wyobrażać miny M jakbym mu o tym powiedziała ;:154 chyba by mnie po tym kursie do domu nie wpuścił z obawy o bankructwo :;230
Kwiatki przez 2 tyg. pod opieką mojej szwagierki będą, wczoraj była, widziała jak sadziłam kolejne liście fiołków i powiedziała, że kiedyś już (ok pół roku temu) jak mi podlewała kwiatki to ją cholera brała, że tego tak dużo bo kilka razy konewkę napełniać musiała ;:202 ale stwierdziła, że da radę... no lepiej żeby ;:188 tak czy siak - dla wszelkiego karteczki nakleję ;:172
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35

Post »

inkubator! zapomniałam mu zrobić inkubator! a u mnie w domu jest zimno.... ;:124 jak mogłam zapomnieć? wrócę do domu to go wsadzę chociaż w jakiś woreczek żeby się grzał...
pozdrawiam
Karolina
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, ja jako kompletnie niezorientowana w bezprzewodowym internecie wcale nie pomyślałam, że musi tam jakiś docierać, no ale może tam jednak będzie. ;:180
Co do fiołeczków, to popieram zatrzymanie przynajmniej chwilowe choroby, bo zaczyna to wyglądać dość poważnie. ;:224 :wink:
heliofitko, gdyby mniodkowa wcześniej pokazała swoje fiołki, to pewnie byś się tak nie rwała z ofertą kupna osłonek. :;230 :wink:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jagoda cały czas mam nadzieję, że część wysprzeda, bo inaczej puści mnie z torbami ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:heliofitko, gdyby mniodkowa wcześniej pokazała swoje fiołki, to pewnie byś się tak nie rwała z ofertą kupna osłonek.

trafne spostrzeżenie :;230 jeszcze pokażę ekipę skrętników ;:224 ale niestety nie tym razem, nie wyrobię się z pakowaniem jak zacznę focić skrętniki :;230
karcias pisze:zapomniałam mu zrobić inkubator!

cieszę się, że mogłam pomóc ;:196 jak się "pokiszą" liście w takiej szklarence to ruszą w miesiąc bankowo ;:108 moje ruszyły chyba nawet w 2 tygodnie, już nie pamiętam, ale pisałam na pewno ;:108
Nie wiem czy będę miała jeszcze czas na zaglądanie na FO, jutro rano wyjeżdżam najpierw "poodpoczywać" o ile to możliwe na wycieczce nastawionej na zwiedzanie ;:65 a potem na ten kurs ;:37 No ale w 2 połowie "majówki" posiedzę sobie w Krakowie, więc jeśli ktoś reflektowałby tam na spotkanie (umówiłam się już z Krysią-kociarą ;:108 ) to dajcie znać na PW ;:101 bo poczytać podejrzewam w miarę możliwości czasem zajrzę ;:108 ;:224

A tak abyście mnie chwilowo miło wspominali to zostawiam skrętniki:

Obrazek

Obrazek
;:cm
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, baw się dobrze na majówce i naładuj akumulatory na kurs. :uszy Będziemy tęsknić. W każdym razie ja na pewno. ;:196
Skrętniki ładnie ci kwitną. Jak tak sobie oglądam od jakiegoś czasu te skrętniki na FO, to myślę, że chyba się nimi poważniej zainteresuję. 8-)
martucham1
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 14:06

Post »

Dopadła mnie choroba Hibiskusowa ;:202
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”