Krzyżówki Jarsona
Re: Krzyżówki Jarsona
Uprawiałem JR 28. Smaczna i bardzo plenna. Tylko nie znalazłem jakie pomidory zostały skrzyżowane.Mam chyba F5.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eldo, ta Twoja uprawiana krzyżówka Jarsona to :
JR/28 - K127 Rudy x szklarniowy nn w typie holenderskim F1
Tu na stronie nr 7 tego wątku, masz pozostałe krzyżówki i opisy :
viewtopic.php?p=5372271#p5372271
JR/28 - K127 Rudy x szklarniowy nn w typie holenderskim F1
Tu na stronie nr 7 tego wątku, masz pozostałe krzyżówki i opisy :
viewtopic.php?p=5372271#p5372271
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
-
- 100p
- Od: 24 lut 2017, o 21:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
Krzyżówki Jarsona JR 9, JR 13, JR 14, JR 18 uprawiam od 2019 r. Wszystkie są smaczne ale najbardziej odpowiada mi JR 18. Jest plenna i smaczna. Bardzo smaczny jest też FR 09 i w 2020 r oparł się jako jeden z dwóch BPL. Niestety na krzaku jest stosunkowo mało owoców.
W 2022 r. wypróbuję JR 26 F5, a w następnych latach kolejne. Podobają mi się te krzyżówki.
Krzyżówki Jarsona JR 9, JR 13, JR 14, JR 18 uprawiam od 2019 r. Wszystkie są smaczne ale najbardziej odpowiada mi JR 18. Jest plenna i smaczna. Bardzo smaczny jest też FR 09 i w 2020 r oparł się jako jeden z dwóch BPL. Niestety na krzaku jest stosunkowo mało owoców.
W 2022 r. wypróbuję JR 26 F5, a w następnych latach kolejne. Podobają mi się te krzyżówki.
pozdrawiam
Mirka
Mirka
-
- 100p
cd.
W 2019r. JR 13 rozszczepił się na żółty i brudno żółty (zielono żółty). Nie smakował mi i wygląd był nie bardzo. W 2020r nie sadziłam tej krzyżówki ale w 2021 r. postanowiłam sprawdzić jaki będzie owoc. Byłam mile zaskoczona, bo pomidor świetnie wiązał, mimo upałów a owoce były olbrzymie (nawet ponad 1kg) i bardzo smaczne a kolor wyjątkowy - żółtobursztynowy. Niestety wszystkie owoce miały duże ślady po słupku. Pierwsze owoce zaczęły dojrzewać już w połowie lipca a zielone zerwałam w październiku, przed usunięciem krzaków. Na pewno posadzę 2 krzaki w przyszłym roku.
W 2019r. JR 13 rozszczepił się na żółty i brudno żółty (zielono żółty). Nie smakował mi i wygląd był nie bardzo. W 2020r nie sadziłam tej krzyżówki ale w 2021 r. postanowiłam sprawdzić jaki będzie owoc. Byłam mile zaskoczona, bo pomidor świetnie wiązał, mimo upałów a owoce były olbrzymie (nawet ponad 1kg) i bardzo smaczne a kolor wyjątkowy - żółtobursztynowy. Niestety wszystkie owoce miały duże ślady po słupku. Pierwsze owoce zaczęły dojrzewać już w połowie lipca a zielone zerwałam w październiku, przed usunięciem krzaków. Na pewno posadzę 2 krzaki w przyszłym roku.
pozdrawiam
Mirka
Mirka
-
- 100p
Krzyżówki Jarsona mają wiele rozszczepień. U mnie to FR 13 i FR 14 Posadziłam po dwa krzaki i każdy miał inne owoce. Tylko JR 18 nie miał u mnie rozszczepień. W 2019 r była to F5, a w kolejnych latach F6 i F7 powtórzyły wszystkie cechy, wysokość, plenność, kolor i smak. Są żółto czerwone. Widziałam, że ta krzyżówka ma także inne rozszczepienia i biorąc pod uwagę rodzica (malachitowa szkatułka) spodziewałabym się innego wyglądu. Widocznie przeważyły cechy Copii.
pozdrawiam
Mirka
Mirka
Witajcie!
Jakie krzyżówki Jarsona sadzicie w tym sezonie? Ciekawa jestem Waszych planów ogrodowych!
Jakie krzyżówki Jarsona sadzicie w tym sezonie? Ciekawa jestem Waszych planów ogrodowych!
Ja mam JR1, JR18 i JR26. Szukam JR16. Jak moge znaleźć ta krzyżówkę?
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
https://youtu.be/eVwpcY2xrsg?feature=shared&t=347 Jarson Twoje krzyżówki również za granicą znane
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).