Renowacja,odnowienie stołu drewnianego i innych mebli
- kasia_rom
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nigdy nie mów "nigdy"
Ilonko
Ja w ogóle nie chciałam się chwalić, , chciałam pokazać , że można i zachęcić wszystkich niewierzących we własne siły i umiejętności
Każdy może chwycić za szydełko i spróbować , szczerze zachęcam
Ilonko, jak spróbujesz to stwierdzisz ,że nie jest wcale trudna
Ja w ogóle nie chciałam się chwalić, , chciałam pokazać , że można i zachęcić wszystkich niewierzących we własne siły i umiejętności
Każdy może chwycić za szydełko i spróbować , szczerze zachęcam
Ilonko, jak spróbujesz to stwierdzisz ,że nie jest wcale trudna
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu witaj
aż mi się nie chce wierzyć, że nigdy nie robiłaś na szydełku
śliczne te twoje serwetki , piękna też będzie ta owalna co teraz robisz
pozdrawiam serdecznie
aż mi się nie chce wierzyć, że nigdy nie robiłaś na szydełku
śliczne te twoje serwetki , piękna też będzie ta owalna co teraz robisz
pozdrawiam serdecznie
- kasia_rom
Witaj Bożenko
Miło mi ,że podobają ci się moje serwetki
Owalna dała mi trochę w kość dobieraniem oczek po bokach, ale myślę ,że będzie ładnie wyglądać na stole
Naprawdę zaczęłam robić na szydełku w styczniu , te pierwsze kwiatki to są własnie pierwsze , krzywaśne próbki
Miło mi ,że podobają ci się moje serwetki
Owalna dała mi trochę w kość dobieraniem oczek po bokach, ale myślę ,że będzie ładnie wyglądać na stole
Naprawdę zaczęłam robić na szydełku w styczniu , te pierwsze kwiatki to są własnie pierwsze , krzywaśne próbki
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu czy ja dobrze czytam, że w styczniu zaczęłaś szydełkować.
Miałam pytać ile Ci zajęło zrobienie tej gwiazdy, ale już nie pytam bo mam już kompleksy, że tak wolno robię.
Fotki swoich dawnych prac wstawiłam u siebie i na bierząco postaram się wstawić obecne. Zapraszam.
Miałam pytać ile Ci zajęło zrobienie tej gwiazdy, ale już nie pytam bo mam już kompleksy, że tak wolno robię.
Fotki swoich dawnych prac wstawiłam u siebie i na bierząco postaram się wstawić obecne. Zapraszam.
- kasia_rom
Zgadza się , zaczęłam w styczniu , tego roku
Tą serwetę gwiazdę robiła kilka wieczorów, może tydzień, nie pamiętam dokładnie , ale wcale szybko mi nie szło
Przecież nie ma znaczenia w jakim tempie się robi, ważne żeby robótka sprawiała satysfakcję
Byłam u ciebie, ale wrócę jutro obejrzeć fotki
Tą serwetę gwiazdę robiła kilka wieczorów, może tydzień, nie pamiętam dokładnie , ale wcale szybko mi nie szło
Przecież nie ma znaczenia w jakim tempie się robi, ważne żeby robótka sprawiała satysfakcję
Byłam u ciebie, ale wrócę jutro obejrzeć fotki
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Kasiu wielkie brawa i poklony
dla Twoich serwetek
Serwetka gwiazda śliczna
powstająca też piękna
- kasia_rom
Dziękuję Ewuniu
Bardzo się cieszę ,że gwiazda ci się podoba, to moja pierwsza większa serweta .
Ilonka mnie namówiła i spodobało mi się szydełkowanie .
Chcę jeszcze popróbować innych wzorów , zanim zabiorę się za firanki
Tulipanowa rośnie z dnia na dzień
Bardzo się cieszę ,że gwiazda ci się podoba, to moja pierwsza większa serweta .
Ilonka mnie namówiła i spodobało mi się szydełkowanie .
