Parę moich kaktusów - banditoo cz.3
- popiolek69
- 500p
- Od: 22 paź 2011, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Parę moich kaktusów - banditoo cz.3
Też jestem jej ciekaw
Pozdrawiam Konrad
Popiolek69 kilka moich maluchów
Popiolek69 kilka moich maluchów
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niewiele ale cieszy.
Większość już jest w posiadaniu, kilka w wolnej chwili obejrzę i zadecyduję czy są mi potrzebne.
Większość już jest w posiadaniu, kilka w wolnej chwili obejrzę i zadecyduję czy są mi potrzebne.
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacek jak tam wysiewy?
Napisałbyś coś niebądź, chociaż o tych Chvastkowych... choć przyznam, że chętnie poczytam i o tych od Dohnalika
Ja sie muszę wstrzymać bo mi kabelek nie wydala... i nocami spada temperatura prawie do 10-ciu stopni ... na ocieplenie czekam ... albo na nasiona górali bo prawie idealnie by miały
Napisałbyś coś niebądź, chociaż o tych Chvastkowych... choć przyznam, że chętnie poczytam i o tych od Dohnalika
Ja sie muszę wstrzymać bo mi kabelek nie wydala... i nocami spada temperatura prawie do 10-ciu stopni ... na ocieplenie czekam ... albo na nasiona górali bo prawie idealnie by miały
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
a wysiewy nie najgorzej, telaki, echinomastusy i steniaki całkiem nieźle,właśnie je pikuje. Gymnole różnie, spegazzinii te z numerami LF raczej większość dobrze z KV słabo, berchti, nataliae , esperanzae całkiem przyzwoicie, prochazkianum LF81 i VS141 dobrze, platygonum dobrze , bodenbenderianum słabo, turbiniaki i copiapoa chyba najgorzej, astraki dobrze.Więcej grzechów nie pamiętam i jeszcze leży sporo do wysiania
- Martada
No i super... ale jak to- właśnie je pikujębanditoo pisze:a wysiewy nie najgorzej, telaki, echinomastusy i steniaki całkiem nieźle,właśnie je pikuje.
To te siane z początkiem stycznia? Czym Ty je nawozisz człowiecze że się do pikowania po trzech tygodniach nadają? Lekko nie mają u Ciebie ledwie się wykluje taki a już kopa w dorosłość dostaje
Astraków nawet nie gratuluję bo Tobie spróbowałyby by nie wyjść
turbinek szkoda bo kilka było fajnych pozycji...
Gymnolami to mnie ucieszyłeś a szczególnie prochazkianum, berchti, nataliae , esperanzae
A castellanosi, mazanense, acorrugatum i reszta tych ciernistych jak?
Ten tajemniczy KV to...? że niespecjalnie kiełkuje to nie fajnie z jego strony... i cholewcia mnie nastraszyłeś... ja raczej nie brałam bobym pytała (wcześniej ) ale pewna nie jestem.
Fotki jakieś będą?
- banditoo
czym szybciej przepikujesz tym szybciej będą rosły ,ogólnie pikuję jak się pojawią ciernie.
castellanosi, mazanense, acorrugatum jeszcze nie wysiewałem
Te co były z numerami KV są od dochnalika wiec bez obawy
castellanosi, mazanense, acorrugatum jeszcze nie wysiewałem
Te co były z numerami KV są od dochnalika wiec bez obawy
- Martada
To ja z pikowaniem ociągam się znaczy...
I niestety ... z obawami bo lista życzeń do Dochnalika też poszła... muszę przysiąść i sprawdzić czy jakiegoś KV nie wlepiłam
I niestety ... z obawami bo lista życzeń do Dochnalika też poszła... muszę przysiąść i sprawdzić czy jakiegoś KV nie wlepiłam
- hen_s
Przyznam, że z ciekawością wielką śledzę postępy w Twoich wysiewach. Nie bezinteresownie, oczywiście.
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Już mam przed oczami,jak Jacek wystawi platformy z siewkami
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- banditoo
no nie wiem czy sie ociągasz, ja kiedyś pikowałem po roku potem coraz szybciej i szybciej a teraz do miesiąca i są pikowane a to też (oprócz szybszego wzrostu po pikowaniu) z powodu braku miejsca, są takie pudełka które słabo kiełkowały i wtedy z dwóch robi się jednoMartada pisze:To ja z pikowaniem ociągam się znaczy...I niestety ... z obawami bo lista życzeń do Dochnalika też poszła... muszę przysiąść i sprawdzić czy jakiegoś KV nie wlepiłam
nie przesadzajmy, najwyżej parę skrzynekleszek2 pisze:Już mam przed oczami,jak Jacek wystawi platformy z siewkami
Nie zdradziłeś co cię tak ciekawi u mnie,bo medio nie mamhen_s pisze:Przyznam, że z ciekawością wielką śledzę postępy w Twoich wysiewach. Nie bezinteresownie, oczywiście.
- hen_s
Tak naprawdę nie wiem co masz większego, takiego 2-3-4 letniego na zbyciu. Skąd więc mam wiedzieć co mnie mogło by ewentualnie zainteresować? Bliżej wiosny może coś ujawnisz.
A te konkretnie maluchy to przyszłościowo piszę bo kilka gymnokalicji ciekawych widzę.
A te konkretnie maluchy to przyszłościowo piszę bo kilka gymnokalicji ciekawych widzę.
- banditoo
no właśnie chodziło mi o te gymnole które cię ciekawią, bo zawsze myślałem że w gymnolach to już wszystko masz co chciałeś