Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 7
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz. 7
U mnie będzie znaczniej mniej, sadzę w cylindrach 7l i planuję umieścić je obok siebie , dodatkowo zrobić stalez i przykryć argo. Szacuje że namiot będzie miał wymiar 2x1x1m czyli malutki.
Piotr
Hej. Czy stosujecie do nawożenia w tunelu gnojowke , ale nią taką z pokrzywy ale z obornika , jak wam się sprawdza? Musicie dalej nawozić nawozami NPK ? Pojawiają się przy gnojówce niedobory ?
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- massur
- Od: 22 maja 2012, o 16:55
- Kontakt:
Gnojówka to głównie Azot a z tym przy pomidorach trzeba uważać. I będzie ta gnojówka miała sens tylko na początku uprawy, jak pojawią się zawiązane owoce to możesz nią zaszkodzić.ogrodnik2 pisze:Hej. Czy stosujecie do nawożenia w tunelu gnojowke , ale nią taką z pokrzywy ale z obornika , jak wam się sprawdza? Musicie dalej nawozić nawozami NPK ? Pojawiają się przy gnojówce niedobory ?
Więc jeśli już musisz to tylko na początku i z umiarem.
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
gienia1230 już nie boisz się tych mrozów które zapowiadają ?
Jakie masz odmiany na obecny sezon?
Jakie masz odmiany na obecny sezon?
-
A nie boję się !! Mam przygotowane doniczki gliniane, wkłady do zniczy, zapasy włókniny!
Odmiany wybierała siostra bo akurat nie było mnie w tym czasie w kraju; uwzględniła moją prośbę bo moje ulubione to:
Italian Giant
Wołowe Ucho
Aussie
Brandywine (tu chyba jest pomyłka, bo o ile mnie pamięć nie myli to ta odmiana ma ziemniaczane liście a te wsadzone dziś mają regularne).
Kozulki K-37
i te, które preferuje siostra:
Coustrolee (ja nie odróżniam od Aussie)
Cornabel
Crimson Cushion
I jakieś odmiany jeszcze są, i na parapetach u siostry w domu też, małe, poczekają. Co nie zmieści się w szklarence wyląduje w gruncie..
Odmiany wybierała siostra bo akurat nie było mnie w tym czasie w kraju; uwzględniła moją prośbę bo moje ulubione to:
Italian Giant
Wołowe Ucho
Aussie
Brandywine (tu chyba jest pomyłka, bo o ile mnie pamięć nie myli to ta odmiana ma ziemniaczane liście a te wsadzone dziś mają regularne).
Kozulki K-37
i te, które preferuje siostra:
Coustrolee (ja nie odróżniam od Aussie)
Cornabel
Crimson Cushion
I jakieś odmiany jeszcze są, i na parapetach u siostry w domu też, małe, poczekają. Co nie zmieści się w szklarence wyląduje w gruncie..
Pozdrawiam! Gienia.
-
Tak, coś w typie serca. Mięsisty, duży, bardzo smakuje rodzince. Krzak wysoki.Ta nazwa to taka spolszczona wersja dla mnie bo oryginalną wymówić było mi trudno - Volovie Ukho.
Pozdrawiam! Gienia.
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
Moje rozsady rosną do tej pory bardzo ładnie, trochę w tunelu trochę pod lampami
Wysadze je do cylindrów na początku maja.
Mam jeszcze dwie doniczkopalety na późniejsze wysadzenie plus na przeciery, na pewno wszystko mi się nie zmieści i będę musiał wrzucić.
Wysadze je do cylindrów na początku maja.
Mam jeszcze dwie doniczkopalety na późniejsze wysadzenie plus na przeciery, na pewno wszystko mi się nie zmieści i będę musiał wrzucić.
Piotr
- massur
- Od: 22 maja 2012, o 16:55
- Kontakt:
No bez światła dodatkowego byłoby ciężko w domu. Miała być wcześniejsza wiosna a na razie to średnio wygląda.
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
W środę przepikowałem moje pomidory. Wyszło około 160 szt, kolejne siewki rosną, a kilka odmian czeka na wysianie Miało być ograniczenie do kilku odmian a tu znowu to samo co w poprzednich sezonach, tylko sadzonek jeszcze więcej
Większość ma ziemniaczane ale niektóre mogą mieć takie lub regularne, np Brandywine Red może mieć regularne liściegienia1230 pisze:
Brandywine (tu chyba jest pom yłka, bo o ile mnie pamięć nie myli to ta odmiana ma ziemniaczane liście a te wsadzone dziś mają regularne).