Rośliny doniczkowe - Czarodziej_ (Przemo)
- Kamyczek87
- 100p
- Od: 7 cze 2007, o 18:32
Może od koleżanki akwarium po chomiku pożycze,tylko gdzie ja je wstawie .Mam do dyspozycji jeden parapet zawalony do granic możliwości+półke+sufit. :P Zresztą tylko na parapecie miałby zapewnioną odpowiednią ilość światła.Pomyślimy. Fotke to ewentualnie telefonem,jak brat użyczy Cyfrówki się jeszcze nie dorobiłam. Dzięki za porady.
- Kamyczek87
- 100p
- Od: 7 cze 2007, o 18:32
effa przejrzyj sobie ten temat Wysiew nasion palm poza tym w dziale Encyklopedie roślin doniczkowych w linku Palmy są jeszcze dwa linki o wysiewie palm.
Ja tu widzę prawdziwą pasję jeśli chodzi o roślinki owadożerne. Bardzo ciekawy pomysł z tym terrarium, pewnie dlatego aby utrzymać wilgoć. Coś podobnego widziałem u mojej znajomej która jednak zamiast akwarium miała coś w rodzaju okrągłego szklanego pojemnika z przykrywką. Nieźle to wyglądało i widać było że na przykrywce (stałą na korkach ok 0,5 mm nad naczyniem) skrapla się woda. To życzę powodzenia z roślinkami, których nie potrafiłęm utrzymać przy życiuPrzemo pisze:Właśnie dzisiaj zainstalowałem dla owadożerków duże 160 litrowe akwarium z lepszym oświetleniem, w tych małych akwaryjkach już się powoli nie mieściłem z owadożerkami. Zamierzam z niego docelowo zrobić typowe terrarium gdzie rośliny będą rosły bezpośrednio w podłożu bez doniczek ale na razie układam sobie koncepcję wyglądu.