Rośliny doniczkowe - Czarodziej_ (Przemo)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kamyczek87
100p
100p
Od: 7 cze 2007, o 18:32

Post »

Może od koleżanki akwarium po chomiku pożycze,tylko gdzie ja je wstawie :? :roll: .Mam do dyspozycji jeden parapet zawalony do granic możliwości+półke+sufit. :P Zresztą tylko na parapecie miałby zapewnioną odpowiednią ilość światła.Pomyślimy. :wink: Fotke to ewentualnie telefonem,jak brat użyczy :roll: Cyfrówki się jeszcze nie dorobiłam. :? Dzięki za porady. :wink:
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

bożenka1 daj dane na pw w tytule wpisując sadzonka palmy.

Kamyczek87 a widziałaś jak to u mnie wygląda ja mam na parapecie akwarium 160 litrów, zerknij wcześniej.
Awatar użytkownika
Kamyczek87
100p
100p
Od: 7 cze 2007, o 18:32

Post »

Widziałam,u mnie nie wejdzie nawet małe,musiałabym kwiatki na łóżku stawiać. :wink: Kurcze,mogłam się na rosiczke zdecydować,to nie byłoby takiego problemu. :roll:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemo Twoje palmy są śliczniutkie :D Dzięki Tobie zakupiłam sobie wczoraj nasionka palmy phoenix - zobaczymy jakie będą efekty :)
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
x-C-j
---

Post »

effa przejrzyj sobie ten temat Wysiew nasion palm poza tym w dziale Encyklopedie roślin doniczkowych w linku Palmy są jeszcze dwa linki o wysiewie palm. :D
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Dzięki, zaraz poczytam :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
bigaczzz
200p
200p
Od: 16 lut 2008, o 10:43

Post »

Przemo pisze:Właśnie dzisiaj zainstalowałem dla owadożerków duże 160 litrowe akwarium z lepszym oświetleniem, w tych małych akwaryjkach już się powoli nie mieściłem z owadożerkami. Zamierzam z niego docelowo zrobić typowe terrarium gdzie rośliny będą rosły bezpośrednio w podłożu bez doniczek ale na razie układam sobie koncepcję wyglądu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ja tu widzę prawdziwą pasję jeśli chodzi o roślinki owadożerne. Bardzo ciekawy pomysł z tym terrarium, pewnie dlatego aby utrzymać wilgoć. Coś podobnego widziałem u mojej znajomej która jednak zamiast akwarium miała coś w rodzaju okrągłego szklanego pojemnika z przykrywką. Nieźle to wyglądało i widać było że na przykrywce (stałą na korkach ok 0,5 mm nad naczyniem) skrapla się woda. To życzę powodzenia z roślinkami, których nie potrafiłęm utrzymać przy życiu :lol:
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

Ja z pytaniem :oops: Dziewczyny prosiły żebym im nazbierała nasion palmy chamaedora. Nazbierałam, ale one są takie jakieś mięciutkie :D Takie mają być? Urośnie im z tych nasionek coś?
x-C-j
---

Post »

Ziel-ona Czy te nasiona są z kwiatostanu z Twojej palmy w domu?:D

bigaczzz to raczej kolejne moje sposoby na odreagowanie stresu. Lubię wyzwania i nie mam zamiaru mieć much i komarów w tym roku w domu. :D
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nie moja palma, ale zbierałam własnoręcznie z ziemi, bo porozsypywały się po całym pokoju.
x-C-j
---

Post »

Na 99% nic nich nie wyrośnie chyba że ktoś u kogoś zbierałaś nasionka ma dwie różne takie palmy i doszło do zapylenia kwiatostanu gdyż te palmy mają i żeńskie i męskie kwiatostany - niestety na różnych palmach nigdy na tej samej. :D
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to się dziewczyny zasmucą :( No nic, dobrze wiedzieć. Bardzo Ci dziękuje. Tylko po co ja te maleństwa tyle czasu zbierałam, to gorsze niż zbieranie jagód w lesie:wink:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Zielona...chęci się liczą,dziewczyny zrozumieją...a swoją drogą to wyobrażam sobie,jak z nosem przy podłodze szukałaś nasionek :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”