Sezon 2010- czyli co i jak u nas kwitnie :)
Re: Sezon 2010- czyli co i jak u nas kwitnie :)
No wiesz Lesiu, z tymi Mazurami to przesadziłeś. Kwiat jest super!
Trochę nieuczesany, jak wzburzone fale na jeziorach i także samo mieniący się kolorami kiedy słońce odbija się w wodzie .
Dla mnie bomba .
Trochę nieuczesany, jak wzburzone fale na jeziorach i także samo mieniący się kolorami kiedy słońce odbija się w wodzie .
Dla mnie bomba .
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Dokładnie, jak fale na mazurskim jeziorze Na mnie również robi wrażenie!:)
Ale bardziej przykuł moją uwagę Rouge Cardinal, czekam na takie piękne kwiaty u siebie
Dziękuję za uwagi na temat prowadzenia pędów, jak zwykle bardzo pomocne:)
Ale bardziej przykuł moją uwagę Rouge Cardinal, czekam na takie piękne kwiaty u siebie
Dziękuję za uwagi na temat prowadzenia pędów, jak zwykle bardzo pomocne:)
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Piękna mi to nędza. U mnie niestety zdycha po zalaniu
-
dodad pisze:Piękna mi to nędza. U mnie niestety zdycha po zalaniu
W ubiegłym roku był cały biały w apogeum kwitnienia, może dlatego jestem trochę rozczarowany;)
Twój cierpi na uwiąd, czy udusił sie pod wodą?
- dodad
Sama nie wiem, na uwiąd nie wygląda, Liście stoją i zasychają na potęgę. Opryskany i podlany topsinem.
Ale byłam wczoraj u sisters i tam niestety większość powojników tak wygląda, nie wspominając o różach. Zastanawiam się czy nie kupiłam go już chorego. Padła mi też "Betina". I niestety "Warszawska Nike", ale ta ewidentnie na uwiąd. Na razie czekam z nadzieją, że może puszczą coś nowego.
Ale byłam wczoraj u sisters i tam niestety większość powojników tak wygląda, nie wspominając o różach. Zastanawiam się czy nie kupiłam go już chorego. Padła mi też "Betina". I niestety "Warszawska Nike", ale ta ewidentnie na uwiąd. Na razie czekam z nadzieją, że może puszczą coś nowego.
-
Ja też byłem wczoraj w godzinach przedpołudniowych u sisters;)
Przywlokłem stamtąd Mikelite, wielkokwiatowe zostały już poprzebierane i nie ma na czym oka zawiesić.
Przywlokłem stamtąd Mikelite, wielkokwiatowe zostały już poprzebierane i nie ma na czym oka zawiesić.
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U sisters? ;-)
Jurek, żartujesz z tą nędzą, co nie? u mnie z wielkokwiatowych to tak wygląda najlepszy, Matka Teresa ;-) Twój Omoshiro wprost zachwyca...
Jurek, żartujesz z tą nędzą, co nie? u mnie z wielkokwiatowych to tak wygląda najlepszy, Matka Teresa ;-) Twój Omoshiro wprost zachwyca...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dodad
100krociu droga, u sisters to ogrodniczy w Gorlicach, który prowadza siostry
-
To ten na 11 listopada, z najszerszym wachlarzem odmian w całym mieście;)dodad pisze:100krociu droga, u sisters to ogrodniczy w Gorlicach, który prowadza siostry
A tutaj mój zaszłoroczny Piilu- on ma tylko jeden stary, zeszłoroczny pęd, którego na wiosnę zwinąłem w pętlę i przyszpiliłem do podłoża, po czym przysypałem ziemią. Na jesień będzie już pewnie ukorzeniony, a na przyszłą wiosnę to już pewnie ho ho ;)
Warszawska Nike- ledwo co otwarty kwiat, dlatego taki aksamitny. Później zmienia kolor na bardziej hmm.. fioletowy;)
- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Jurku- zdjęcia twoich clematisów to prawdziwe arcydzieło. Teraz już wiem że mój clematis to Rouge Cardinal bo wahałam się pomiędzy min a Gipsy Queen. Liczę na to że ten drugi zakwitnie później gdyż rosną sobie razem przy jednej pergoli i nie byłam pewna który zakwitł. A teraz już wiem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
A ja nadal nie wiem, czy Julka nr1 to prawdziwa Julka, czy pomyłka podczas metkowania ;)kasia126126 pisze: Teraz już wiem że mój clematis to Rouge Cardinal bo wahałam się pomiędzy min a Gipsy Queen.
Własnie dziś otworzył się pierwszy kwiat i wygląda, jak zazwyczaj. czyli podejrzanie ;)
Otworzyły się również pąki tegorocznej Mme Julia Correvon, za rok, dwa, powinno być tego więcej:
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.