Chcę jeszcze popróbować innych wzorów , zanim zabiorę się za firanki
Tulipanowa rośnie z dnia na dzień
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
No i jak tam tulipanki?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kasia_rom
Tulipanowa skończona, ale nie wyszła specjalnie równo, i nie podoba mi się
Na początku robiłam luźniej , dalej ściślej i widać tą różnicę . Owal nie jest ładnym owalem
Chyba będzie do sprucia
Zaczęłam natomiast serwetę z motywem ananasowym, i robi się bardzo fajnie, wychodzą śliczne ananaski i wcale nie tak trudno, jak przypuszczałam
Na początku robiłam luźniej , dalej ściślej i widać tą różnicę . Owal nie jest ładnym owalem
Chyba będzie do sprucia
Zaczęłam natomiast serwetę z motywem ananasowym, i robi się bardzo fajnie, wychodzą śliczne ananaski i wcale nie tak trudno, jak przypuszczałam
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Kasiu, owal możesz nieco poprawić przy blokowaniu, naciągając więcej w jednych miejscach, a w drugich mniej. Ananaski są proste jak już człowiek w rytm wejdzie, a bardzo wdzięczne nie tylko na serwetach...w moich od dawna planowanych zamierzeniach jest ananaskowa bluzka
- imwsz
Ale sobie pogadały ananaskowo
a dla mnie jak patrzę to nadal czarna magija
Chyba będę musiała się skupnąć na serwetlką i dzisiaj zacznę w bojowym nastroju, ja kontra ananasek
Ale będzie poruta
Kasiu w zeszły poniedziałek zamówiłam nici i do dzisiaj czekam. Dosłownie jeszcze dzionek i wybuchnę
a dla mnie jak patrzę to nadal czarna magija
Chyba będę musiała się skupnąć na serwetlką i dzisiaj zacznę w bojowym nastroju, ja kontra ananasek
Ale będzie poruta
Kasiu w zeszły poniedziałek zamówiłam nici i do dzisiaj czekam. Dosłownie jeszcze dzionek i wybuchnę
Pozdrawiam - Ilona
- kasia_rom
Patusiu, ja już naciągam tą serwetę i naciągam w różne strony, i dalej mi się nie podoba
Poza tym wyszła "bez szału" a ja chciałam mieć coś co mi samej się będzie podobać , więc chyba jednak spruję
Do ananasków zbierałam się jak do jeża , a okazały się dość proste , tylko trzeba uważać na te łączenia z długich łańcuszków, żeby równe wychodziły i nie naciągały niewłaściwie wzoru
Wiem o jakich bluzeczkach mówisz, widziałam takie cudne wdzianka z ananasków w necie
A ja mam w planach zrobienie takiej dłuższej , serwety ananasowej, ale to chyba już jest trudniejsze , niż okrągła
Ilonko, no to widzę ,że trafiłaś na takiego super sprzedawcę jak ja , ciekawe jakie nici w końcu dostaniesz
Koniecznie spróbuj ananasków, stań do walki z szydełkiem w ręku
Zobaczysz , że ten motyw wcale nie jest taki trudny
A co z twoją serwetą ? już skończona ?
Poza tym wyszła "bez szału" a ja chciałam mieć coś co mi samej się będzie podobać , więc chyba jednak spruję
Do ananasków zbierałam się jak do jeża , a okazały się dość proste , tylko trzeba uważać na te łączenia z długich łańcuszków, żeby równe wychodziły i nie naciągały niewłaściwie wzoru
Wiem o jakich bluzeczkach mówisz, widziałam takie cudne wdzianka z ananasków w necie
A ja mam w planach zrobienie takiej dłuższej , serwety ananasowej, ale to chyba już jest trudniejsze , niż okrągła
Ilonko, no to widzę ,że trafiłaś na takiego super sprzedawcę jak ja , ciekawe jakie nici w końcu dostaniesz
Koniecznie spróbuj ananasków, stań do walki z szydełkiem w ręku
Zobaczysz , że ten motyw wcale nie jest taki trudny
A co z twoją serwetą ? już skończona ?
- imwsz
Kasiu moja serwetka w różyczki skończona ale jakoś nie mogę się zabrać do prasowania.
Ale to nie z lenistwa tylko szlag trafił żelazko
Stanęłam do nierównej walki - jestem na 8mym okrążeniu
Nici dzisiaj odebrałam z poczty bo listonoszowi nie chciało się wejść tylko wrzucił awizo. Także trafili mi się sprzedawca z listonoszem
Ale to nie z lenistwa tylko szlag trafił żelazko
Stanęłam do nierównej walki - jestem na 8mym okrążeniu
Nici dzisiaj odebrałam z poczty bo listonoszowi nie chciało się wejść tylko wrzucił awizo. Także trafili mi się sprzedawca z listonoszem
Pozdrawiam - Ilona