Ogród Dorbie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Dorbie

Post »

ksiegowa pisze:Najgorszy to ma być ten mroźny wiatr północno-wschodni,lepiej czymś zabezpiecz stroisz,nawet kamieniami,bo może odlecieć.
Moj stroisz jest ciezki, bo jest z olbrzymich swierkow z lasu sasiada i iglane gałązki przyczepione sa do grubych gałęzi. Raczej mi nie zwieje. Ale ten wiatr na wiosne jest najgorszy. I tak mi juz troche zmarzla laurowiśnia, dobrze ze ona i tak odbija
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Sure pisze:Czy myślicie, że powinnam ponownie okręcić magnolię agro?
Agatko, wiesz że na wiosne powinno sie okrywac na wieczor a rano zdejmowac okrycie :x niestety, tylko kto ma na to czas... Jak jest w miejscu odkrytym, narazonym na wiatry to chyba warto
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Dorotko, miło było Cię poznać. :wink:
Mam nadzięję, że następne spotkanie będzie już w plenerze a przynajmniej na targach na Renku.
Fajnie jest dopiero tworzyć ogród i mieć tyle jeszcze miejsca do zagospodarowania. ;:170 ;:224
Ale już widać efekty dotychczasowych prac. ;:138 ;:138
:wit
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

O, tak , chetnie sie wybiorę na te Targi, nigdy tam nie byłam :oops:

Fajnie się tworzy ogród, ale człowiek non stop mysli:" Kiedy mi juz te rośliny urosną" i chyba to zabiera wszystkie mysli i nie ma juz miejsca na uciechę z tworzenia tego ogrodu ;:14
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, ja też nigdy nie byłam na tych targach. Wiecie kiedy się odbywają?
Przepraszam Olu, że w Twoim wątku pytam ale potem mi umknie z pamięci.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Jeszcze raz przepraszam nie Olu a Dorotko ale jestem zakręcona. Myślałam, że jestem w wątku Oli.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Targi na Renku odbywają się w połowie maja podczas weekendu.
Trzeba będzie pilnować ogłoszeń, aby nie przegapić, co już raz mi się zdarzyło. :oops:
:wit
Penelopa
200p
200p
Od: 2 sie 2010, o 16:47

Post »

najczęściej jest to pierwszy weekend po ogrodnikach :D w tym roku 20-22 maja.

Tu możecie sprawdzać: http://www.grajmywzielone.pl/
To się nazywa "grajmy w zielone".

Ale warto wcześniej znać ceny z okolicznych szkółek, wiedzieć po co się jedzie, bo można się naciąć i mocno przepłacić ( np. w szkółce przy Kowalach azalie 8 zł, identyczne na targach 15 zł itd.) . Za to można dostać odmiany roślin, których w szkółkach często nie ma.
Koniecznie należy zaopatrzyć się w gotówkę, bo lista zakupów rośnie wraz z kolejnymi stanowiskami, a nie ma gdzie wypłacić i ewentualnie uzupełnić fundusze na kolejne zakupy :wink:
Ja liczę na to, ze znowu będą lilie po 1,9 zł ;:224 Bo kupione na poprzednich targach zakwitły pieknie - muszę się jeszcze nauczyć zapisywać od kogo co kupiłam ;:14
I z dziećmi trochę dłużej trwają zakupy - organizatorzy o to bardzo dbają : wata cukrowa, gofry, trampolina, kulki, zjeżdżalnie itd. ;:223
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

No własnie, na targach w Renku jest bardzo różnie. Lepiej obejrzeć oferty i porównać. Ostatnio kupiłam parę fajnych roślinek, a okazało się potem, ze moja sosna Oculus Draconis ma wycięty przewodnik, a w zamian podgięta jedna gałązkę, żeby go udawała. Teraz rośnie krzywo i chyba zacznę ja przycinać, bo patrzeć nie mogę... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Penelopa
200p
200p

Post »

sure, mi z Renku nie przetrwały zimy żadne róże szczepione . Róże sąsiadów niezgodne odmianowo. Z różami dałam sobie spokój, kupuję tylko w Dendronie i to kwitnące. po tym, jak jedną bez kwiatów wzięłam i okazała się inną ;:223
Ale za to dałam ciut więcej na targach za ładne azalie pontyjskie i RH ze szkółki specjalizującej się w ich uprawie i jestem naprawdę zadowolona.
Z drugiej strony dokupiłam jesienią na wyprzedaży w Auchan RH po 4,99 i 9,99 i z 3 kupionych, 2 bardzo ładnie przetrwały zimę - przynajmniej na razie. Łącznie kosztowały mnie mimo wszystko mniej niż jeden ładny RH z Renku ;:223

Także mam mieszane uczucia do tych targów, nie wiem, czy aby nie zaczynam bardziej kochac te wyprzedaże w Auchan :;230 Ale mimo wszystko fajnie jest tak pochodzić między stanowiskami - mimo obietnic i tak człowiek roślin nakupi więcej niż planował ;:224
Tylko tam naprawdę najlepiej jest wiedzieć, co chce się kupić i jak to ma wyglądać.
Na pewno najlepszy biznes, to były lilie po 1,9 zł i wszystkie mi kwitły :D i na to nastawiam się w tym roku ;:224
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

No własnie, lepiej się zastanowić przed kupieniem czegoś. Dobre oferty też tam bywają, ja mam na przykład świerk Końca, ten z żółtymi końcówkami. Nieźle rośnie, choć fakt, ze końcówki niektórych gałązek mu trochę wyłysiały, opryskałam go na wszelki wypadek!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p

Post »

Właśnie, ja się nastawiam, że będę oglądac i spotkam znajomych :tan Dzieci zostaja w domu :heja Nie nadaja się na zakupy ogrodnicze, nudza się i marudzą albo sie kłócą które rosliny sa ich i gdzie je posadzą :D
Penelopa
200p
200p

Post »

dorbie pisze: Dzieci zostaja w domu :heja Nie nadaja się na zakupy ogrodnicze,
szczęściara ;:224

jak zostawię dzieci to jednoczesnie pozbędę się kierowcy, bo same w domu nie zostaną ;:223

Dorbie, tylko ty się na samo oglądanie nie nastawiaj, weź na wszelki wypadek kasę :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”