Ewelino, trochę się cofnęłam i zauważyłam gdzie Ty nas zabrałaś!
Ale miałaś wspaniały wyjazd w wakacje! Dzięki, że mogłam to wszystko pooglądać. Wspaniałe zdjęcia w prawdziwym Rotschildowskim otoczeniu. Nie bez powodu nazwisko Rotschild, to synonim luksusu i niezwykłych zachcianek. Pewnie wiesz, że baronowa przerobiła całe wzgórze. Był to ogrom prac, bo wiatry od morza z ogromną siłą uderzały w wysokie skaliste nabrzeże i z ogrodu byłyby nici. Więc zdjęto masę gruntu, zagłębiono teren i dosłownie(!!!) usunięto ogród wiatrom z drogi. Bardzo chciałam zobaczyć to cudo, przekazane w spadku francuskiemu społeczeństwu.
A dzięki Tobie mogłam tam zajrzeć

Super!
Wiesz, ja mam pewną propozycję. Skoro się tak boisz cymbidiów, to jeśli wszystko się do wiosny wyjaśni, mogłabym jedno dla Ciebie mieć. Musi się wyjaśnić, bo przy rozsadzaniu została mi w garażu mała, zapomniana kępka. Posadziłam i zobaczę co z tego wyniknie.
Po takim długim czasie, ale nie wygląda źle. Najlepszy dowód, jakie to wytrzymałe storczyki!
Co Ty na to? Jeśli miałabyś ochotę, to włożę znacznik z Twoim imieniem. To odmiana o dużych bordowo-miodowych kwiatach. Silnie rosnąca.