Wiejska działeczka Marty
- mmarta1982
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejska działeczka Marty
Bardzo wam dziękuje za miłe słówka i odwiedzinki.
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Ale bajka Piękna. Gdzie ukryłaś ten garnek ze złotem ? Normalnie Ci wchodzi do ogródka
Tęcza zwiastuje wiosnę ,ale gdzie ona
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomysłowa z Ciebie dziewczyna Może uda mi się coś od Ciebie odgapić Tylko muszę zrobić sobie ściągę Bardzo mi się podobają liście, mam dla nich miejsce Nie widziałam na moich piaskach łopianu
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Przydał by się taki garnek.
Dziś w nocy było 10 stopni więc coraz cieplej.
Za formę do liści mogą posłużyć różne liście aby były duże.
Dziś w nocy było 10 stopni więc coraz cieplej.
Za formę do liści mogą posłużyć różne liście aby były duże.
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
- momotkab
- 200p
- Od: 22 mar 2012, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kawał dobrej roboty wykonalas teraz czekac jak tylko cos zakwitnie
BASIA
Nic tylko pozazdrościć energii. Bardzo ładne zmiany
- Helios
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Witam Marto
Myślałam, że nic już nie jest w stanie mnie zaskoczyć w forumowych ogrodach, a jednak
Jesteś geniuszem i marnujesz swój talent dziewczyno!
To nie jest już żadna kupka kamieni, ani rabatka obłożona kamieniami.
Ty tworzysz arcydzieła!
Pomysł, goni pomysł. Otwieraj nowy biznes, chętni na takie cuda ustawią się w kolejce
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Widzę,że u Ciebie też usuwanie i przekopywanie trawnika Skalniaczek bardzo pomysłowy. Jak wszystko u Ciebie
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Wpadłam żeby się przywitać Bardzo doceniam Twoją pomysłowość! Przeglądając na forum różne ogrody można wpaść w zachwyt, ale też wiemy ile co kosztuje. Pewnie w naszych ogródkach nigdy nie będzie aż tak "wytwornie" i od linijki projektanta, ale chyba bardziej cieszy to, że same sobie wiele potrafimy zrobić:) Bardzo zainspirowały mnie te Twoje donice, pomysł bomba, byle z tą ilością cementu nie przesadzić, bo zrobi się szaro-buro, jak za komuny nie przymierzając. Choć tamten czas miał też w sobie coś dobrego - pobudzał wyobraźnię, pamiętam haftowane serwety, dziergane firanki itp. A dziś, masz kasę, masz wszystko - tylko czy tak naprawdę to aż tak bardzo cieszy?
Wczytałam się w Twój wątek i faktycznie przyznaję rację, przydałoby Ci się trochę zieleni iglastej, u siebie mam (oprócz kilkunastu innych berberysów) dwie odmiany berberysów zimozielonych (też chciałam mieć w zimie coś zielonego, zwłaszcza, że za oknem mam liściasty las-goły zimą) to Berberys Klugowski i Berberis x frikartii Telstar, ale nie polecam - na zimę i tak wymagają okrycia (więc straszy chochoł), wytrzymują podobno do -15 stopni, mnie okropnie tej zimy wymarzły. Jednak jeśli tylko masz ochotę na krzaczory, berberysy polecam! Wklejam Ci wątek z tego forum... ile odmian:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29919Sporo z nich bardzo szybko rośnie i już po 2-3 latach masz w ogrodzie dość pokaźne i cudnie kolorowe roślinki:) świetne jako solitery, ale też skomponowane w grupach są fantastyczne! A co najważniejsze prawie niewymagające! Jako nawóz zwykła azofoska:)
Pozdrawiam:)
Wczytałam się w Twój wątek i faktycznie przyznaję rację, przydałoby Ci się trochę zieleni iglastej, u siebie mam (oprócz kilkunastu innych berberysów) dwie odmiany berberysów zimozielonych (też chciałam mieć w zimie coś zielonego, zwłaszcza, że za oknem mam liściasty las-goły zimą) to Berberys Klugowski i Berberis x frikartii Telstar, ale nie polecam - na zimę i tak wymagają okrycia (więc straszy chochoł), wytrzymują podobno do -15 stopni, mnie okropnie tej zimy wymarzły. Jednak jeśli tylko masz ochotę na krzaczory, berberysy polecam! Wklejam Ci wątek z tego forum... ile odmian:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29919Sporo z nich bardzo szybko rośnie i już po 2-3 latach masz w ogrodzie dość pokaźne i cudnie kolorowe roślinki:) świetne jako solitery, ale też skomponowane w grupach są fantastyczne! A co najważniejsze prawie niewymagające! Jako nawóz zwykła azofoska:)
Pozdrawiam:)