Nasze Wyzwanie Działkowe cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze Wyzwanie Działkowe cz.2

Post »

Był już czas na nowe ogrodzenie to widać skoro nawet złomiarze nie wynieśli tej starej siatki. Teraz będziesz miała możliwość obsadzenia czymś nowego ogrodzenia. Dojdziesz do zdrowia i zaczniesz szaleć w ogrodzie :wink:
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

kochani nie będę odpisywać każdemu z osobna ale cieszę się że odwiedzacie Nasz wątek i za tak wiele miłych słów Wam dziękuje. Z tym oparzeniem już lepiej powoli blednie, najgorzej na brzuchu bo są bąble i ciężko się to goi dziś mam wizytę kontrolna u chirurga to zobaczę co mi powie.

wczoraj piękna pogoda i nie wytrzymałam pojechałam z małżem na działkę , oni kończyli plot, a ja wysypałam nową korę na rabatę z wrzosami i żurawkami

Przed
Obrazek

PO
Obrazek

mąż przekopał kompostownik więc mogłam ziemie dosypać na rabatki i uratowałam miętę i oregano przed zdeptaniem podczas zakładania siatki :) bo przesadziłam je do takiego kosza po jabłkach wypełnionego ziemią

Obrazek

Obrazek

a chłopaki działali :)

małż naspawal nakrętki na słupki do przeciągnięcia drutu
Obrazek

Obrazek

naciągnęli i siatkę
Obrazek

a słupki pomalowałam ja :)
i koniec :)
Obrazek

od strony nic nierobiącej sąsiadki jesteśmy odcięci :) pozostała siatka do okoła działki ... ;:219

mam dla Was jeszcze kilka fotek roślinek ,chodź niewiele wystawiło swoje główki jak na razie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja w takiej skrzyneczce mam mięte posadzoną....
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Trzymam kciuki za wizytę dzisiejszą u lekarza.
Ty się przy tych płotkach, malowaniu i sypaniu kory zbytnio nie gimnastykuj, byś sobie tej poparzonej skóry i bąbli nie pozdzierała.
Mam pytanko: co wystawiło swoje łepki na drugiej fotce wystawiających główki?
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

aneczka1979 kucam okrakiem,inaczej i tak nie wygodnie :wink: na wizycie ładnie się goi ,powiedział lekarz i kolejna w czwartek, na nogach już mnie nie boli i nie jest gorące ,powoli blednie.

Na drugiej fotce to rozchodnik okazały :)

wielkakulkaokrywałaś ją na zime ??
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Szlag mnie trafia jak czytam o takich właścicielach działek, którzy nic nie robią na nich... co z tego żeTy masz wypielęgnowaną, a obok syf i chwasty? U nas tez jest takich trochę, prezesi odbierać ich właścicielom nie chcą, a chętnych na działkę i płacących niemałe pieniądze opłat rocznych jest sporo..
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

nyna76 ta kobieta co najciekawsze tam przychodzi wyciąga stary fotel z domku siada na nim 15 minut się opala chowa fotel ścina kwiaty, które wyrosną ( to cud że bez żadnych zabiegów, nawożenia, plewienia, podlewania- rosną jednak)i wychodzi... z drzew owoców nie uzbiera wszystko opada i gnije na ziemi...drzew nie przycina i nie leczy mimo że chore.. do koszenia trawnika 2 razy do roku wynajmuje pana Kazia i biedny siedzi tam kilka godzin i się gotuje bo linka w podkaszarce zrywa się co dwie minuty od tego co w trawie leży....no jest tragedia ..niby działka nie jest porzucona, a i tak dno i wodorosty ... wiele jest taz opuszczonych ale zarząd nie stara się żeby ktoś mógł je mieć....
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

na naszych tez tak jest , raz w roku przyjedzie skosi i cześć, a ile hałasu przy tym robi... żeby wszyscy słyszeli, że Pan na włościach... Ja się szykuję na jedną taką, żeby pobrać serduszkę.. Jak mi się uda podczas wizyty właściciela poprosić, byłoby fajnie.. I tak jej nie ogląda podczas kwitnienia, więc co mu szkodzi, a ja się chętnie pozachwycam. I git.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Osiu praca aż się Wam pali w rękach :) Pięknie ta rabata z tymi zrębkami wygląda. Nie dziwię się że nie mogłaś usiedzieć na miejscu. W taką pogodę to każdemu byłoby ciężko. My się w miarę obrobiliśmy i planujemy w sobotę ruszać z kopaniem dołków i betonowaniem słupków. Sąsiadkę masz faktycznie nieciekawą. Ale to wina prezesury. Że nie robią nic z takimi działkowcami co to o działki im się dbać nie chce. Niech ustąpią miejsca tym, którzy chcą się tym zająć.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

To ja teraz wiem dlaczego te wystające krąglutkie noski na tej drugiej fotce tak się spodobały... Przecie ja choruję na rozchodnika :tan To kolejny znak, że muszę go mieć :lol:
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

aneczka1979 bezproblemowa roślinka i ładna koniecznie musisz nabyć :)

MID2006
nasz prezes otwarcie twierdzi że on sie juz wypalił i mu sie nie chce.... ale nie ma nikogo chętnego na jego miejsce... my w weekend na pewno grilujemy ma być 17 stopni :) ;:3

nyna76
wiesz ja z tych całkiem opuszczonych przenoszę roślinki , po co maja tam się marnować i w końcu wyginą ... chwasty je zaduszą...

moje nowe roślinki Obrazek,
wysiałam na paletkach i czekmana wschody :)

a to mój parapet w kuchni po święcie kobiet wygląda tak :)

Obrazek

i mój hiacynt już powoli się rozwija,kupiłam za 2 zł w Auchan żałuje teraz ża nie kopiłam więcej :(

Obrazek
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Zakupy są będzie coś się działo ;:138 Osiu a co to za kwiatki te kolorowe u góry ?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No no jakie zakupy fajowe. Sama rozmyślam nad astrami i kosmosem. Ale wydaje mi się że jesienią dostałam nasionka kosmosu. Oj jak mnie się marzy grill...ale czuje że jeszcze długo go nie zrobimy. Nie ma nikt na niego wieczorem siły. Chyba żeby się ktoś znalazł kto by nie był zmęczony. Poza tym u mnie póki co na weekend zapowiadają śnieg. Siedzę i odprawiam modły aby te prognozy zmieniły się na lepsze. Bo inaczej z prac ogrodzeniowych nici. Piękny masz parapet po święcie k. Mili Panowie Cię otaczają :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”