Identyfikacja iglaków różnych
Norbert_er zasugerował, że roślina na foto 2 to może być "Brabant". Znalazłam w internecie taki opis Brabanta:
"bardzo gęsty, żywo zielono zabarwiony krzew bez wyraźnego przewodnika, pokrojem pośredni pomiędzy szerokim stożkiem a wysmukłym jajem". Mój ma bardzo wyraźny przewodnik.
Proszę o pomoc w identyfikacji, gdyż chciałabym wiedzieć jaki wielki wyrośnie. Wzdłuż płotu mam posadzone także 3 żywotniki olbrzymie 'Zebrina' i 4 cyprysiki Lawsona 'Columnaris'.
Pozdrawiam, Anna
"bardzo gęsty, żywo zielono zabarwiony krzew bez wyraźnego przewodnika, pokrojem pośredni pomiędzy szerokim stożkiem a wysmukłym jajem". Mój ma bardzo wyraźny przewodnik.
Proszę o pomoc w identyfikacji, gdyż chciałabym wiedzieć jaki wielki wyrośnie. Wzdłuż płotu mam posadzone także 3 żywotniki olbrzymie 'Zebrina' i 4 cyprysiki Lawsona 'Columnaris'.
Pozdrawiam, Anna
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 3 paź 2008, o 17:16
- dianek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
przydały by się fotki całych roślin i bardziej wyraźne, poczekaj na posty od innych bo swoich nie jestem pewna
1. Juniperus communis 'Hibernica'
2. Juniperus squamata 'Blue Carpet' (trochę niewyraźne zdjęcie i brak całego pokroju)
3. nie wiem o którą roślinę chodzi - przekręcaj zdjęcia zanim wstawisz, fotka niewyraźna
4,5 - zeszyt zasłania większość rośliny, potrzeby widok na całość
6. Juniperus communis 'Depressa Aurea' - o ile jest niziutki, potrzebny cały pokrój rośliny by ocenić na 100%
7,8 - potrzeby widok na całość rośliny
1. Juniperus communis 'Hibernica'
2. Juniperus squamata 'Blue Carpet' (trochę niewyraźne zdjęcie i brak całego pokroju)
3. nie wiem o którą roślinę chodzi - przekręcaj zdjęcia zanim wstawisz, fotka niewyraźna
4,5 - zeszyt zasłania większość rośliny, potrzeby widok na całość
6. Juniperus communis 'Depressa Aurea' - o ile jest niziutki, potrzebny cały pokrój rośliny by ocenić na 100%
7,8 - potrzeby widok na całość rośliny
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
-
- 10p - Początkujący
- Od: 26 lip 2009, o 13:43
- dianek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
1. świerk biały 'Conica'
2. żywotnik zachodni 'teddy'
4. cis pospolity
2. żywotnik zachodni 'teddy'
4. cis pospolity
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 3 paź 2008, o 17:16