Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Kochani, dziękuję, że o mnie pamiętacie i zaglądacie mimo, że rzadziej piszę... padniętam, sami rozumiecie... ale jeszcze trochę! :)
Aga, z tymi zdjęciami to różnie bywa... czasami nie ma się dnia, ręki do nich... wstawię kilka poniżej, mam nadzieję, że jak poprzednie, spodobają Ci się :) Super nowa fotka!!
Jagódko kochana, Ty to jesteś wyjątkowy gość... sama pospacerowała, sama się obsłużyła przy ognisku ;-)) Gość prawie bezobsługowy ;-)) Kochana, za wszystkie słowa, niezwykle ciepłe, z całego serca dziękuję... skołatane nerwy potrzebują ukojenia - mam nadzieję, że w czwartek będzie dobra pogoda i będę mogła się odstresować pracując w ogrodzie... brak mi tego po wyczerpujących dniach w pracy... Ściskam i zapraszam częściej ;:196
Aszko, dzięki!
Nirali, z tym 'perfekcyjnie' to słowa na wyrost... zawsze powtarzam, że mam zachwaszczone rabaty... kończę chwastowanie i od nowa mogę zaczynać od początku - takie uroki niezagospodarowanych działek wokoło... miło mi jednak bardzo, że Ci się u mnie podoba! :) Na dojrzałość ogrodu trzeba poczekać, ale wystarczy kilka sezonów, by być zadowolonym z efektów :)
Majutek, jak możesz mówić o swoim cudownym ogrodzie, pełnym róż i innych wspaniałych roślin, 'nieużytki'... normalnie chyba kiedyś tam pojadę i wybiję z głowy ;-)) Masz rację, przygnębiający dziś był dzień... ani trochę słońca :(
Gat, witam!
Jula, doszłam do podobnego wniosku w kwestii przechowywania dalii.. a także mieczyków... szkoda nerwów, trzeba kupować co roku nowe i basta.
Kolorystycznie mnie zaskakujesz, ale masz rację - z przodu są akcenty żółto-zielone i tego się trzymaj, bo ten zestaw fajnie ożywia to miejsce :)
Jolu, masz świętą rację co do drzew... chyba dlatego relatywnie mam niewiele roślin-maluchów, tylko kwitnących, a nie tworzących masy zieleni... mnie najbardziej pociąga kontrolowany busz w ogrodzie i chyba podświadomie rezygnuję z bylin na rzecz krzewów i drzew... Twój ogród tak czy inaczej jest boski, wiesz o tym...
Jolu-april, ja też jestem w masakrycznym biegu, ale już nie marudzę poza tym, że naprawdę czuję się zmęczona. Łączę się w bólu - damy radę :) Dziękuję za uznanie dla zdjęć!
Aga, jesteś przemiła... z dużą przyjemnością czyta się takie słowa ;:167
Doris, bardzo lubię tawułki - świetnie wpasowują się w lekko ocienione miejsca...
Gosiu, moje Diabolo na pewno nimi są... czemu masz wątpliwości co do swoich?
Ewcia, pogoda do bani... słońca nam trzeba i roślinom też... moje róże stoją w miejscu...
Pratellino, dziękuję serdecznie za te słowa!
Lukrecjo, wydaje mi się, że każdy z nas uczy się na błędach... chwilę się zastanowię i wymienię pierwsze 10 własnych ;-))
Cieszę się jak zwykle, że Ci się podoba ;:196

Kilka fotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dojrzałam chyba Luteus tez ładnie urosła. To już wiem czego spodziewać się za 5 lat ;)

Super widoki ;:196 Krzewuszka też piękność.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Biały pięciornik miażdży pięknem, a byłam taka nieprzekonana, wybrałam żółty... już nie powiem, że to kolejny błąd Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu nie wiedziałam, że masz w swoim ogrodzie nawet drzewa owocowe.
Dorodne jabłuszka z pewnością będą.
Mój M mówi, że ogród bez owoców, to nie ogród.
Poziomki sadziłaś, czy samosiejki leśne?
W moim lasku są całe łany samosiejek poziomkowych.
Miałam hodowlane na warzywniaku, ale nikt nie chciał zrywać i zlikwidowałam. :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witaj Tereniu ;:196 Dziękuję, że znalazłaś chwilę na odwiedziny... czy też jesteś tak zabiegana jak ja? Wnuczek daje się pozytywnie we znaki? ;-))
Teresko, jabłonka, która rodzi takie piękne jabłuszka to drzewko ozdobne... zaskakuje jednak tym, że co roku owoców jest więcej i są naprawdę dorodne :) w tym roku na pewno wykorzystam je do szarlotki albo jabłkowego crumble.
Doniczkę z poziomką dostałam w ubiegłym roku od Nutki... przesadziłam ją na rabatę i czekam na owoce :) Chyba ładnie ta odmiana będzie się rozsiewać - dostrzegam tu i tam poziomkowe listki :) To takie przyjemne mieć choć jeden krzaczek albo owocowe drzewko :) M. ma rację!
Kornelo, nie uznawaj żółtego pięciornika za błąd :) Powiem Ci, że ja nie przepadam za tą barwą, ale mam kępę żółtych pięciorników w cienistym miejscu i ten kolor świetnie tam wygląda!
Aga, tak, Luteus sięga dobrze ponad ogrodzenie, także jeszcze kilka sezonów i ... wiesz czego się spodziewać :)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Aguś, ja Ciebie rozumiem, bo sama mam mało czasu i jak już się dorwę do netu, to nie wiem, gdzie się obrócić! ;:173
Pooglądałam sobie wiosenne zdjęcia i przyrosty na badylkach, pięknego nutkaja pendulowatego również. Mam nadzieję, ze i mój po paru latach będzie tak piękny i rozłożysty, na razie jest dużo mniejszy i bardziej przypomina Jubilee, taki wąski. Słyszałam, ze dopiero po paru latach zaczyna rosnąć w górę bez przywiązywania, no zobaczymy...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś to przyjeżdżaj i przekonasz się że całości to daleko do ideału a miejscami to są prawdziwe nieużytki i chwastowiska. Może za parę lat przestaną mnie straszyć niektóre miejsca choć trawnika nigdy nie będę miała takiego jak Twój. ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga róże startują :D
A jak Twoje tarasowe?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguniu, witam się i znikam , bo padam....Cudnie wyglądają roślinki po deszczu....Dobranoc
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus foty jak zwykle cacane ... jutro mam zrobic suchodrzewy z bliziutka tz foty i nie wiem jak tego dokonam :twisted:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, fajny te różany bladawiec :lol: makro i zdjęcia z perspektywy równie piękne. Podążając śladem fotografa poznajemy Twój ogród do jego samej głębi..fajowe uczucie ;:173 Te krople rosy wyglądają tak świeżo..niemal czuć wilgoć w powietrzu! Przekaz wizualny to jedno, ale Aga ..Ty fotografujesz atmosferę i klimat ogrodu, to wielka sztuka ;:180 Prawdziwa uczta dla zmysłów ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś, dzień dobry. Tak nieśmiało się spytam, byłaś, dostałaś?
Na zdjęciu widzę bluszcz, ja swój zaczynam ograniczać, bo dominuje mi rośliny. 8-)
Krzewuszka taka ukwiecona.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Aguniu, zaglądam choć niewiele widzę na oczy tak mnie głowa boli.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”