Nikt nie wie co to za pomidorki?gosiawil478 pisze:Witam mam do was prośbę o identyfikację pomidorków. Dostałam je od znajomego, który w zeszłym roku przywiózł je z Holandii gdzie pracował. W tym roku wysiał nasiona u siebie w szklarni i rosną bardzo ładnie. Same krzaki są bardzo wysokie ale pomidorki maleńkie. Mówił mi coś że to najmniejsze pomidory. Ja się na tym nie znam a chciała bym pozyskać nasiona z nich i w przyszłym roku mieć je u siebie. Jak będzie ktoś chętny to mogę dać na akcję nasiona. Są czerwone i żółte.W smaku słodkie.
Uploaded with ImageShack.us
Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
-
- 100p
- Od: 30 lip 2013, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
Pozdrawiam GOSIA
-
- 100p
- Od: 11 lut 2010, o 11:54
Samsu - Sungoldy mam już drugi rok. Krzak rośnie rzeczywiście ogromny. W tunelu osiągnął już pewnie ze 4 metry - dorósł do sufitu i idzie dalej poziomo . W gruncie oczywiście jest niższy, ale ze 2 metry ma. Smakowo jak dla mnie i dla całej rodziny jeden z najlepszych pomidorków, cytrynka nie miałam więc nie porównam.
Pozdrawiam Joanna
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy chodzi Ci o P-20 blue? Dla mnie pyszne, bardzo mocny smak pomidora, w środku pomarańczowo-czerwony. Jak dojrzeje, to czubek robi się pomarańczowy. Mój syn ocenił go jako numer jeden na działce.nemezja pisze:A nie będzie to Green Grape? Z opisu się zgadza, z wierzchu bardziej żółty niż zielony. W środku zielony. I rzeczywiście duże owoce jak na koktajlówkę.
A ja mam jeszcze pytanie to właścicieli tych ślicznych niebieskich pomidorków. Jakie one są w smaku:)?
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Cytrynka groniastego mam po raz drugi i z pewnością będzie jeszcze przez wiele lat natomiast sungolda mam dopiero pierwszy rok. Obydwa uprawiane w gruncie. Tegoroczna pogoda dała się wszystkim moim pomidorom we znaki. Ale zarówno cytrynek jak i sungold wyglądają zupełnie nieźle . Z tym, że cytrynek znacznie przerósł sungolda. Czubek tego pierwszego znacznie przekroczył 2,5 m, drugi ma ok. 1,8 m, ale też rośnie w zupełnie innym miejscu i chyba na uboższej glebie. Smakowo są porównywalne. Obydwa słodziutkie i obydwa wyjątkowo plenne !! Równie plenny i smaczny jest winogronek (dzięki Ci Krystyno551 ), którego mam też po raz pierwszy. Cała trójka z pewnością będzie w kolejnych latach bo zajmują malutko miejsca, są bezproblemowe a owocują!!! Super!Samsu pisze:Czy ktoś z was miał moze sungolda? . Czy on rzeczywiście rośnie taki wysoki i szeroki ? . Jakie u was wymiary osiągał? . I czy on jest słodszy od cytrynka groniastego ?
Ze wszystkich w.w. (ale nie tylko) zbieram nasiona !
Pozdrawiam - Danuta
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam :-)!
- anabelka23
- 200p
- Od: 7 maja 2013, o 22:03
- Kontakt:
Mam do Was pytanko. Mam pod folią trzy krzaczki bardzo smacznego pomidorka. Niestety kupiłam go jako N/N na targu.
Wygląda on tak:
Te małe, czerwone w miseczce:
Jaka to może być odmiana? Ma teraz około 170 cm.
Wygląda on tak:
Te małe, czerwone w miseczce:
Jaka to może być odmiana? Ma teraz około 170 cm.
Mam na imię Ilona...
Od sąsiada dostałem sadzonki bardzo "żywotnej koktajlówki '',dorasta do metra i bardzo się ''rozkrzacza''.
Miałem je w małych wiaderkach i żeby rosły lepiej, wysadziłem do gruntu,po 5 minutach nadciągnęła burza i gradobicie.
Mimo połamanych gałązek i liści ,teraz pięknie owocują .
W lipcu przy podwiązywaniu odłamała mi się duża gałązka z kwiatami i zawiązanymi pomidorkami , wsadziłem ją do wiaderka z ziemią a właściwie z gliną.
a tu już pomidorki dojrzały i kwitną na nowo
Miałem je w małych wiaderkach i żeby rosły lepiej, wysadziłem do gruntu,po 5 minutach nadciągnęła burza i gradobicie.
Mimo połamanych gałązek i liści ,teraz pięknie owocują .
W lipcu przy podwiązywaniu odłamała mi się duża gałązka z kwiatami i zawiązanymi pomidorkami , wsadziłem ją do wiaderka z ziemią a właściwie z gliną.
a tu już pomidorki dojrzały i kwitną na nowo
Pozdrawiam ED.
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak właśnie wygląda, żałuję że posadziłam tylko jeden krzaczek. Robiłam załatkę z rzodkiewki i wkroilam tego pomidorka, wspaniale zestawienie smaków, polecam:)
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Powiedzcie mi proszę czy u Was też jest różnica między p-20 ?
To są owoce z 2 krzaków rosnących obok siebie - od razu mówię - obydwa w smaku jak najbardziej dojrzałe.
Na pierwszym krzaku kolor jak z obrazka - ciemny fiolet , po wybarwieniu czerwonawy spód. Na drugim krzaku owoce czerwone (jak dojrzałe spody) i jedynie kilka nakrapianek w kolorze blue
To są owoce z 2 krzaków rosnących obok siebie - od razu mówię - obydwa w smaku jak najbardziej dojrzałe.
Na pierwszym krzaku kolor jak z obrazka - ciemny fiolet , po wybarwieniu czerwonawy spód. Na drugim krzaku owoce czerwone (jak dojrzałe spody) i jedynie kilka nakrapianek w kolorze blue
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam też te P-20 Blue. Nasiona mam z akcji i wysadziłam 4 krzaki. Wszystkie mają ciemnofioletowe owoce. Dzisiaj zebrałam pierwsze trzy. Uprawiam w gruncie.
Największy w przekroju
Największy w przekroju
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26