Petunia z nasion Cz.2
- cydynka
- 100p
- Od: 24 sty 2013, o 08:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Petunia z nasion cz.2
Ale znalazłam super doniczkę na petunie kaskadowe,własnie zakupiłam sobie 2 sztuki i powieszę przy schodach na ganku
pozdrawiam Monika
- cydynka
- 100p
Można kupić na allegro,własnie dzisiaj znalazłam,a wygląda,że zrobione jest z takiego materiału jak na namioty albo bardziej worki.Mogę podać Wam namiary na osobę która to sprzedaje, ja dzisiaj zakupiłam,myślę,że bedzie ciekawa sprawa
pozdrawiam Monika
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
No właśnie widziałam na youtube jak ludzie sadzą rośliny w różne pojemniki, w tym też i taki. Zastanawia mnie czy ziemia przez te dziurki się nie sypie za bardzo. Ciekawe, czy ktoś to już miał wcześniej i jak się ta doniczka sprawuje w użytkowaniu. Cydynka nam powie niedługo
W sobotę zaczęłam wystawiać petunie na świeże powietrze (już się nie mogę doczekać jak zostaną tam na stałe i nie będę musiała latać z nimi w te i z powrotem ). Nabierają prawdziwie zielonego koloru, a dodatkowo po uszczyknięciu zaczęły się krzewić. Wstawiam fotkę, niestety bardzo słabą bo ktoś mi żarówkę wykręcił na werandzie
Pozdrawiam, Bogusia
- cydynka
- 100p
A to moje nasadzenie petuniowe, a co do tej doniczki to myślę ze nie bedzie się sypała ziemia z tych otworków,ale skoro jesteście takie nieufne to sama sprawdze i Wam powiem
pozdrawiam Monika
- cydynka
- 100p
Dziewczyny jak Wy uszczykujecie swoje surfinie,bo ja tylko czubek im uszczyknełam,czyli stożek wzrostu.Czy to nie za mało,może powinnam uszczknąć jakoś niżej,żeby bardziej zaczęły puszczać dolne rozgałęzienia.Doradzcie bo pierwszy raz to robie. Chinka Powiedz mi jak Ty to robiłas,bo masz tak dosyć nisko uszczknięte i puszczają Ci rozgałezienia od samego dołu.
pozdrawiam Monika
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monika!
Powinno starczyć, to zależy jakie masz maluszki! (ja teraz nie widzę Twojego zdjęcia)
Bogusiu!
Śliczne! moje przy nich to wyciagniete drapaki.
Powinno starczyć, to zależy jakie masz maluszki! (ja teraz nie widzę Twojego zdjęcia)
Bogusiu!
Śliczne! moje przy nich to wyciagniete drapaki.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- cydynka
- 100p
[quote="renzal"]Monika!
Nie widzisz mojego zdjęcia?
Powinno być widoczne,jest w poscie pod Bogusią.
Nie widzisz mojego zdjęcia?
Powinno być widoczne,jest w poscie pod Bogusią.
pozdrawiam Monika
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Zdjęcie jest Ok! Ja mam zablokowanego Fotosika na tym kompie. To problem u mnie!
Sam wierzchołek wzrostu wystarcza. Chodzi o to, żeby zmusić ją do wytworzenia bocznych łodyżek!
Roślinak ma zakodowany wzrost! Nie może do góry, to rośnie ,,bokami".
Sam wierzchołek wzrostu wystarcza. Chodzi o to, żeby zmusić ją do wytworzenia bocznych łodyżek!
Roślinak ma zakodowany wzrost! Nie może do góry, to rośnie ,,bokami".
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Moje petunie bardzo dziękują za pochwały
Uszczyknęłam chyba trzecią parę liści, ale one od początku nie były w ogóle powyciągane bo stały na południowym parapecie, a potem jak pikowałam to wsadziłam jak najgłęciej się dało i przy kilku to nawet liścienie znalazły się pod ziemią. Nie wysiewałam ich też jakoś strasznie wcześnie, bo dopiero pod koniec lutego z tego co pamiętam.
Uszczyknęłam chyba trzecią parę liści, ale one od początku nie były w ogóle powyciągane bo stały na południowym parapecie, a potem jak pikowałam to wsadziłam jak najgłęciej się dało i przy kilku to nawet liścienie znalazły się pod ziemią. Nie wysiewałam ich też jakoś strasznie wcześnie, bo dopiero pod koniec lutego z tego co pamiętam.
Pozdrawiam, Bogusia
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Cycynko, możesz uszczykiwać tak żeby zostało 2-3 listki nawet, one i tak odbiją i szybko się rozkrzewią jak już mają kilka liści właściwych i mocniejsze korzenie to poradzą sobie z większym uszczykiwaniem, po kilku dniach już zobaczysz boczne listki ;)