Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Aniu - ja biorę się za odchudzanie jak tylko ustaną mrozy. Znalazłam fajną dietę "wypłukiwania tłuszczu". Tak naprawdę to ma ona na celu oczyszczenie całego organizmu a zwłaszcza wątroby. Należy wyeliminować również sól i cukier. O ile z cukru mogę zrezygnować bez problemu to z solą znacznie trudniej. No i kawy nie można pić!! Jak tu siedzieć cały dzień za biurkiem i nie napić się pysznej kawusi??
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Andrzejku - właśnie praktykuję wylegiwanie pod kołdrą, ale tylko wieczorani, niestety do pracy muszę chodzić, teraz taki u mnie malutki kociokwik panuje. Ale fotki na forum jak najbardziej przeglądam, a i zakupy wiosenne też planuję.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

no to dieta nie dla mnie, kawusia musi być :D a ciemiernik bordowy piękny
poluje na takiego , już widzę go w kompozycji doniczkowej z cyprysikiem
i zielistką,skorupkami nigdy nie podsypywałam , może dlatego biały mi tak
marnie kwitnie ;:162
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kleo jak chcesz się oczyszczać to poczytaj mój wątek Zadbajmy o zdrowie. Jest nieco szokujący, ale ciekawy. :wink: Ja właśnie zasadniczo się nie odchudzam tylko oczyszczam. Dlatego nie miewam efektu jo-jo jak potem więcej jem. Ciekawa jestem i obserwuję dziewczyny z wątków o odchudzaniu czy trwale zgubią kilogramy. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

No wreszcie znalazłam czas na poczytanie wpisów na forum.
Aniu - poczytałam Twój wątek o oczyszczaniu i w pełni zgadzam się z tym co tam jest napisane. Zywność którą nam serwują nie powinna często być dopuszczona do sprzedaży. W każdej fazie produkcji są dodawane kolejne środki konserwujące i często ich zawartość w końcowym produkcie jest bardzo duża. Na szczęście ja w dzieciństwie byłam żywiona tradycyjnie przez moich rodziców i takie zamiłowanie do "domowego jedzenia " mam do dziś. Jak mam zjeść byle co to często woję nie zjeść wcale. Uwielbiam domowe obiadki. Może moja dieta nie jest jakoś nastawiona pod kątem oczyszczania organizmu, ale nawyki z dzieciństwa robią swoje. Kawę pijam tylko mieloną (rozpuszczalna jest wstrętna), herbatę tylko liściastą - nie cierpię "zmiotek" które znajdują się w torebkach. Tylko ryb niestety jadam za mało. Uwielbiam owoce i warzywa . Jeśli chodzi o leczenie antybiotykami to moje dziecko było leczone nimi trzy razy. Dwa w dzieciństwie - kiedy miał anginę i po odstawieniu kolejnej dawki antybiotyku nastąpił nawrót choroby, wkurzyłam się i postanowiłam leczyć go domowymi sposobami. Kolejny raz dostał antybiotyk w wieku 13 lat kiedy miał wypadek samochodowy i był operowany. Od tamtej pory znów nie miał z antybiotykami nic wspólnego. Tak więc na ogół staram się rozsądnie podchodzić do spraw leczenia drobnych przypadłości.

Danusiu - ja już kawy nie piję ponad miesiąc, zawsze wydawało mi się, że nie będę mogła bez niej wytrzymać, no i okazało się, że wcale nie muszę jej pić, mało tego nie mam nawet na nią ochoty. Nieprawdopodobne!
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

A wracając do tego, że jest to bądź co bądź forum ogrodnicze to umieszczam kilka fotek moich zmaltretowanych po zimie Rh. Nie wiem co z nich będzie , może nawet niektóre nie zakwitną. Obrazek
Obrazek
Obrazek

I na koniec zabrana przed mrozami do domu glicynia - właśnie zakwitła! Obrazek
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

No faktycznie nie wyglądają na najzdrowsze, ale wydaje mi się,że jeszcze odżyją . Może to tylko kilka listków , a pąki nie ucierpiały. Musisz czekać do maja i liczyć,że zrobi się kolorowo. Oby już nie zmroziło niczego !
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Mam nadzieję, ze Twoje RH jednak odżyją i będą pięknie kwitły. Wiosna już bliziutko i coraz cieplej będzie...
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Też mam taką nadzieję. Ale niestety wyglądają jeszcze gorzej niż na zdjęciach powyżej. Z dnia na dzień coraz gorzej. Jestem zła bo mogłam poczekać z założeniem rabaty z Rh do wiosny , krzewy miałyby więcej czasu na zaklimatyzaowanie. Ale niestety jestem w gorącej wodzie kąpan i co wymyślę to muszę niezwłocznie wprowadzić w czyn. No a potem są tego takie skutki. No nic zobaczymy, myślę że moje Rh przeżyją, tylko będą chorowały i słabo , albo wcale nie zakwitną. Czas pokaże.
Na szczęście wiosna już tuż, tuż - niebawem wszystko odżyje po zimie i mam dużo innych pięknych roślinek które na pewno pięknie będą kwitły. Np. moje peonie już wypuszczają pączki z ziemi, krokusy powinny za parę dni zakwitnąć, tulipany też już wychodzą. Jeszcze tylko trochę i będziemy się wygrzewać na słoneczku.
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

:wit
Może nie będzie aż tak tragicznie z rh. A mnie się spodobała Twoja Glicynia kwitnąca.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Marzenko niestety już przekwitła. Teraz ma mnóstwo liści i nowe przyrosty o długości ponad metra. Zamiast wynieść ją do garażu lub piwnicy wstawiłam ją do domu i za wcześnie rozpoczęła wegetację. Ale jest szansa, że tym sposobem zakwitnie w lato jeszcze raz. Bo tą którą mam na dworzu spisałam już na straty - w tym roku na pewno nie zakwitnie bo przemarzła.
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

:wit Kleo. Jakiż piękny, gęsty i kolorowy ogród ;:138 Dopiero dziś do Ciebie trafiłam i od razu mi się spodobało. Będe częściej zaglądać :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Marto za pochwały i oczywiście zapraszam. Wkrótce może będzie co pokazywać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”