Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6

Post »

Izuniu Twoje roślinki po zimie są w niezłej kondycji. Kwitnące ranniki są powalające. Cudne maleństwa.
Wielka szkoda, że wandale przecięli Ci siatkę. Ciekawe czego szukali o tej porze roku na działce?
Nabyłaś bardzo ciekawe budki lęgowe. Muszę i ja pomyśleć o nich. Tylko czy będą u mnie chciały zainteresować się nimi ptaszki? Kotka sąsiada przesiaduje non stop na naszej działce.
Czytam, że byłaś w sklepie ogrodniczym po ASAHI. Ja już go nabyłam. Podpowiedz, kiedy robisz pierwszy oprysk tym środkiem.
"Choroba wilcowa" się u Ciebie rozwija. I bardzo dobrze. Kupiłaś ciekawe gatunki. Jeszcze takich nie widziałam.
Pozdrawiam Hala
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyszłam się przywitać :wit pochwalić Twoją wiosenkę i kolejne wilcowe zakupy :lol: oj zakręciło Cię na dobre tylko je chociaż wysiej nie kolekcjonuj ;:196 u mnie była jedna odmiana ,wzięłam posadzę zobaczymy co z tego wyrośnie .
Pozdrawiam E.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iza, fajnie wychyla się ciemiernik. Moje korsykańskie po odcięciu zmarzniętych liści odkryłem, że żyją :tan Idę zaraz poszukać purpurowego. Dziś pięknie świeci słońce więc trzeba to wykorzystać ;:3
Laurowiśnię też podziwiam. Mój badylek ukorzeniony był zadołowany i okryty. Ciekawe czy dał radę?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Będziesz miała wilcowo Izuś.
Ja też kupiłam mieszankę pnących jednorocznych.
Trzeba coś na pergole puścić, bo róże w tym roku cięte do pnia. :?
Wiele będzie zaczynać od nowa.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witajcie!
Dzisiaj był niesamowicie ciepły dzień. Temp. ok.18 st. w marcu na tych terenach to wybryk Natury wręcz. Miałam dziś wolne więc udało mi się ciut popracować na działce. Mam mnóstwo sprzątania, bo jesienią nie wycinam wszystkiego i zostawiam sporo liści na rabatach by ułatwić swoim roślinom zimowanie. Szczerze mówiąc to nie bardzo wiedziałam od czego dziś zacząć tyle jest do zrobienia. Poza tym uwielbiam ten czas gdy każdy dzień przynosi kolejne niespodzianki. Wczoraj po pracy poszłam zajrzeć na działkę i uwieczniłam przylaszczki otwierające pączki, a dziś już zakwitły :shock:
Obrazek

Widziałam dziś pierwsze motyle - cytrynka i pawika. Niestety nie udało mi się zrobić im fotki. Przyłapałam za to pszczółkę na krokusie:
Obrazek

Zapowiada się cudowna i szybka wiosna. Jeszcze nigdy tak wcześnie nie porządkowałam działki. Oby tylko już przymrozków nie było.

