Moja działka na Kaszubach

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka na Kaszubach

Post »

Przemku tych pnących 4szt :tan,a teraz na rabaty wsadziłam 10szt

-- 17 mar 2014, o 08:15 --

a oto mój plan na skalniak, no którego nie mam pomysłu ;:174. Na czerwono zaznaczyłam to co już tam rośnie, bo nie bardzo to widać i to chciałabym żeby nie było ruszane, a na żółto mój cieniutki plan ;:14
Obrazek
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kajko278 pisze:Przemku tych pnących 4szt :tan,a teraz na rabaty wsadziłam 10szt

-- 17 mar 2014, o 08:15 --

a oto mój plan na skalniak, no którego nie mam pomysłu ;:174. Na czerwono zaznaczyłam to co już tam rośnie, bo nie bardzo to widać i to chciałabym żeby nie było ruszane, a na żółto mój cieniutki plan ;:14
Obrazek
Witam poniedziałkowo :wit
łał! cóż za plan działania! :)
Już nie mogę się doczekać efektu końcowego :)
I troszeczku zazdroszczę ;) bo mi jeszcze duuużo zostało by mieć gdzie takie plany realizować ;)
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

ameliar przyjdzie kochana i czas na Ciebie. Powiem Ci szczerze że też nie mogłam się planowania doczekać a teraz mam pustkę w głowie ;:224 no z resztą widać tego marne efekty ;:145 Mam nadzieję że ogarnę temat w praniu na świeżo, jak tylko wyjdę na działkę ;:65
ameliar
500p
500p

Post »

Najlepsze pomysły przychodzą spontanicznie! :) także na pewno wymyślisz coś wystrzałowego :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Tak będzie czad jak nic ;:306 . Jak znam siebie to będzie wszystko i wszędzie :;230.Bo ja to w ogóle kolorowy człowiek jestem ;:172
ameliar
500p
500p

Post »

Ach już nie mogę się doczekać lata i zdjęć gdy zacznie wszystko kwitnąć! :tan
Ja musiałam dokupić troszkę innych kolorków bo jak przeglądałam swoje zdobycze to się okazało że praktycznie wszystko mam czerwone albo różowe :D
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A może cyprysika nutkajskiego w formie płaczącej?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Jeśli posiadasz 4 sztuki róż to bez większego problemu dasz radę z zabezpieczeniem na zimę. Ja mam 30 sztuk samych pnących więc ręce mam pokolone jak po walce z kotami :;230 . Widzę zaczęty projekcik nawet dobrze ci idzie. czy to jest teren bardzo słoneczny czy taki półcień?
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Madziu a to cuś czasami za duże nie urośnie? No bo wiesz moje pole manewru jest bardzo ograniczone ;:209
Przemku tam jest patelnia praktycznie od rana do wieczora ;:3 , ja bym też chciała tyle róż bo uwielbiam te kwiaty, przecież jest tyle odmian że szok ale u mnie niestety miejsca brak ;:145
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

a tak na marginesie w końcu wylazła mi z ziemi puya berteroniana i jestem najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi :heja ( tylko żeby przetrwały ;:65 )
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Fajnie by wyglądało bonsai na tym skalniaku lub trawy ozdobne. Najgorzej kiedy pojadę do jakiegoś ogrodniczego to kupuję co innego niż planowane i i jeszcze więcej roślin a potem biegam i się wściekam gdzie co upchnąć ;:219 . Jeśli masz sporo kamieni możesz obłożyć nimi dużą donicę i coś nasadzić do niej . Albo obłuż jakiś wyższy pień kamieniami( boczne brzegi pnia) A na górę do postawienia donica z Agawą wspaniale wygląda ja tak mam i chwalę. Jeśli mieszkasz w okolicy lasu sosnowego warto rozejrzeć się czy niema jakiegoś korzenia od tego drzewa lub porozmawiać z leśniczym nie zle wyglądało by do kompozycji . Można by było na tym korzeniu oczyszczonym oczywiście postawić donicę z pelargonią zwisającą. Jeśli masz jakieś stare skurzane buty lun kalosze kolorowe można nasypać do środka ziemi i nasadzić rojniki lub goździki miniaturowe. W koszyk wiklinowy bratki. Na pewno większy kamień by ci się przydał jako dodatek . Lampa solarna. O jej rozmarzyłem się przez moje gadanie pomieszam ci w głowie. ;:14 Wtedy całkiem nie będziesz wiedziała co wybrać.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Dawaj,dawaj Przemku ja chętnie posłucham. Jestem otwarta na takie fajne pomysły ;:172
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Zimno na polu, więc dumałam troszku nad Twoim zdjęciem.
Czy chcesz wyznaczyć ścieżki pomiędzy roślinami? CHyba nie?
Ostróżki nie dałabym zbyt blisko wierzby, żeby było widać jej formę szczepioną. Może dać je za azalię/jaki ona ma kolor/ i w okolice piwoni ?Chyba,ze one mają być bliżej ogrodzenia.
Jakie roślinki masz po lewej oprócz żylistków ? Chyba iglaczki, jak szybko Ci się rozrosną? MOże je rozsadzić po całości skalniaczka?
Jakie roślinki masz poniżej r. orlikowej?
Sugestia Przemka o kamolku dużym i kamieniu ;:333 No i trawy, myślę że jest wiele ciekawych. Między kamolkami może w kilku miejscach zrobić rojnikowiska ?
Koniec moich wypocin ;:124 Jak piszesz w praniu wszystko wyjdzie, po za tym wiesz czym dysponujesz. Będzie super ;:172
Małgoś
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”