Storczyki Marivsza
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Marivsza
Wszystkie kwitnienia wyjątkowo ładne
.

Witaj
Masz piękne storczyki
Szczególnie podoba mi się ten żółty/pomarańczowy phalaenopsis z różowymi mazami, właśnie takiego bym chciała
Życzę dalszych sukcesów 

Masz piękne storczyki

Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kaja-gr
- 200p
- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
cudne dendrobium, od dawna jakiegoś szukam, ale zawsze trafiam na jakies marne okazy.
ze zdjęć z poprzedniej strony najbardziej podoba mi sie żółty żyłkowany, sliczny jest
ze zdjęć z poprzedniej strony najbardziej podoba mi sie żółty żyłkowany, sliczny jest

-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie po długiej przerwie
Oj widzę, że zaniedbałem wątek- trzeba to zmienić
Starsze storczyki puszczają pędy, i z dendrobium coś tam zaczyna się dziać- zobaczymy. Kilka storczyków przybyło, skusiłem się na wandę
tylko miałem problem z wyborem bo było 6 kolorów... zadecydowała zdrowotność sadzonki, teraz najtrudniejsza część, podróż z nią pociągiem (jeszcze taka pogoda) mam nadzieję, że uda się ją w całości przewieść i wstawić zdjęcia.
A teraz zmykam penetrować Wasze wątki

Oj widzę, że zaniedbałem wątek- trzeba to zmienić

Starsze storczyki puszczają pędy, i z dendrobium coś tam zaczyna się dziać- zobaczymy. Kilka storczyków przybyło, skusiłem się na wandę

A teraz zmykam penetrować Wasze wątki

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Hmmm, o zdjęciach swoich kwiatuszków nie zapomnij. ;)
-
- 1000p
No to obiecana fotki wandy

To zdjęcie rozmazane, ale nie mam innego, a chciałem pokazać jej wielkość. Od czubka liścia do końca korzeni mierzy 108cm.

To zdjęcie rozmazane, ale nie mam innego, a chciałem pokazać jej wielkość. Od czubka liścia do końca korzeni mierzy 108cm.

ogródeczek
storczyki
storczyki
-
- 100p
- Od: 17 cze 2010, o 18:18
Piękna Vanda! ma śliczne kolorki! Dobry wybór!
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniała

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale ta Vanda jest fantastyczna! Ogromna i piękny kolor. Troszkę jest chyba podobna do mojej z wystawy, tylko moja nie była taka okazała, jak twoja.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O kurcze...ale olbrzymia
Cudna 

- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Piękna Vandzia.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
Witajcie, miło Was u mnie widzieć
Muszę się przyznać, że ostatnio coś kupowanie storczyków nie idzie, może brak miejsca i trzeba się dłużej zastanowić co kupić. A jak już kupuję to zazwyczaj z przeceny. I tak na wiosnę nabyłem sabotka, dendrobium i vandę, a bym zapomniał- miniaturowego falka
Wiadomo na przecenie są bez kwiatów, ale tym większa ciekawość, i radość jak zakwitnie.
I tak:

Dendrobium było troszkę pokiereszowane, ale widać, że spasowało mu u mnie. Bardzo szybko wypuścił 2 nowe pseudobulwy, a na nich pędy.

Ooo przypomniało mi się jeszcze jedno dendrobium z przeceny, jak Wam się wydaje-> jest to dendrobium Berry`Oda`

A to czas na vandę
Popatrzcie co ostatnio u niej zauważyłem

A tu pęda puścił walentynkowy

a obecnie kwitnie tak

i reszta

Muszę się przyznać, że ostatnio coś kupowanie storczyków nie idzie, może brak miejsca i trzeba się dłużej zastanowić co kupić. A jak już kupuję to zazwyczaj z przeceny. I tak na wiosnę nabyłem sabotka, dendrobium i vandę, a bym zapomniał- miniaturowego falka

Wiadomo na przecenie są bez kwiatów, ale tym większa ciekawość, i radość jak zakwitnie.
I tak:

Dendrobium było troszkę pokiereszowane, ale widać, że spasowało mu u mnie. Bardzo szybko wypuścił 2 nowe pseudobulwy, a na nich pędy.

Ooo przypomniało mi się jeszcze jedno dendrobium z przeceny, jak Wam się wydaje-> jest to dendrobium Berry`Oda`

A to czas na vandę

Popatrzcie co ostatnio u niej zauważyłem

A tu pęda puścił walentynkowy

a obecnie kwitnie tak

i reszta

ogródeczek
storczyki
storczyki
Mariuszu, kwitnienia masz niesamowite
, Vandzia ma bardzo ciekawą kolorystykę, jest piękna! Fajnie, że znowu zakwitnie! Walentynkwy zaś zachwyca swą delikatnością... Dendrobium różowe ma bardzo dużo kwiatów, a jeżeli chodzi o to drugie to wydaje mi się, że jest bardzo prawdopodobnym, że to berry oda, ale lepiej, żeby właścieciele takiego storczyka się wypowiedzieli
.

Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Piękne kwitnienia...