Witaj Marzenko! Cieszę się, że zaglądasz. Ja również podglądam Twoje ogrodowe poczynania. Liczę, że pokażesz więcej zdjęć w tym roku. Wilce są fajne i szczerze je polecam.
Miiriam koniecznie pokaż tę laurowiśnię. Co do ostrokrzewów pstrokatych to robiłam już 2 podejścia. Jeden z nich nawet przeżył pierwszą zimę, ale drugiej nie dał rady... Chyba sobie odpuszczę. Mam zwykłego zielonego i musi mi wystarczyć.
Ewuniu mogę Ci zostawić po kilka nasionek tych wilców. Na niebieskiego jestem oczywiście chętna. Czy myślałaś już o terminie odwiedzin? Może 2 kwietnia?
Miło Cię widzieć Halinko! Ten cały tydzień pracuję na rano i tak sobie myślę, że któregoś dnia po pracy zrobię oprysk ASAHI. Muszę jednak wcześniej uprzątnąć rabaty by nie pryskać śmieci. Przesiadujący kot nie jest przeszkodą by powiesić budki lęgowe. Przez moją działkę przetaczają się wręcz tabuny kotów, a ptaki i tak mieszkają na niej i zimą przylatują do stołówki :D Takie wilce też widziałam po raz pierwszy i muusiałam je kupić :oops:
Elu cieszę się, że jesteś ;:196 Martwiłam się, bo pozamykałaś wątki i nie mogłam się dodzwonić do Ciebie. Wice mam szczere chęci wysiać, a nie tylko kolekcjonować. Mogę się jednak z Tobą podzielić ;:108 Tylko nie znikaj.
Jacku moja laurowiśnie po 2 zimach jest mniejsza niż ją kupiłam, ale żyje i to mnie cieszy. Może nawet zakwitnie. Ciemierniki o dziwo całkiem dobrze zimują u mnie. Niestety korsykańskiego nie mam. Ciekawa jestem jak wygląda u Ciebie barwinek większy. Mój rosnący w kręgu to obraz nędzy i rozpaczy po tych ostatnich mrozach.
Grażynko szkoda Twoich róż. Niestety u mnie to norma, że każdej wiosny przycinam róże prawie przy ziemi. Obmyślam gdzie posiać te wilce, bo coraz ich więcej :)

A na dobranoc kilka dzisiejszych zdjęć:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek - a to tulipan turkiestański - sama przecierałam oczy z niedowierzaniem - ma już pączuszki
Grzegorz B

Post »

Co tu dużo pisać WIOSNA przyszła i trzeba się nią cieszyć, a jest czym, oj jest :heja
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U Ciebie jednak cieplej, moje krokusy może dzisiaj będzie widać. Wczoraj zakwitły trzy :D Nie miałam czasu zrobić zdjęć, ale zdążyłam przekopać kawałek rabaty pod róże. Nie zdążyłam posadzić żadnej, zrobię to w poniedziałek.
Moja wycieczka jest uzależniona od tego, jak wypadają zjazdy pewnego młodego człowieka-zapytam. Jeśli już się wybiorę, to najpewniej w niedzielę:oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Muszę go mieć! :shock: tego wilca! będę szukać. Mnie przylaszczki zaskoczyły już w piątek. Jakoś wcześnie na nie chyba ?! ale dobrze że są.
A jak mi ranniki zaszalały ;:3 w ilości....1 sztuka! :;230 chyba mi kret w nich porył.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Pięknie ;:63 ,śliczne zdjęcia . U mnie też wiosna szaleje , słońca sporo i dzisiaj też się zapowiada ;:3 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No proszę jakie piękne widoki.
Aż się człowiek uśmiecha na takie widoki.
Ja dzisiaj polowałam przy wawrzynku z nosem w jego kwiatach - boski zapach.
Pełno na nim już owadów a nawet motyle. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Izuniu ;:167 ale u Ciebie cudna wiosna :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Izka , zawsze u mnie wiosna była o tydzień w przodzie , teraz Ty masz kilka dni wcześniej. Czary , czy co :?: :?:
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Witaj Izuniu :wit , nadrobiłam zaległości.
Uroczo wygląda Twoja przylaszczka a moja się jeszcze nie wygramoliła.
Na szczęscie jest już ciepło więc zaraz świat rozkwitnie zielenią i kolorami.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Izuś u Ciebie już takie kępiska kwitnących krokusów ;:oj no pięknie , u mnie dopiero dwa kwitną a większość jeszcze z ziemi nie wyszła a ja tak czekam na widoczki takie jak u Ciebie z trzmielami i pszczółkami .
Zdjęcia i ja robię ale jakoś na razie brak mi powera na otworzenie wątku , jak dojrzeję będzie widać :;230 Wstyd się przyznać ale ....na małe co nieco wilcowe mogła bym być chętna ;:196 jak będziesz miała z czego dzielić to chętnie przygarnę a jak trochę dojdę do siebie to wyślę Ci tego bordowego rozchodnika .
Dzisiaj u mnie wichury aż strach , całe podwórze w gałęziach ileż razy można sprzątać ;:145
Pozdrówka E.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

No nie wierzę-moje przylaszczki jeszcze w pąkach :roll: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”