Pokochałam storczyki ale..

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Od: 9 gru 2011, o 15:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Pokochałam storczyki ale..

Post »

Sylwia - wielkie dzięki. Ja ostatnio chyba muszę przestać jeździć do marketów i chodzić po kwiaciarniach, bo nie mogę się opanować żeby nie 'przyciągnąć' do domu jakiegoś nowego halka. ;:223

A przy okazji jak jechałam z mamą do rodzinki i czekałam na nią w aucie wyciągnęłam aparat i... nagle przede mną wysoko na niebie pojawił się moto lotniarz :)

Obrazek

A dzisiaj wlałam wodę wierzbową do reanimków. Ciekawe jak to teraz pójdzie. Trzymajcie kciuki. ;:167
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

I moja nowa osłonka która w czasie smutków mnie rozwesela. :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Osłonka super, fajnie- zawadiacko!- wygląda z tymi liśćmi wyrastającymi z głowy żabki. Myślałam nad taką do pokoju dziecka i teraz już wiem, że warto zaszaleć :lol:

Muszę poczytać u Ciebie o wodzie wierzbowej, bo zaintrygowało mnie to- nigdy o czymś takim nie słyszałam.

Powodzenia w dalszej hodowli, zaglądam cichaczem, trzymam kciuki i podziwiam! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Taką samą osłonkę kupiłam sobie w Castoramie. :wink:
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Agita - Miło mi, że chociaż 'cichaczem' zaglądasz chociaż nie powiem że milej by mi było gdybyś się odzywała. A co do wody wierzbowej to nie mogę nic powiedzieć ponieważ reanimki jakie były takie są. Marnieć nie marnieją, ale korzonków jak nie ma tak nie ma. Na razie reanimacja trwa 3 miesiąc więc widocznie jeszcze nie nabrały tyle siły żeby iść w 'podłoże'.

Anno - a ja tą osłonkę kupiłam w Tesco :) Na razie ją schowałam, bo zamierzam ją sprezentować mojej bratanicy która też zaczyna lubić storczyki. Na początek otrzyma osłonkę z mini falkiem.

A to mój kropek składający życzenia wszystkim tym co oglądają i udzielają się w tym wątku. Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Piękny jest. Szczególnie ta cętkowana warżka. ;:oj
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dziekuje Anno. Troszkę z nim miałam problemy, bo trzon czarniał, ale dwa razy podlałam go topsinem i ma się już o niebo lepiej. Na razie kwiatki się trzymają, korzonki zmieniły barwę, woda deszczowa mu służy więc myslę, że teraz to już powinno być tylko lepiej.

A to mój domowy skromny wielkanocny stroik.

Obrazek
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

A to moje storczyki z grudnia 2011. Żółty ma jednego nowego listka a biały wypuszcza już drugiego ;:23

Obrazek

A to mój 'stary' reanimek. Trzyma się nieźle, ale jest uparty jak osioł, bo nie wypuszcza korzeni.

Obrazek
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Moja 'buraczkowa' nowość ;:1

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz pokaże wam moje zmiany jakie naszły w moich storczykach ( mało osób się udziela, ale wiem, że jakaś część po prostu tylko obserwuje i tu zagląda)

To moje pierwsze wyhodowane w domu pączki:

Obrazek

Obrazek

I moje przekwitniętymi mini z małymi nowymi listkami:

Obrazek

A tu nowy listek u białego z fioletową warżką:

Obrazek

Tutaj nowy już drugi listek u białego z żółtą warżką:

Obrazek

Obrazek

A żółty z fioletową warżką jak na razie zakończył produkcje w listka i zajmuje się produkcją nowych korzonków:

Obrazek
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43

Post »

Rosarita widze że u ciebie wiosna pełną parą...Nowa nowość super.Gratuluje udanego zakupu. ;:138Ja czekam z niecierpliwością na moją Vande Różową... ;:138
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Nowość śliczna! A wiosna już na całego to i listeczki zasuwają, i pędy, i pączuszki.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękna nowość ;) i ślicznie Ci puszczają listki i korzonki,aż miło patrzeć - służy im u Ciebie.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Mariusz3357 - Dzięki Mariusz. Buraczka kupiłam w Obi. Rzadko się zdarza żeby w marketach były takie kolorowe okazy a ten był poza dużej ilości phalaenopsisów (i innych storczyków) tylko JEDEN a że ostatnio zaczęłam mieć ciągoty do wielokolorowych to nie było szans żebym go zostawiła na półce. ;:oj
A co z piccolo red? Kupiłeś już? Vanda różowa też była w obi (i fioletowa)

Mala_MI i duju - Cieszę się dziewczyny, że podoba wam się moja nowość, więc stuknijmy się --- na zdrowie ;:136 Sama jestem pod wielkim wrażeniem jak moje storczyki reagują na warunki i pielęgnacje jaką im zapewniam. Bardzo mnie cieszy każda oznaka, że jest wszystko ok. Ziemiórek się pozbyłam, skoczogonków też, innego dziadostwa (odpukać) nie ma więc nic tylko się cieszyć i podziwiać każdą ich zmianę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”