Cattleyae i inne u Renaty
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cattleyae i inne u Renaty
O rany przykra sprawa z Laelia anceps miejmy nadzieję, że następne kwitnienie będzie poprawne.
Za to nadrabia ta druga Cattleya jest piękna z olbrzymimi kwiatami
Za to nadrabia ta druga Cattleya jest piękna z olbrzymimi kwiatami
Reniu, C. intermedia flamea x warneri concolor - piękna i w kształcie i kolorystyce
i w dodatku chętna do kwitnienia !
Natomiast ja miałam podobny przypadek nie do końca rozwijających się kwiatów jak u Twojej Laelii anceps
u mojej C. Intermedia Aquini. I też liczyłam na to, że w kolejnym kwitnieniu się rozwiną do końca.
Niestety taka już była jej uroda (lub raczej defekt), że za każdym razem było tak samo
i w dodatku chętna do kwitnienia !
Natomiast ja miałam podobny przypadek nie do końca rozwijających się kwiatów jak u Twojej Laelii anceps
u mojej C. Intermedia Aquini. I też liczyłam na to, że w kolejnym kwitnieniu się rozwiną do końca.
Niestety taka już była jej uroda (lub raczej defekt), że za każdym razem było tak samo
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Renatko, cudowny kolor tego C. intermedia flamea x warneri concolor... Aż mi się zamarzył jakiś fiolecik na parapecie
Oj, to niezbyt dobra prognoza dla Laelia anceps. Cóż, pozostaje mi czekać. Może za rok się wyjaśni?
Ale piękne kiedyś miałam, ale nie wiem jak to się stało, że już wyszły i nie wróciły
-
- 200p
- Od: 5 lut 2018, o 16:57
Pięknie Ci zakwitły panienki
Plejone tak bardzo mnie zachwyca ale nawet się nie podejmuje uprawy
Plejone tak bardzo mnie zachwyca ale nawet się nie podejmuje uprawy
Pozdrawiam Czarna
Ale one urocze Prawdziwie wiosenne
Tym większe brawa dla Ciebie Reniu
Beatko, ja również się nie podejmuję.. to wyższa szkoła jazdybeata_1252 pisze:Plejone tak bardzo mnie zachwyca ale nawet się nie podejmuje uprawy
Tym większe brawa dla Ciebie Reniu
Pozdrawiam, Joanna
Plejone nie jest takie trudne Cały sekret to zimowanie w lodówce Kiedy jesienią bulwki stracą liście, wędrują do słoików i do lodówki. A na wiosnę znowu do doniczek
U Reni jak zwykle cudeńka, oby jak najdłużej cieszyły Twoje i nasze oczy
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Monnia445
- 200p
- Od: 8 gru 2017, o 22:29
Cudowne Pleione Zawsze kojarzy mi się z naszymi Plejadami. To prawdziwe wiosenne storczyki...
Nie miałam pojęcie, że je masz Reniu w swoich zbiorach. Szczerze to i nawet nigdy u nikogo ich nie widziałam.
Moje swego czasu przesiadywały w bardzo zimnej piwnicy, a teraz nie wiem gdzie są... Albo kiedyś zapomniałam je wysadzić, albo do tej pory leża w tej piwnicy.
Będę musiała ich poszukać. Mam nadzieję że do następnej wiosny je znajdę i mi zechcą zakwitnąć tak ślicznie jak u Ciebie.
Nie miałam pojęcie, że je masz Reniu w swoich zbiorach. Szczerze to i nawet nigdy u nikogo ich nie widziałam.
Moje swego czasu przesiadywały w bardzo zimnej piwnicy, a teraz nie wiem gdzie są... Albo kiedyś zapomniałam je wysadzić, albo do tej pory leża w tej piwnicy.
Będę musiała ich poszukać. Mam nadzieję że do następnej wiosny je znajdę i mi zechcą zakwitnąć tak ślicznie jak u Ciebie.
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne okazy Pleione aż chcę swoje zobaczyć.
Moje jest w ogrodzie posadzone kwitnie mi co roku więc u mnie trzeba czekać na kwitnienie ogrodowych storczyków jeszcze
Moje jest w ogrodzie posadzone kwitnie mi co roku więc u mnie trzeba czekać na kwitnienie ogrodowych storczyków jeszcze
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)