Ogród z Krzywą Jabłonią 2011
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród z Krzywą Jabłonią 2011
Witajcie
Za mną bardzo szalony i trudny tydzień ... mało snu , dużo pracy .. ale jeszcze tylko napiszę 3 notatki do kroniki - i już będzie dobrze Nie za bardzo mi się chce za nie zabrać .. więc odświeżę wątek
- W ogóle to : przygotowałam konkurs szkolny dla moich uczniów - najważniejsze , że się podobał
- uroczyste spotkanie z rodzicami ( dzisiaj ) - i tutaj właśnie przeżyłam chwilę grozy - bo potrzebowałam 50 róż - zamówiłam w zeszłą sobotę , przypomniałam w poniedziałek, środę a w piątek popołudniu okazało się , że ich nie ma.. i nie wiadomo czy w ogóle będą ... na zorganizowanie miałam już mało czasu - cała rodzina mi pomagała - i udało się - były piękne długie róże .... nie rozumiem takiej nieodpowiedzialności... a gdyby mi się nie udało .. nie w każdej kwiaciarni mają 50 róż - na już ....
- razem z uczniami zrobiliśmy żonkile ( ponad 100) na akcję "Pola nadziei" i dziś kwestowaliśmy
- napisałam program " Mieć wyobraźnię miłosierdzia "
- No a w piątek pojechałam na Noc Muzealną do Krakowa ( też z uczniami ) - było suuper
I jeszcze jakieś pomniejsze rzeczy - to wszystko w ciągu tygodnia .... Czy usprawiedliwicie moją nieobecność wątkową ? ( bo w waszych ogrodach bywałam wieczorami )
Z ogrodowych - Mąż ustawił pergole i zdążyłam ją obsadzić
- walki z chwastami i trawą jeszcze nie wygrałam ....
- wpadłam w kompleksy odwiedzając wasze zadbane ogrody .. .
- poszerzyłam listę chciejstw ..
- zrobiłam mnóstwo zdjęć
Za mną bardzo szalony i trudny tydzień ... mało snu , dużo pracy .. ale jeszcze tylko napiszę 3 notatki do kroniki - i już będzie dobrze Nie za bardzo mi się chce za nie zabrać .. więc odświeżę wątek
- W ogóle to : przygotowałam konkurs szkolny dla moich uczniów - najważniejsze , że się podobał
- uroczyste spotkanie z rodzicami ( dzisiaj ) - i tutaj właśnie przeżyłam chwilę grozy - bo potrzebowałam 50 róż - zamówiłam w zeszłą sobotę , przypomniałam w poniedziałek, środę a w piątek popołudniu okazało się , że ich nie ma.. i nie wiadomo czy w ogóle będą ... na zorganizowanie miałam już mało czasu - cała rodzina mi pomagała - i udało się - były piękne długie róże .... nie rozumiem takiej nieodpowiedzialności... a gdyby mi się nie udało .. nie w każdej kwiaciarni mają 50 róż - na już ....
- razem z uczniami zrobiliśmy żonkile ( ponad 100) na akcję "Pola nadziei" i dziś kwestowaliśmy
- napisałam program " Mieć wyobraźnię miłosierdzia "
- No a w piątek pojechałam na Noc Muzealną do Krakowa ( też z uczniami ) - było suuper
I jeszcze jakieś pomniejsze rzeczy - to wszystko w ciągu tygodnia .... Czy usprawiedliwicie moją nieobecność wątkową ? ( bo w waszych ogrodach bywałam wieczorami )
Z ogrodowych - Mąż ustawił pergole i zdążyłam ją obsadzić
- walki z chwastami i trawą jeszcze nie wygrałam ....
- wpadłam w kompleksy odwiedzając wasze zadbane ogrody .. .
- poszerzyłam listę chciejstw ..
- zrobiłam mnóstwo zdjęć
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bernadetko, ale z Ciebie Tytan pracy ,.
Nie dość, że program napięty to jeszcze dodatkowo tyle pożytecznych rzeczy robisz.
