Orzechowy zakątek Ines
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Moje ogródkowe początki
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Pytaniem o cenę wywołałam "konia z lasu" i masz podkowę na szczęście - a to cenne znalezisko Wypożyczenie maszyny droższe, ale na cały dzień (facet z koniem na 4 ary warzywnika - 35 zł, ale było ich dwóch ). Rzadko używany sprzęt lepiej wypożyczyć, ale u nas trzeba byłoby przywozić z 50 km, po doliczeniu kosztów paliwa, to już inna cena. Rukolę też siałam, w grunt, trochę podziurawiona (ekologiczna), mam dwa rodzaje, lubię ten lekko goryczkowaty smak, mniej natrętny (zapach) niż u rzeżuchy. Pod włókniną zeszła mi już bazylia, chyba nie przemarzła, pod okryciami nie sprawdzałam. Mam nadzieję, że wymienionych przez Ciebie roślinek mróz nie uszkodził, a pomidory pewnie schowałaś na noc.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
No to teraz nie masz wyjścia... wrzucić na noc do odrdzewiacza.... a potem powiesić na honorowym miejscu w ogódku ;)
Hmm.. o tych końcówkach pierwsze słysze ... serio ?Ania Kropelka pisze:Tylko umieść ją końcówkami do góry
Moja wisi końcówkami do dołu i jak na razie nie narzekam ;)
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
- lesioc
Męczyła mnie ta podkowa i mając chwilkę pogooglałem w tej sprawie. Faktycznie jest wiele takich opinii, że - podobnie jak z tą zadarta lub opuszczoną trąbą od słonia - jak podkowa "rogami" w górę to szczęście łapie, a jak w dół to szczęście ucieka.HannaCS pisze:a co mają robić te końcówki do góry? to coś jak ze słoniem z trąbą do góry??
Będę musiał swoją obrócić do góry nogami ... wróć, do góry rogami ;:83
- lesioc
A ja znam bardzo prosty sposób na zdobycie zupełnie darmowej podkowy 8) - .... a mianowicie:
1) poszukać na ulicy większego miasta lub w knajpie ludzi zbierających ankiety o papierosach Marlboro
2) wypełnić ankietę podając dokładny adres oraz (ważne!) podać datę urodzin (jak do urodzin bardzo długo by było czekać to najlepiej jakąś datę taką za ~2 miesiące)
3) w urodziny (bądź w ten wpisany dzień) otworzyć skrzynkę na listy i wyciągnąć z niej przesyłkę od Marlboro ze śliczną podkową w środku
Nie wiem czy taka nie odkopana i nie noszona przez konia podkowa działa... ale trzeba przyznać, że jest bardzo ładna :P
1) poszukać na ulicy większego miasta lub w knajpie ludzi zbierających ankiety o papierosach Marlboro
2) wypełnić ankietę podając dokładny adres oraz (ważne!) podać datę urodzin (jak do urodzin bardzo długo by było czekać to najlepiej jakąś datę taką za ~2 miesiące)
3) w urodziny (bądź w ten wpisany dzień) otworzyć skrzynkę na listy i wyciągnąć z niej przesyłkę od Marlboro ze śliczną podkową w środku
Nie wiem czy taka nie odkopana i nie noszona przez konia podkowa działa... ale trzeba przyznać, że jest bardzo ładna :P
- HannaCS
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ooooooooooooooolesioc pisze:A ja znam bardzo prosty sposób na zdobycie zupełnie darmowej podkowy 8) - .... a mianowicie:
takie to sprytne masz metody
hehe ale w mojej wsi nie widziałam nigdzie narodu z ankietami
i co ?? chyba szpadel w garść i do kopania się brać trzeba
Aniu, Zuziu dziękuję za gratulację:) jakby ktoś potrzebował szczęścia (egzaminy czy coś) to mogę wypożyczać
Leszku co do kierunku powieszenia to mogłabym iść na kompromis i powiesić "rogami" do boku ale nie wiem którego:) Aha i skoro rogami do góry szczęście łapie to znaczy też może, że je trzyma o ono ma przecież spadać na mnie:)
Elu no właśnie to dzięki Tobie. Miał być facet z koniem a dostała się tylko podkowa
Pomidory rzeczywiście chowaliśmy, tylko raz nam się zapomniało, a było to w zimną Zośkę ale nic im się nie stało.
Moja rukola już zakwitła ale mimo to na smaku nie straciła.
Haniu a Ty kop jak coś wykopiesz to się też pochwal
U nas trwają prace nad odgrodzeniem się od sąsiadów. Posadziliśmy też kilka krzewów owocowych. W sumie na razie nie ma co pokazywać:)
Leszku co do kierunku powieszenia to mogłabym iść na kompromis i powiesić "rogami" do boku ale nie wiem którego:) Aha i skoro rogami do góry szczęście łapie to znaczy też może, że je trzyma o ono ma przecież spadać na mnie:)
Elu no właśnie to dzięki Tobie. Miał być facet z koniem a dostała się tylko podkowa
Pomidory rzeczywiście chowaliśmy, tylko raz nam się zapomniało, a było to w zimną Zośkę ale nic im się nie stało.
Moja rukola już zakwitła ale mimo to na smaku nie straciła.
Haniu a Ty kop jak coś wykopiesz to się też pochwal
U nas trwają prace nad odgrodzeniem się od sąsiadów. Posadziliśmy też kilka krzewów owocowych. W sumie na razie nie ma co pokazywać:)
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Moje ogródkowe początki
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Agnieszko zrób jednak zdjęcia temu " nie ma co pokazywać", będziesz kiedyś miała do porównań
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety