Żabi parapecik:) cz. II
Re: Żabi parapecik:) cz. II
Piękne masz Dendrobium i życzę, by długo ci kwitło, a taki sklep chciałabym mieć za rogiem u siebie, pewnie byłabym częstym gościem
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne storczykusie, a taki sklep to najlepiej wirtualnie odwiedzać, bo aż strach się bać, żeby go odwiedzić
Moniko, ślicznie u Ciebie wszystko kwitnie, zwłaszcza dendrobium mi się podoba . Wizyt w centrum ogrodniczym zazdroszczę . Ostatnio byłam w Obi w Niemczech, to normalnie oczy mi wyszły z orbit, tyyyle było storczyków
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Moniś,
Pochwal się cudowną cambrią, której fotkę dostałam mmsem
Pochwal się cudowną cambrią, której fotkę dostałam mmsem
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Sylwio/syljed,Henryku,Agatko/nieinna,Julitko/Venus9 , Kasiu/Kasialb1, Agnieszko/nyskadu, Kasiu/Kasia01 dziękuję WAM Kochani za wszystkie miłe i ciepłe słowa!
Ewo/Ewarost rzadko jestem w tym sklepie (ok. . 75 km odległość), ale jak tylko będę to obiecuję kolejne fotki
Justynko/Justuś27 jestem przeszczęśliwa, że Dendrobium typu nobile tak ślicznie u mnie kwitnie. Chciałam właśnie uchwycić na zdjęciach te włochate warżki i udało się. Te kwiatki są przecudne! I jak bosko pachną..mmmmm?.. sama słodycz!
Arletko czasem wypada zmienić avatarka ? może i Ty to zrobisz? :P
Asiu/Joane prawda ? bałam się uprawy Dendrobium typu nobile. Ale chyba niepotrzebnie? I powiem jeszcze jedno ? bałam się uprawy Massdevali?? i mam pędzik! Tak! Dzięki Tobie Asiu i dzięki Twoim poradom! DZIĘKUJĘ
Kasiu/Szymka to centrum nie jest w pobliżu. Dzieli mnie od niego ok. 75 km? i może to dobrze? :P
Kasiu/Katarzynko575 na mojej BLC kluje się kilka jakby pędów kwiatowych, lecz pewna nie jestem. Dlatego nie pokazuje , by nie zapeszyć A co do Twojej katleji to może miała za zimno i za mokro , że korzenie ugniły ?
Teraz pora na zdjęcia. Zacznę od popularnych hybryd i kolejnych fotek z ich udziałem.
Z dedykacją dla JUSTYNKI/JUSTUS27 kwitnąca Cambria . (Teraz czekam na rozkwit Twojej części!)
A tutaj z dedykacją dla ASI/JOANE pędzik (mój pierwszy na Masdevalli !) na Masd. Peristera x coccinea alba
Dalej pokażę Wam rosnący pączek na Angraecum scottianum:
3 sierpień:
9 sierpień:
I jeszcze fotka Phal. Mini Mark. Pamiętacie jak dziwnie rósł tylko z jednej strony a z drugiej pęd był zmodyfikowany i liście? Otóż teraz roślina wyraźnie zaczyna rosnąć normalnie. Rosną jej śliczne liście. Lewa strona rośliny wyraźnie zaczęła się polepszać. Oto dowód:
No i na koniec Nasz zielony Przyjaciel, który mnie osobiście przeraża swoją wielkością i donośnym śpiewem
Ewo/Ewarost rzadko jestem w tym sklepie (ok. . 75 km odległość), ale jak tylko będę to obiecuję kolejne fotki
Justynko/Justuś27 jestem przeszczęśliwa, że Dendrobium typu nobile tak ślicznie u mnie kwitnie. Chciałam właśnie uchwycić na zdjęciach te włochate warżki i udało się. Te kwiatki są przecudne! I jak bosko pachną..mmmmm?.. sama słodycz!
