Pisarka w Ogrodzie Pod Dębami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Pisarka w Ogrodzie Pod Dębami

Post »

:wit jeszcze nie wiemy Agnieszko co nam nadchodzący luty przyniesie :D To szybko ubywającej pracy, bo wiosna tuż, tuż ;:3
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, zasłyszałam ostatnio, że w tym roku luty też ma być ciepły :D Ja w każdy cieplejszy dzień lutego i marca zawsze naiwnie wychodzę na spacer i szukam tych "wcześnie budzących się" ;:306 Jeszcze parę lat i zacznę wychodzić z miarką, żeby sprawdzić obwód pąków, czy aby nie nabrzmiewają na wiosnę :D
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Oj, tak, poszukiwanie wiosny to jeden z najprzyjemniejszych sposobów spędzania czasu :)

Właśnie wczoraj wyczytałam, że już idzie ocieplenie i że w ogóle cały miesiąc ma być cieplejszy niż zwykle. Ale wiadomo, jak to jest z długotrwałymi prognozami.

Dziś troszkę różowego koloru, co Wy na to?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja na róż bardzo chętnie! ;:138
Brakuje nam już kolorów, oj brakuje... zima jest potrzebna i wskazana, ale jakoś szybko nudzi się taka wszędobylska biel....
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Ja też już mam bieli powyżej uszu, zwłaszcza że u mnie nigdy nie jest to prawdziwa biel, tylko brudny śniegowy dywan, poznaczony łapami moich czterech psów. No i gdzieniegdzie na tym śniegu... domyślacie się, co, przy czterech psach... :oops:

Dziś mnie wzięła tęsknota za szafirkami i innymi niebieskościami...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Różowości i błękity....och jak to się przyjemnie ogląda w taki ponury poranek :D
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Kontakt:

Post »

Co się dzieje z czasem - galopuje, nie nadążam. Wydawało mi się, że raptem przedwczoraj tu zaglądałam...

Nie wiem, jak u Was - u mnie w niedzielę po raz pierwszy wiał ciepły wiatr i naprawdę pachniało wiosną. Odgarnęłam trochę liści dębów (tfu, tfu) i ujrzałam tulipany, lilię, miodunkę, floksy i smarkatą serduszkę. Muszę teraz systematycznie pousuwać tę kołderkę z liści i zabrać się za cięcie. O ile jako tako lubię ciąć pięciorniki, wrzosy, krzewy itd., o tyle nie znoszę cięcia traw, bo okropnie się przy tym bałagani.
Ale mam nadzieję, że za parę dni pokażę zdjęcia wiosennych porządków :)
orlik755
200p
200p
Od: 30 paź 2012, o 14:02

Post »

Przeczytałam jednym tchem cały wątek. Piękny tworzysz ogród. Różowości są boskie, a te szafirki...
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2015, o 14:00

Post »

Witaj Agnieszko :wit Spodobało mi się u Ciebie i mam nadzieję Cię częściej odwiedzać ;:108 Bardzo ciekawy wątek. Czyta go lekko i jest bardzo interesujący. Sprawdziłam sobie informacje o Tobie i widzę, że dużo tworzysz. Niestety u nas nie ma Twoich książek, ale postaram się wpisać je na listę zakupów i liczę, że będą :D Podziwiam Twoją pracę i trud włożony w założenie ogródka na tym ciężkim kawałku ziemi ;:167 Masz piękne róże a szczególnie Sekel. Też sobie może ją kiedyś kupię.
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Kontakt:

Post »

O, jak miło, że mam nowych gości! Witajcie!
Halinko, niestety wiem, że z dostępnością moich książek różnie bywa... Ale warto pytać w bibliotekach, bibliotekarze zamawiają książki, gdy ktoś się o nie dopytuje. ;)

Poczułam w tę sobotę prawdziwy dotyk wiosny - trochę liści udało mi się usunąć, choć końca roboty nie widać. Ot, uroki mieszkania w pobliżu wielkich dębów.
Wychodzą mi już liliowce, floksy, prawie wszystkie cebulowe, piwonie, orliki, serduszka, miodunka, powojniki bylinowe i pewnie jeszcze wiele innych, do których się nie dokopałam...
Nie mogę się doczekać takich widoków:

Obrazek
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Różowości i niebieskości cieszą mnie zawsze, a wiosną kiedy jeszcze mało kolorów w ogródku cieszy nawet żółć, za którą normalnie niezbyt przepadam.
Udało mi się przeczytać 'Dziewczynę z porcelany', świetna, łyknęłam ją w dwa dni, a końcówkę przeczytałam sobie dwa razy, żeby podelektować się happy endem.
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Kontakt:

Post »

A wiesz, początkowo "Dziewczyna..." nie miała happy endu. Kończyła się w momencie, gdy Michał i Zuzanna dzwonią do siebie i rozmawiają po ciemku.
Ale potem uznałam, że przydałoby się coś jednoznacznie pozytywnego :)

A z żółtym kolorem w ogrodzie jest u mnie dokładnie tak samo. Prawie go nie mam, jedynie słoneczniczek i gdzieś w kącie złotlin japoński. Ale teraz, na wiosnę, chętnie popatrzyłabym na radosne żółte kwiatowe główki i bardzo mnie kusi, żeby sobie sprawić na przykład pełnik.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Lubię powieści z happy endem. Realne życie nie zawsze tryska optymizmem - to chociaż poczytać takie książki fajnie..

Kwitnie już coś w Twoim ogrodzie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”