Napisz coś o tych akcjach. Brzmi ciekawie!
Nie dość, że program napięty to jeszcze dodatkowo tyle pożytecznych rzeczy robisz.
Napisz coś o tych akcjach. Brzmi ciekawie!
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jesteś całkowicie usprawiedliwiona Są takie dni, kiedy nakłada się na siebie wiele spraw, ale widzę, że Ty świetnie sobie radzisz.
Jak masz kompleksy zajrzyj do mnie. Na rabatach nie tylko chwasty, ale jeszcze trawa, ładniejsza niż na trawniku
Pozdrawiam Dorota
Jak masz kompleksy zajrzyj do mnie. Na rabatach nie tylko chwasty, ale jeszcze trawa, ładniejsza niż na trawniku
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Miiriam
Właśnie czekam , aż żabka zmniejszy moje fotki .. więc napiszę trochę
Asiu - dziękuję za odwiedziny
Wisz , czasami zastanawiam się , czy jestem w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie ...i powoli dochodzę do tego , że życie w ciągłym napięciu i biegu nie jest dobre.. i że sił mi już nie starcza ...
Wiesz.. mam w ogrodzie kącik wypoczynkowy , huśtawkę , hamak .... ale nie mam czasu na nich odpocząć .. paranoja.
Moje koleżanki planują urlopy , wyjazdy .. a moim marzeniem jest - się wyspać i posprzątać dom .... - zamiast Chorwacji , Bułgarii ... własny hamak
Dorotko - ależ ja bywam u Ciebie regularnie .. nie zawsze mam siły pisać - ale bywam i podziwiam ... jakoś tych chwastów nie dostrzegam
Wiesz , czemu na moich fotkach są najczęściej zbliżenia roślin ???
Asiu - dziękuję za odwiedziny
Wisz , czasami zastanawiam się , czy jestem w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie ...i powoli dochodzę do tego , że życie w ciągłym napięciu i biegu nie jest dobre.. i że sił mi już nie starcza ...
Wiesz.. mam w ogrodzie kącik wypoczynkowy , huśtawkę , hamak .... ale nie mam czasu na nich odpocząć .. paranoja.
Moje koleżanki planują urlopy , wyjazdy .. a moim marzeniem jest - się wyspać i posprzątać dom .... - zamiast Chorwacji , Bułgarii ... własny hamak
Dorotko - ależ ja bywam u Ciebie regularnie .. nie zawsze mam siły pisać - ale bywam i podziwiam ... jakoś tych chwastów nie dostrzegam
Wiesz , czemu na moich fotkach są najczęściej zbliżenia roślin ???
- Miiriam
No - są już fotki - jeszcze zaległe
maleńkie kwiaty białej bergenii - ech te nornice .. a tuz obok tyle miejsca ...
Zakupiona w tym toku kalmia szerokolistna "Peppermint " ładnie rośnie
Serduszka - teraz już kwitnie
Pod Tujami
Zawilce - zwykłe , gajowe - ale jakie piękne
Klon - przezimował
Po raz pierwszy kwitnie mi tak obficie ...
maleńkie kwiaty białej bergenii - ech te nornice .. a tuz obok tyle miejsca ...
Zakupiona w tym toku kalmia szerokolistna "Peppermint " ładnie rośnie
Serduszka - teraz już kwitnie
Pod Tujami
Zawilce - zwykłe , gajowe - ale jakie piękne
Klon - przezimował
Po raz pierwszy kwitnie mi tak obficie ...
- Miiriam
No to jeszcze trochę fotek .. bo jutro znów do pracy i nie wiadomo , co przyniesie nowy tydzień ...
Jeszcze raz Bergenia ....
Bergenia Inna - kupiona na wyprzedaży kwitła w tym roku najpiękniej
Bergenia 3.
Wiązówka wariegata
Smagliczka
Floksik - nowy nabytek
Polny - lubię je:)
Widok z bergenią
Na skalniaku
Niezmiennie zachwycają mnie ciemierniki
Irys - z jesiennej wystawy w Krakowie
Pierwiosnek - również nowy nabytek
Jeszcze raz Bergenia ....
Bergenia Inna - kupiona na wyprzedaży kwitła w tym roku najpiękniej
Bergenia 3.
Wiązówka wariegata
Smagliczka
Floksik - nowy nabytek
Polny - lubię je:)
Widok z bergenią
Na skalniaku
Niezmiennie zachwycają mnie ciemierniki
Irys - z jesiennej wystawy w Krakowie
Pierwiosnek - również nowy nabytek
- Miiriam
I jeszcze 2 moje futrzaki
Mam ich więcej .. ale tylko 2 wtedy pozowały
Mam ich więcej .. ale tylko 2 wtedy pozowały
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
No to faktycznie szalony tydzień,
ale jakże owocny....czujesz dumę prawda? nawet jak zmęczona jesteś,jak tak czasem mam
ale jakże owocny....czujesz dumę prawda? nawet jak zmęczona jesteś,jak tak czasem mam
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Fantastyczne fotki... aż serce rośnie....
i przemili pomocnicy... i mówisz, ze pomimo ich pomocy nornice na razie wygrywają ?
a tak wygląda moja... z dodatkiem skrzypu...
oczywiście przykrywam ją, żeby mi tam żadne robalki nie właziły i za bardzo nie ?pachniało? , a przed samym użyciem przecedzam, żeby resztki rozłożonych roślin nie zapychały mi sitka konewki...
Rozcieńczam w stosunku 1:9 (litr gnojówki, 9 litrów wody... akurat na konewkę ;)
i przemili pomocnicy... i mówisz, ze pomimo ich pomocy nornice na razie wygrywają ?
hmmm, mnie to raczej wygląda na ułudkę wiosennąMiiriam pisze: Czyżby brunnerka ????
Bernadettko, tu masz wątek o gnojówce z pokrzyw... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5464Miiriam pisze: Ja nigdy jeszcze nie robiłam gnojówki - a jak się robi z pokrzyw? mam jej trochę na działce
a tak wygląda moja... z dodatkiem skrzypu...
oczywiście przykrywam ją, żeby mi tam żadne robalki nie właziły i za bardzo nie ?pachniało? , a przed samym użyciem przecedzam, żeby resztki rozłożonych roślin nie zapychały mi sitka konewki...
Rozcieńczam w stosunku 1:9 (litr gnojówki, 9 litrów wody... akurat na konewkę ;)
Miiriam piękne fotki i strasznie pracowity tydzień Sliczny kolorek ma klonik, jak malowany.
Mizianko ode mnie dla kiciusiów
Ave super skrót wykonania gnojówki
Mizianko ode mnie dla kiciusiów
Ave super skrót wykonania gnojówki
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Miiriam-po pierwsze gratulacje z powodu drugiego serducha-tego z Forum.Po drugie piękna robota w szkole,czy w Noc Muzealną byliście i w ogrodzie Muzeum Mehoffera?Będzie można tam być jeszcze na Dni Ogrodów 3 czerwca,zapowiadają kolejne muzealne nasiona,w tym malwę czarną.Szkoda,że nie wiedziałam,że będziesz,fiołki byłyby już u Ciebie,a tak jeszcze zaczekają.
Bergenia różowa pięknie Ci kwitnie,u mnie w tym roku kwitła jedynie biała od Priama sadzona jesienią.
Gnojówka pokrzywowo-skrzypowa jest znakomita w działaniu lecz przykra w odbiorze zapachowo.Futrzaki pozujące przemiłe.
Bergenia różowa pięknie Ci kwitnie,u mnie w tym roku kwitła jedynie biała od Priama sadzona jesienią.
Gnojówka pokrzywowo-skrzypowa jest znakomita w działaniu lecz przykra w odbiorze zapachowo.Futrzaki pozujące przemiłe.
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Bernadko gratuluję
zawsze to się przyda jedno zapasowe
Ale u ciebie kolorowo i kotki przemiłe
zawsze to się przyda jedno zapasowe
Ale u ciebie kolorowo i kotki przemiłe
- roza333