Miłe ciernie - carabus1
Re: Miłe ciernie - carabus1
Z czasem u mnie ostatnio naprawdę kiepsko, ale wrzucam najnowszy (choć już kilkudniowy) film. Bohaterem dziś nie jest hybryda a najzwyklejsza rebucja. A pokaz zdjęć tym razem znajduje się na samym końcu filmu.
youtu.be/MzAb3UDc1IM
youtu.be/MzAb3UDc1IM
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- Pio1986
- 500p
- Od: 21 lut 2015, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szałowe hybrydy:0
Jest na co popatrzeć. I dobrze, że mamy Henia, u którego można bezproblemowo nabyć liczne piękności:)
Tak naprawdę roślinki od Henia chętniej u mnie kwitną niż inne EH i TH zamawiane z Europy.
Ja czaję się na EH 'Riptide' i ' Morgenzauber' - nie chcę zamawiać z ebaya - mam nadzieję, że coś bliżej się trafi:)
Jest na co popatrzeć. I dobrze, że mamy Henia, u którego można bezproblemowo nabyć liczne piękności:)
Tak naprawdę roślinki od Henia chętniej u mnie kwitną niż inne EH i TH zamawiane z Europy.
Ja czaję się na EH 'Riptide' i ' Morgenzauber' - nie chcę zamawiać z ebaya - mam nadzieję, że coś bliżej się trafi:)
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrze, jesteś doskonałym gawędziarzem jak się okazuje.
O zwykłej rebucji jak potrafisz pięknie opowiedzieć...
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Carabus- Piotrze, no jednak muszę powiedzieć, że faktycznie zaszalałeś z tymi zakupami
Kwiaty absolutnie niesamowite, bardzo jestem ciekawa jak i kiedy zakwitną u Ciebie.
Super opowiadasz o swych kaktusach i teraz rozumiem, dlaczego preferujesz
filmiki.
Kwiaty absolutnie niesamowite, bardzo jestem ciekawa jak i kiedy zakwitną u Ciebie.
filmiki.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Dziękuję wszystkim odwiedzającym za jakże miłe słowa
A dzisiaj zapraszam na kolejny filmik, tym razem z hybrydą Echinopsis w roli głównej Pozostajemy w kolorach pomarańczowych ;) Nie napiszę o jaką hybrydę chodzi, bo w miniaturce jest zagadka z nią związana. Dla miłośników zdjęć te znajdują się w filmie około 1:15.
youtu.be/P5APnzrWoi0
Pozdrawiam odwiedzających i życzę wszystkim Spokojnych i Wesołych Świąt. I przede wszystkim dużo zdrowia!!!
Fajny wybór. Też ich nie mam i już żałuje . A moje dwie hybrydy, na które będę polować w tym roku to Hellfire i Tropenzauber.Pio1986 pisze:Ja czaję się na EH 'Riptide' i ' Morgenzauber' - nie chcę zamawiać z ebaya - mam nadzieję, że coś bliżej się trafi:)
ja z natury jestem małomówny, ale tak jakoś przy tych filmach czasem udaje się trochę poopowiadaćhen_s pisze:Piotrze, jesteś doskonałym gawędziarzem jak się okazuje.
Poprzedni sezon faktycznie był u mnie wyjątkowy i najbogatszy jeśli chodzi o zakupy. Może nie ilościowo, ale jakościowo udało mi się zakupić jedne z piękniejszych hybryd na świecie. W tym roku takich dużych zakupów nie przewiduje. I też się nie mogę doczekać, kiedy będą kwitnąc. Moja kolekcja jest młoda i w każdym sezonie znajdzie się kilka roślin, które kwitną mi po raz pierwszy. Ciekawe co to będą za rośliny w nadchodzącym sezoniejokaer pisze:Carabus- Piotrze, no jednak muszę powiedzieć, że faktycznie zaszalałeś z tymi zakupami
filmiki.
A dzisiaj zapraszam na kolejny filmik, tym razem z hybrydą Echinopsis w roli głównej Pozostajemy w kolorach pomarańczowych ;) Nie napiszę o jaką hybrydę chodzi, bo w miniaturce jest zagadka z nią związana. Dla miłośników zdjęć te znajdują się w filmie około 1:15.
youtu.be/P5APnzrWoi0
Pozdrawiam odwiedzających i życzę wszystkim Spokojnych i Wesołych Świąt. I przede wszystkim dużo zdrowia!!!
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- hen_s
Jeden z moich ulubieńców.
I jak ładnie pokazany!
I jak ładnie pokazany!
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Muszę przyznać ,że hybrydy masz wspaniałe, jest co podziwiać,widać w Tobie hart kaktusiarza.
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
Witam wszystkich w Nowym Roku!! Wszystkiego najlepszego . A w najnowszym filmie podsumowuje poprzednie rok, pod kątem kaktusów oczywiście
youtu.be/2r437RquNdQ
youtu.be/2r437RquNdQ
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- hen_s
Wiele się u Ciebie działo podczas ubiegłego sezonu. Jesteś teraz dużo dalej niż po wcześniejszym - i o to chodzi, widoczny jest progres.
Mnie osobiście najbardziej podobały się kwiaty dwu hybryd trichocereusa ale inne kwiaty (głownie EH) również śliczne. Tak trzymaj!
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Mnie osobiście najbardziej podobały się kwiaty dwu hybryd trichocereusa ale inne kwiaty (głownie EH) również śliczne. Tak trzymaj!
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Faktycznie trochę się działo w tym roku Kilka hybryd topowych trafiło pod moje skrzydła. Teraz tylko cierpliwie czekać na pierwsze kwiaty. Na szczęście w każdym sezonie kwitnie mi jakiś nowy kaktus. I takowy przedstawiam w najnowszym filmie. W sam raz nie jest to hybryda, ale... Henryku jeszcze jakąś hybrydę pokaże przed rozpoczęciem nowego sezonu . A bohaterem dzisiejszego odcinka jest Thelocactus rinconensis.
youtu.be/tFpxNvtKpEU
youtu.be/tFpxNvtKpEU
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
Odnóży nie liczyłam , ale i tak mi się podoba .
- Rafal44
- 500p
- Od: 15 kwie 2013, o 21:44
Faktycznie przypomina pająka Też mam Thelocactus rinconensis z tym, że na kwiat jeszcze czekam.
P.S. widziałem wszystkie Twoje filmy i czekam na następne produkcje.
P.S. widziałem wszystkie Twoje filmy i czekam na następne produkcje.
Pozdrawiam Rafał
- hen_s
Bardzo ciekawa roślina Thelocactus rinconensis - zupełnie inny niż do tej pory pokazywałeś.
Natomiast ja jako zdeklarowany miłośnik hybryd wszelkiego rodzaju czekam na obiecane rośliny z tej serii.
Natomiast ja jako zdeklarowany miłośnik hybryd wszelkiego rodzaju czekam na obiecane rośliny z tej serii.