Arletko czasem wypada zmienić avatarka ? może i Ty to zrobisz? :P
Asiu/Joane prawda ? bałam się uprawy Dendrobium typu nobile. Ale chyba niepotrzebnie? I powiem jeszcze jedno ? bałam się uprawy Massdevali?? i mam pędzik! Tak! Dzięki Tobie Asiu i dzięki Twoim poradom! DZIĘKUJĘ
Kasiu/Szymka to centrum nie jest w pobliżu. Dzieli mnie od niego ok. 75 km? i może to dobrze? :P
Kasiu/Katarzynko575 na mojej BLC kluje się kilka jakby pędów kwiatowych, lecz pewna nie jestem. Dlatego nie pokazuje , by nie zapeszyć A co do Twojej katleji to może miała za zimno i za mokro , że korzenie ugniły ?
Teraz pora na zdjęcia. Zacznę od popularnych hybryd i kolejnych fotek z ich udziałem.
Z dedykacją dla JUSTYNKI/JUSTUS27 kwitnąca Cambria . (Teraz czekam na rozkwit Twojej części!)
A tutaj z dedykacją dla ASI/JOANE pędzik (mój pierwszy na Masdevalli !) na Masd. Peristera x coccinea alba
Dalej pokażę Wam rosnący pączek na Angraecum scottianum:
3 sierpień:
9 sierpień:
I jeszcze fotka Phal. Mini Mark. Pamiętacie jak dziwnie rósł tylko z jednej strony a z drugiej pęd był zmodyfikowany i liście? Otóż teraz roślina wyraźnie zaczyna rosnąć normalnie. Rosną jej śliczne liście. Lewa strona rośliny wyraźnie zaczęła się polepszać. Oto dowód:
No i na koniec Nasz zielony Przyjaciel, który mnie osobiście przeraża swoją wielkością i donośnym śpiewem
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniu pięknie u Ciebie i kolorowo
Szczególnie jednak gratuluję cudownego pączka na angraecum Mojemu muszę chyba zmienić warunki uprawy bo u Ciebie to już drugi pęd a u mnie ani rusz
Szczególnie jednak gratuluję cudownego pączka na angraecum Mojemu muszę chyba zmienić warunki uprawy bo u Ciebie to już drugi pęd a u mnie ani rusz
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko same cudne kwitnienia pokazujesz, gratuluję pędzika na masdevalli i Angraecum scottianum
Moniko, kwiatki pięknie Ci kwitną! Gratuluję pędzika na masdevallii oraz pączka na angraecum. Dobrze też, że MM wraca do normy. Może był przenawożony lub miał za mało jakiegoś składnika... Ważne, że już jest z nim lepiej
Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)
Cudowne kwiaty dendrobium piekniusie a zielony przyjaciel.... no cóż...
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Moniczko toż u ciebie w Centrum Ogrodniczym .Piękne zdjęcia mnie bardzo ujął za ten różowiutki i obficie kwitnący falk cudo
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- iwka2
- 500p
- Od: 1 mar 2009, o 15:43
Witaj gratuluję kwitnienia na Angraecum scottianum ,widzę,że falki obficie kwitną,,parapety się uginają od kwiatów
Pozdrawiam Iwona
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniu,oj Ty,Ty ;:78 Mnie podejrzewasz o dorysowywanie pędzików a sama co?Tyle kwiatów na różowym?!
Nie wierzę.
Piękny wzorek i wybarwienie kwiatów Cambrii.
Nie wierzę.
Piękny wzorek i wybarwienie kwiatów Cambrii.
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko bardzo piękne obfite kwitnienia.
Twój różowy Phalaenopsis nadaje się na wystawę.
Gratuluję takiego dużego pędzika na Angraecum.
Dziękuję za dedykację Masdevalli i cieszę się, że mogłam choć troszkę pomóc.
Oby te zapędzikowane jak najstybciej zakwitły.
Twój różowy Phalaenopsis nadaje się na wystawę.
Gratuluję takiego dużego pędzika na Angraecum.
Dziękuję za dedykację Masdevalli i cieszę się, że mogłam choć troszkę pomóc.
Oby te zapędzikowane jak najstybciej zakwitły.