Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
Pat, dzień dobry
Jak dziś żyjesz, moja droga? Jak w domu, w ogrodzie, jak dzieci?
Ściskam piątkowo.
Jak dziś żyjesz, moja droga? Jak w domu, w ogrodzie, jak dzieci?
Ściskam piątkowo.
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam porannie! Wpadam z niusem dnia, że mamy w końcu śnieg....zjawisko absolutnie niezwykłe o tej porze roku na pogórzu Ja tradycyjnie nie ogarniam, ale humor zdecydowanie lepszy, jak za oknem biało, więc jak tylko przegarnę roboty, to tu zajrzę
- dzieci2
- 200p
- Od: 20 lip 2011, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekam i czekam aż Pati zaglądnie i ani widu ani słychu...
Asia
Asia
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Co tam słychać? Wszyscy śpią? Ja dopiero co łyknęłam poranną kawkę... Miłego dnia wszystkim.
A jutro gram w Orkiestrze Owsiaka i w tym roku zbieramy również i dla siebie!
A jutro gram w Orkiestrze Owsiaka i w tym roku zbieramy również i dla siebie!
- survivor26
A bo...na róże i hortensje zarabiam Jeszcze dziś i jutro i powinno być lzej... Jak tak sobie siedzę w pracy i piszę, to w głowie obrabiam plan ogrodu i mi wychodzi, że na te róże nie mam miejsca, ale za to chęć ogromną i nie wiem, co z tym zrobić Kupić i posadzić na razie na warzywniaku czy się powstrzymać do czasu przygotowania miejsca?dzieci2 pisze:Czekam i czekam aż Pati zaglądnie i ani widu ani słychu...
Asia
Misiu, no budzik postasiowy, nawet nie wiem czy sprawny, ale do wystroju mi ładnie pasuje, więc nie pójdzie na złom A z pelargonią troszkę przesadziłam: powinnam była po zabraniu z dworu przyciąć i do przechowalni, ale ona jeszcze w listopadzie tak cudnie kwitła, że mi żal było... i obawiam się, żebrak okresu spoczynku mógł jej zaszkodzić
Małgosiu, czy mamy Ci gratulować? Bo seniorem zdecydowanie nie jesteś, czyli wychodzi, że spodziewasz się niemowlęcia w rodzinie?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Róże posadź na obrzeżu warzywnka, mogą tam nawet w ogóle pozostać, bo korzenią się głęboko i nie będą za bardzo warzywom przeszkadzać. U siebie też mam zamiar kilka tak posadzić Jeśli zechcesz przesadzić róże następnego roku, można to zrobić bez większego problemu. Za to przesadzanie kilkuletniej róży wymaga sporo samozaparcia i trochę siły fizycznej
- survivor26
Ewo, no właśnie tak myślałam, kupić teraz, póki mam za co,a do jesieni rabaty się przygotuje i wtedy przesadzać... publiczne rozważania różowe bedą wkrótce, bo mam jeszcze dylemat z pnącymi, ale to na spokojnie...
tymczasem odwlekając chwilę siądnięcia do pracy spisałam swoje nasionka do podziału, więc (kwiaty, zioła i warzywa), więc chętni proszeni są o podanie na pw adresu mailowego to wyślę
tymczasem odwlekając chwilę siądnięcia do pracy spisałam swoje nasionka do podziału, więc (kwiaty, zioła i warzywa), więc chętni proszeni są o podanie na pw adresu mailowego to wyślę
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat, a ja kupiłabym sobie jakieś dwie, trzy róże na poprawienie humoru, a więcej później, a z tego co wiem to masz dużo pracy żeby wszystko rozplanować, uporządkować. Nie da się wszystkiego na raz zrobić, bo potem będziesz się stale miotać (coś wiem na ten temat). Pomyśl, bo łatwo się kupuje klikając, ale sadzi się już w inny sposób
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Przy warzywniku ziemia już kopana
-
Patysiu - seniorem MAM ZAMIAR być, o niemowlętach na razie nikt mnie nie powiadamiałsurvivor26 pisze:Małgosiu, czy mamy Ci gratulować? Bo seniorem zdecydowanie nie jesteś, czyli wychodzi, że spodziewasz się niemowlęcia w rodzinie?
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Małgosiu z tym niemowlęciem w rodzinie to jak z przyjściem Jezusa, pojawi się w chwili, kiedy najmniej będziemy tego się spodziewać ... mówię z autopsji
Pati ja też róże w tym roku będę wsadzać tam gdzie nie dopadną ich jakieś deski, styropiany, cement it.d. a potem będę przesadzać. No bo ileż mogę żyć bez kwiatów??!! A rabatki to nawet jeszcze nie wiem gdzie będę robić, tam gdzie planowałam to M. dzisiaj, właśnie, deski po tartaku układa i takie to planowanie
Pati ja też róże w tym roku będę wsadzać tam gdzie nie dopadną ich jakieś deski, styropiany, cement it.d. a potem będę przesadzać. No bo ileż mogę żyć bez kwiatów??!! A rabatki to nawet jeszcze nie wiem gdzie będę robić, tam gdzie planowałam to M. dzisiaj, właśnie, deski po tartaku układa i takie to planowanie
-
Ja jestem otwarta na niemowlęta w rodzinie, proszę bardzo Zwłaszcza, że jakby co, to nie ja będę matkąromaszka pisze:Małgosiu z tym niemowlęciem w rodzinie to jak z przyjściem Jezusa, pojawi się w chwili, kiedy najmniej będziemy tego się spodziewać