Moja działka-danutab cz.3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Witaj DANUSIU!
Pięknie u Ciebie, kolorowo i wiosennie.
Pięknie u Ciebie, kolorowo i wiosennie.
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Danuśku, cieszynianka od Ciebie ma już cztery kwiatki i ciągle coś wychodzi z ziemi
Bardzo mi się ten maluszek podoba, bo kolorek ma niesamowity
śliczny jest buziaczki
Bardzo mi się ten maluszek podoba, bo kolorek ma niesamowity
śliczny jest buziaczki
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Grażynko zatem czekam abyś zdążyła nim przekwitnie.
Jadziu to są wrzośce nie wrzosy ale myślę że to przejęzyczenie, bo wrzosy kwitły jesienią.
Nelu ty masz Miss Lucy a ja kupiłam lilie Serene Angel też jest pełna biała porównamy jaka jest między nimi różnica.Co do ciemierników to z nimi różnie bywa mam w sumie 4 ale kwitną tylko dwa i w tym roku te następne dwa na pewno nie zakwitną.Może po tylu latach twój wreszcie zakwitnie.
Bożenko jeszcze trochę i też doczekasz się wiosennych kwiatów.Nie wszędzie wschodzą jednocześnie.U mnie kwitną na razie tylko krokusy botaniczne pozostałe jeszcze nie.
Grażynko22 nie zawsze położenie terenu ma wpływ na wcześniejsze kwitnienie, a raczej ile światła i słońca mają kwiaty.U mnie kwitną tylko na razie na południowym stoku w innych miejscach jeszcze nie.
Wiesiu niech cieszy twoje oczy ta Cieszynianka ilekroć na nią popatrzysz przypomnisz sobie o mnie i nie zapomnisz że jest w Polsce miasto Cieszyn.
Igorze trochę u mnie wrzośców i wrzosów jest.
Goryczko u Ciebie to będzie pięknie jak wszystkie wiosenne zakwitną, ja mam tylko gdzie nie gdzie.
Jadziu to są wrzośce nie wrzosy ale myślę że to przejęzyczenie, bo wrzosy kwitły jesienią.
Nelu ty masz Miss Lucy a ja kupiłam lilie Serene Angel też jest pełna biała porównamy jaka jest między nimi różnica.Co do ciemierników to z nimi różnie bywa mam w sumie 4 ale kwitną tylko dwa i w tym roku te następne dwa na pewno nie zakwitną.Może po tylu latach twój wreszcie zakwitnie.
Bożenko jeszcze trochę i też doczekasz się wiosennych kwiatów.Nie wszędzie wschodzą jednocześnie.U mnie kwitną na razie tylko krokusy botaniczne pozostałe jeszcze nie.
Grażynko22 nie zawsze położenie terenu ma wpływ na wcześniejsze kwitnienie, a raczej ile światła i słońca mają kwiaty.U mnie kwitną tylko na razie na południowym stoku w innych miejscach jeszcze nie.
Wiesiu niech cieszy twoje oczy ta Cieszynianka ilekroć na nią popatrzysz przypomnisz sobie o mnie i nie zapomnisz że jest w Polsce miasto Cieszyn.
Igorze trochę u mnie wrzośców i wrzosów jest.
Goryczko u Ciebie to będzie pięknie jak wszystkie wiosenne zakwitną, ja mam tylko gdzie nie gdzie.
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Danka przeglądnęłam sobie stronę z liliami pełnymi i Twoja Serene Angel jest identyczna co moja Miss Lucy,tylko Twoja ładniejsza ,jakby pełniejsza...
A gdzie takie cudo udało Ci się kupić?
A gdzie takie cudo udało Ci się kupić?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Nelu Serene Angel i Mgie Star kupiłam na allegro tylko po jednej jak będą ładne to na jesień dokupię oczywiście jak się pokażą.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu przepiękna wiosna w Twoim ogródku, tak szybciutko zakolorowiło się a te ciemierniki to dosłownie bajka
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu te poduchy wrzośćcowe są boskie
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danuśka no to wiosna u Ciebie na całego, wrzośćce są rewelacyjne moje chyba padły.
U mnie zakwitła prymulka ale ma dopiero jeden kwiatek może jutro się rozwinie to podam fotkę ale jest taka jak Twoja, dostałam ją równo rok temu i kwitła mi chyba do listopada, zmieniłam jej tylko doniczkę na większą, odpoczęła zobaczymy co teraz pokaże.
U mnie zakwitła prymulka ale ma dopiero jeden kwiatek może jutro się rozwinie to podam fotkę ale jest taka jak Twoja, dostałam ją równo rok temu i kwitła mi chyba do listopada, zmieniłam jej tylko doniczkę na większą, odpoczęła zobaczymy co teraz pokaże.
Igorze na wiosnę najładniejsze kwiaty to cebulowe bo pierwsze jakie widzimy po zimie, zawsze
żałuję że kwitną za krótko.
Agnieszkoten ciemny ciemiernik kwitnie każdego roku ale rośnie bardzo wolno.Kupiłam w zeszłym roku jeszcze 2 inne ale jeszcze nie kwity.Jestem bardzo ciekawa ich kwiatów.
Aniu wygląda to ładnie ale każdego roku muszę je mocno przycinać bo zarosły by wrzosy, niestety one rosną o wiele szybciej ale masz rację wygląda to ciekawie.
Taro one jesienią potrzebują bardzo dużo wody bo inaczej schną.Ja też ma 2 bardzo mizerne, a kilka mi nie kwitnie muszę je zasilić w tym roku.Pozostałe są ładne.Prymulka u mnie dalej kwitnie.
Zamówiłam sobie nasiona mieszane zobaczymy co z tego będzie.Podobno wysiewa się je w czerwcu
jesienią pikuje a w lutym już kwitną.Jeśli tak będzie to zimową porą można mieć kolorowo na parapecie a nie są wymagające.
żałuję że kwitną za krótko.
Agnieszkoten ciemny ciemiernik kwitnie każdego roku ale rośnie bardzo wolno.Kupiłam w zeszłym roku jeszcze 2 inne ale jeszcze nie kwity.Jestem bardzo ciekawa ich kwiatów.
Aniu wygląda to ładnie ale każdego roku muszę je mocno przycinać bo zarosły by wrzosy, niestety one rosną o wiele szybciej ale masz rację wygląda to ciekawie.
Taro one jesienią potrzebują bardzo dużo wody bo inaczej schną.Ja też ma 2 bardzo mizerne, a kilka mi nie kwitnie muszę je zasilić w tym roku.Pozostałe są ładne.Prymulka u mnie dalej kwitnie.
Zamówiłam sobie nasiona mieszane zobaczymy co z tego będzie.Podobno wysiewa się je w czerwcu
jesienią pikuje a w lutym już kwitną.Jeśli tak będzie to zimową porą można mieć kolorowo na parapecie a nie są wymagające.
Taro twoja prymulka jest jednokolorowa, moja jest biała z fioletowym nalotem chyba trochę się różnią.
Danuśka to życzę miłego spaceru no i na pewno udokumentujesz to co zakwitło.Pozdrowionka.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj DANUSIU!
Też czekam na zdjęcia ze spaceru.
Też czekam na zdjęcia ze spaceru.