Storczyki Pauli :)
Re: Storczyki Pauli :)
Dziewczyny, co wyrosło mojej Masdevalli? To jakiś korzonek, czy może pędzik?
-- Śr, 3 lut 2010, 21:36 --
Mariolas dziękuję za miłe słowa
-- Śr, 3 lut 2010, 21:36 --
Mariolas dziękuję za miłe słowa
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paulo dopiero teraz miałam czas, by zajrzeć i poczytać dyskusję o alergii. Mój syn jest uczulony na pierze, kurz, wełnę, słodkie ryby, jajka, produkty mleczne, cytrusy i jeszcze inne. Jeżdziłam z nim na komputerowe odczulanie i lekarz, który to robił mówił, że przecież nie dam rady usunąć wszystkich alergenów, bo musiałby zyć w sterylnych warunkach. Jeśli kurz to częstsze sprzątanie, a jedzenie - wyjaśnił, że od czasu do czasu może tylko w małych ilościach. Taki sposób a propos żywienia stosowałam przez kilka lat ( mój syn ma dziś 20 lat) i oczywiście leki , no i dziś może zjeść np. cytrusa i reakcja na alergen jest znikoma.
Jeśli chodzi o masdevallię to chyba będzie korzonek, bo ja mam ją i pędziki wychodzą yuż przy listkach.
Jeśli chodzi o masdevallię to chyba będzie korzonek, bo ja mam ją i pędziki wychodzą yuż przy listkach.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
AnnaL masz rację, ja czasem też coś dam Michalince do zjedzenia, wczoraj dostała pól batonika, bo jakby nie było to małe dziecko (ma 3 lata i 3 miesiące) i chciałaby czasami zjeść jakieś słodycze, niestety może tylko chrupki kukurydziane
Zmartwiłaś mnie, bo myślałam, że to może nowy pędzik ;)
Sylki koniecznie przeprowadź śledztwo, bo nigdy nic nie wiadomo
Wieczorem udobruchałam Męża i właśnie zamówiłam sobie Mini Marka już się nie mogę doczekać paczuszki :):):)
Zmartwiłaś mnie, bo myślałam, że to może nowy pędzik ;)
Sylki koniecznie przeprowadź śledztwo, bo nigdy nic nie wiadomo
Wieczorem udobruchałam Męża i właśnie zamówiłam sobie Mini Marka już się nie mogę doczekać paczuszki :):):)
Paula ja jestem alergiczką uczuloną w zasadzie na większość pyłków i grzyby wszelakie, ale storczyki nie powodują u mnie reakcji alergicznych. Większość z nich podlewa się na tyle rzadko, że żadne grzyby i pleśnie nie powinny się tam zadomowić.
Mój syn z kolei od urodzenia miał alergię pokarmową głównie na białko mleka krowiego, ale co za tym idzie uczulała go również czekolada i orzechy. Starałam się dbać o dietę, ale zdarzało mu się czasem coś zjeść. Z biegiem czasu doszłam do wniosku, że w przypadku mleka a raczej produktów mlecznych ma alergię na jakiś konserwant firmy Danon - po zjedzeniu wysypka na całym ciele. W tej chwili w wieku 8 lat pochłania olbrzymie ilości czekolady, jogurtów i serków, trzymam się tylko zasady: bez danonków. Jak czasem wyżebrze i np. babcia zgodzi się mu kupić danonka to wysypka wraca.
W przypadku alergii pokarmowych u dzieci czas dzała na korzyść pacjenta
Mój syn z kolei od urodzenia miał alergię pokarmową głównie na białko mleka krowiego, ale co za tym idzie uczulała go również czekolada i orzechy. Starałam się dbać o dietę, ale zdarzało mu się czasem coś zjeść. Z biegiem czasu doszłam do wniosku, że w przypadku mleka a raczej produktów mlecznych ma alergię na jakiś konserwant firmy Danon - po zjedzeniu wysypka na całym ciele. W tej chwili w wieku 8 lat pochłania olbrzymie ilości czekolady, jogurtów i serków, trzymam się tylko zasady: bez danonków. Jak czasem wyżebrze i np. babcia zgodzi się mu kupić danonka to wysypka wraca.
W przypadku alergii pokarmowych u dzieci czas dzała na korzyść pacjenta
gogi coś z tym Danone jest, bo Michasia po jogurtach i serkach Danone też ma zaraz mega wysypkę i liszaje, a np po Jogobelli nie ma nic
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paulo co do Masdevalli mogę się mylić, poczekajmy zobaczysz co z tego wyrośnie.
Początek mojej przygody.
Anna mam nadzieję, że się mylisz i niedługo będę się cieszyć pędzikiem ;)
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz piękne storczyki, ale najbardziej podoba mi się mozaikowy różowy, też bym takiego chciała.
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale się dzieje A ten mozaikowy różowy naprawdę śliczny
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale nas Zasypałaś fotkami... U Ciebie juz wiosna Tyle pąków, kwiatów i maleńkich przyrostów ;) Ślicznie...