Petunia z nasion cz.5
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.4
Jutro obfocę i wrzucę bo są na zewnątrz. Niektóre już chcąc kwitnąć.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też miałam otoczkowane nasiona i moje petunie nie są takie mięsiste.
Może jeszcze będą, na razie są małe.
Dziś były pikowane dopiero do osobnych pojemników.
Mam też petunie nieotoczkowane (pojedyncze kwiaty, nasiona zbierane z zeszłorocznych pojedynczych). I te są zupełnie inne, takie jak LaKamili.
Może jeszcze będą, na razie są małe.
Dziś były pikowane dopiero do osobnych pojemników.
Mam też petunie nieotoczkowane (pojedyncze kwiaty, nasiona zbierane z zeszłorocznych pojedynczych). I te są zupełnie inne, takie jak LaKamili.
Pozdrawiam Kaśka
- LaKamila
- 200p
- Od: 20 lut 2016, o 12:24
- Kontakt:
Siałam po raz pierwszy z nasion. Jak nie wyjdą trudno. Mam jeszcze inne kwiatki. Ale jutro je przesadzę i pouszczykuję. I niech się lepiej postarają bo wylądują na trawniku
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Na razie ładnie się krzewią. Nie ma takiej potrzeby. Obserwuj w każdej chwili można uszczykiwać. Bardzo szybko po uszczyknięciu zaczynają się rozkrzewiać. U mnie dwa dni po zaczęły już skok w bok
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Kropko, zostawiasz na noc na balkonie? Chętnie zrobiłabym to samo tylko boję się, że zmarzną, chociaż mrozów już nie ma, tylko niższe temperatury. A petuńki masz śliczne
Tak, zostają na balkonie od kilku dni ale oczywiście śledzę prognozę pogody i w razie niskich temp (tak poniżej 7 stopni) lub deszczu zabieram je do domu. Były też stopniowo hartowane na słoneczko, żeby ich nie przypiekło.
Moje się wysiały w kostce brukowej i to chyba jedyne, które będę mieć. Za dwa tygodnie pikuję
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
- LaKamila
- 200p
- Od: 20 lut 2016, o 12:24
- Kontakt:
Widze że wystawiacie już petunie na balkon. Chyba też tak zrobię bo parapety na wagę złota teraz .
Tyle że mam ją na palecie razem z lewkonią. Myslicie że mogę obie roślinki wystawić czy jakoś rozcinać paletę ?
Tyle że mam ją na palecie razem z lewkonią. Myslicie że mogę obie roślinki wystawić czy jakoś rozcinać paletę ?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 19 kwie 2016, o 11:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja swoje petunie wystawiłam na balkon w takiej miniszklarence i bardzo się tam poprawiły mimo niskich temperatur od dwóch dni. Na parapetach już mi się wyciągały...
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 kwie 2016, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich
W tym roku posadziłam petunie MIX. Nasionka wysiałam pod koniec lutego. Już je przepikowałam. Nadal są małe i nie wiem co zrobić żeby troszkę podrosły oraz czy zdążą do wystawienia na balkon urosnąć oraz czy w tym roku zdążą zakwitnąć?
Wczoraj podlałam je rozcieńczonym nawozem do roślin kwitnących. W słoneczne dni zaczęłam je wystawiać na balkon a teraz przenoszę je z parapetu na parapet tam gdzie świeci słońce.
Nie wiem czy jeszcze z nich coś wyrośnie jak już za niedługo maj
W tym roku posadziłam petunie MIX. Nasionka wysiałam pod koniec lutego. Już je przepikowałam. Nadal są małe i nie wiem co zrobić żeby troszkę podrosły oraz czy zdążą do wystawienia na balkon urosnąć oraz czy w tym roku zdążą zakwitnąć?
Wczoraj podlałam je rozcieńczonym nawozem do roślin kwitnących. W słoneczne dni zaczęłam je wystawiać na balkon a teraz przenoszę je z parapetu na parapet tam gdzie świeci słońce.
Nie wiem czy jeszcze z nich coś wyrośnie jak już za niedługo maj