Lobelia cz.2
- anka22639
- 200p
- Od: 8 sty 2012, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lobelia cz.2
Słaba rozdzielczość ale wygląda jak małe ślimaczki bez skorupek. Może opisz jak się zachowuje ten pasożyt i jak wygląda.... A próbowałaś czymś pryskać?
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chyba najbardziej prawdopodobne, że są to skorupki z nasionek...
Pozdrawiam Veronica
Ja miałam podobnie i okazało się, że są to skorupki z nasion
- anka22639
- 200p
- Od: 8 sty 2012, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też to tak wygląda - niewyraźne zdjęcie, tylko skąd Lobe ma pogryzione roślinki może coś jeszcze tam siedzi
Pozdrawiam Anka
Owszem to przypomina skorupki nasionek, ale skorupka zawsze jest na brzegu jednego listka no i tylko jedna na roślince
A tu kilka sztuk i to w samym środku. Ja myślę, że to jakieś robactwo jednak.
A tu kilka sztuk i to w samym środku. Ja myślę, że to jakieś robactwo jednak.
Pozdrawiam, Beata
Sama już nie wiem co to jest................a jest na każdej takiej kępce lobelii - mam ich bardzo dużo wysianych.
Na jednej jest tego gęsto, a na innych jak na powyższym obrazku.
Próbowałam zaobserwować czy się rusza czy nie ......i nic, żadnego ruchu nie uchwyciłam
Może faktycznie to skorupki.......ale jakoś dziwnie usadowione są te maleństwa jak na skorupki
A może to nadmiar nasionek, które nie wykiełkowały bo miejsca brakło???????????????? Wtykałam paluchem jak leciało, więc moze z lekka przesadziłam hihi
Zobaczę co się będzie działo.............i mam nadzieję, ze to nasionka.
Na jednej jest tego gęsto, a na innych jak na powyższym obrazku.
Próbowałam zaobserwować czy się rusza czy nie ......i nic, żadnego ruchu nie uchwyciłam
Może faktycznie to skorupki.......ale jakoś dziwnie usadowione są te maleństwa jak na skorupki
A może to nadmiar nasionek, które nie wykiełkowały bo miejsca brakło???????????????? Wtykałam paluchem jak leciało, więc moze z lekka przesadziłam hihi
Zobaczę co się będzie działo.............i mam nadzieję, ze to nasionka.
Witam ;:To moje pierwsze kroki i jestem 7 Piękne te wasze roślinki.Ja też wysiałam jeden pojemniczek.Jak myślicie nie za póżno?
Podobno nie jest jeszcze za późno, ja wysiałam cztery dni temu i już zaczyna kiełkować .
Pikowałam dzisiaj swoją lobelię i wyszło 42 kępki,zostało z 20% bo miejsca brakło i będzie jak znalazł jak coś padnie.Biała jeszcze maleńka i dzięki Bogu bo miejsca na parapetach nie mam, a chęci są ogromne.Wielkie dla tych co pikowali pojedynczo.Zdjęcia jutro dodam jak przeżyją do rana
Pozdrawiam,Basia
-
- 200p
- Od: 27 lut 2013, o 13:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak wschodzi gęsto to dla mnie nie ma szans ich rozdzielić pojedynczo, ale biała na przykład wzeszła sobie z takimi przerwami, że o kępkę było bardzo trudno i pikowałam po jednej. W sumie z 4 paczek, 4 kolorów wyszło mi ponad 100 sadzoneczek, resztę z braku miejsca niestety musiałam wyrzucić. Teraz tylko trochę słońca i oby do wiosny..
Pozdrawiam, Agnieszka
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Lobe spróbuj delikatnie ściągnąć ...to są raczej skorupki od nasionek,po prostu nie odpadły
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Lobe a czy twoje lobelie są wysiane w domu czy w jakimś tunelu ?