Roślinki Ani cz.5
- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinki Ani cz.5
Jeszcze nie miałam okazji pobawić się żadnym programem do zdjęć. Fajnie to wychodzi, więc może spróbuję. Może nauczę się.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
Super jest się uczyć czegoś nowego, ale ja powiem szczerze,ze nie lubię ,poprawianych' zdjęć. Zwłaszcza roślin. Uważam,że powinno się je fotografować naturalnie ,żeby oddać charakter natury.
Jakieś triki z ramkami czy ozdobnym prezentowaniem -tak.Poprawianie sztuczne za pomocą programu-nie
Ale jest to oczywiście moje indywidualne stanowisko
Jakieś triki z ramkami czy ozdobnym prezentowaniem -tak.Poprawianie sztuczne za pomocą programu-nie
Ale jest to oczywiście moje indywidualne stanowisko
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Ja najbardziej w tych wszystkich programach lubię ramki do zdjęć
Zdjęcia robione aparatem zawsze wychodzą mi ciemne i muszę i tak je choć trochę rozjaśniać
Agnieszko to jest prosty program....i na pewno się nauczysz
Ja na początku też nie wiedziałam co i jak ale jak zaczęłam sprawdzać wszystkie opcje to dzisiaj mogę powiedzieć że te zdjęcia które są tu w wątku mogę prawie z zamkniętymi oczami 'obrabiać'
Zdjęcia robione aparatem zawsze wychodzą mi ciemne i muszę i tak je choć trochę rozjaśniać
Agnieszko to jest prosty program....i na pewno się nauczysz
Ja na początku też nie wiedziałam co i jak ale jak zaczęłam sprawdzać wszystkie opcje to dzisiaj mogę powiedzieć że te zdjęcia które są tu w wątku mogę prawie z zamkniętymi oczami 'obrabiać'
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No jak już tak opanowałaś ten program to zachęcam do tego dziecka corela można dużo pościągać dodatkow z netu i tworzyć cuda to takie najprostsze
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
A ja ściągnęłam sobie tego photo scape'a i zainstalowałam ale niestety nie chce mi się odpalić
Cały czas wyskakuje mi, żeby zmienić ustawienia i kombinuję tak i nic nie chce mi się odpalić
A już myślałam, że nowe ramki będą
Ja również zostawiam naturalnie zrobione fotki, bo mam dosyć dobry aparat, poza tym tak długo robię sesję kwiatom aż uzyskam w miarę pożądany efekt i naturalny kolor ;)
Ale rameczek sobie nie odpuszczę, fajnie wyglądają oprawione foteczki
Cały czas wyskakuje mi, żeby zmienić ustawienia i kombinuję tak i nic nie chce mi się odpalić
A już myślałam, że nowe ramki będą
Ja również zostawiam naturalnie zrobione fotki, bo mam dosyć dobry aparat, poza tym tak długo robię sesję kwiatom aż uzyskam w miarę pożądany efekt i naturalny kolor ;)
Ale rameczek sobie nie odpuszczę, fajnie wyglądają oprawione foteczki
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
A może odinstaluj i jeszcze raz go zainstaluj ,czasem to pomaga
- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Mnie też nie chce się bawić ze zdjęciami (odzywa się Mój leń), ale ramka, brzmi kusząco. Może tak się wciągnę, że wygonię lenia
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No kurcze widzę że mi się nie wyświetlają fotki nie wiecie dlaczego?
- asiula13
- 1000p
- Od: 16 cze 2009, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu - dawno mnie u Ciebie nie było
- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Natomiast ja jako użytkowniczka wolnego i otwartego oprogramowania zaproponuję program Gimp. Nie Gimp Shop tylko zwykły Gimp. Jest też wersja dla Windows. Wiem, że wielu użytkowników po pierwszym kontakcie z Gimpem doznaje lekkiego szoku pt. "ale o co chodzi" i daje sobie spokój ;) Ale można się do niego przyzwyczaić, jest też duże forum polskich użytkowników, gdzie jest wiele porad. A jest to naprawdę program o bardzo dużych możliwościach. Dla zastosowań amatorskich i zaawansowanych amatorskich w domu program świetny. Tylko trzeba przy nim troche posiedzieć, żeby go obcykać. Nie kosztuje tysięcy zł jak photoshop, czy setek zł jak amatorskie wersje komercyjnych foto-kombajnów. Jest to oprogramowanie darmowe w 100%. Nie wyświetla reklam czy innych bzdur w zamian za darmowość.
Używam go od lat, ale nie wiem czy ramki robi, bo ja to po prostu robię czasem ramkę w postaci czarnej obwódki. W sumie nigdy funkcji ramek nie szukałam Do obróbki fotek jest natomiast bardzo dobry.
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- Andziax007
- Kontakt:
Asiu (Haim)nie wiem czemu nie chce Ci działać Może coś z kompem nie tak
Ja bez problemu zainstalowałam i do dzisiaj śmiga z tym że ostatnio zmieniłam na nowszą wersję Spróbuj tak jak Gosia pisze może to pomorze
Celinko a to dziwne że nie widać fotek
Witaj Asiu (asiula13)
Pati używałam tego programu na multimediach w szkole Fajnie potrafi zmienić zdjęcia ale dzisiaj już nic nie pamiętam....mam gdzieś różne zadania i musiałabym wszystko od początku się uczyć Dlatego nawet już do niego nie zaglądam
Ja bez problemu zainstalowałam i do dzisiaj śmiga z tym że ostatnio zmieniłam na nowszą wersję Spróbuj tak jak Gosia pisze może to pomorze
Celinko a to dziwne że nie widać fotek
Witaj Asiu (asiula13)
Pati używałam tego programu na multimediach w szkole Fajnie potrafi zmienić zdjęcia ale dzisiaj już nic nie pamiętam....mam gdzieś różne zadania i musiałabym wszystko od początku się uczyć Dlatego nawet już do niego nie zaglądam
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Chyba faktycznie mam coś z kompem, bo przy Adobe Reader tak samo mi się wyświetla komunikat
Muszę zrobić scan, może jakiegoś wirusa załapałam
Muszę zrobić scan, może jakiegoś wirusa załapałam
- Andziax007
- Kontakt:
Asiu zrób Screena tego komunikatu i wyślij mi na pw. Sprawdź czy w Menu Start\wszystkie programy\Photo Scape\... nie masz zakładki ustawienia....