Moje Ranczowu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Ranczowu

Post »

Oj też bym już chciała siać w gruncie ale do 15 maja jeszcze coś pewnie pomrozi a szkoda. ;:223
Pozdrawiam. :wit :wit
efka+
50p
50p
Od: 4 sty 2013, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dominiko
cieszę się, że tato powraca do zdrowia
Co do nasion to chyba chodzi o gazanie ( jednoroczna)
pozdrawiam serdecznie i duzo ;:3
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47

Post »

Witam was,moi drodzy.
bartosz les dziękuję i zapraszam do siebie częściej.U ciebie z pewnością do tej pory coś zakwitło z wiosennych cebulowych. ;:138

Kasiu pewnie jakieś przygruntowe przymrozki jeszcze mogą się zdarzyć i ciepłolubnych to na pewno nie będziemy sadzić ale np. taki groszek czemu nie ,tak sobie myślę że może po niedzieli cosik do ziemi rzucić.Widzę że u ciebie wiosna pełną parą do przodu mknie. ;:173

Ewo ,tak to chyba gazania coś mi się przypomina że to może być ona.Dziękuję za wielkie ;:167

W związku z zaistniałą sytuacją ,od tygodnia przebywam w wielkim mieście i o zgrozo odwiedziłam ;:71 chyba wszystkie ogrodnicze ,no i oczywiście nie była bym sobą gdybym czegoś nie kupiła ;:124 ,dobrze że jutro wracam do domu bo mnie jeszcze rączki swędzą a w portfelu już tylko zaskurniaki.Jestem ciekawa jak tam moje rośliny ,czy jeszcze żyją? hm Em twierdzi że jest ok ,oprócz tego że zrzucił dwie kuwetki z wysianymi nasionkami to nic wielkiego się nie wydarzyło.Tak naprawdę to dopiero jutro podsumuję straty,dobrze że jeszcze jest czas na ewentualną do siewkę .Przy takiej pięknej pogodzie z pewnością już coś zakwitło w ogródku ,martwię się tylko tym że susza postępuje ,już nie pamiętam kiedy u mnie padało. ;:145
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do maja są przymrozki ale jak widzę ta pogodą to aż nie chce się wierzyć że to luty. ;:14
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Dominiko :wit
Tak zaczynają już kwitnąć przebiśniegi a narcyze mają już pąki ;:3 ,zresztą przekonaj się w moim ogrodzie na jurze ;:108
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

A oto moje tegoroczne zakupy ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patyczaki zostały od razu posadzone ,na razie tylko do wiader ponieważ nie mam jeszcze odpowiednio przygotowanego miejsca dla nich w gruncie.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudowne zakupy :wit aby szybko miejsce znalazły. :heja
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Do mnie Świdośliwa właśnie jedzie kupiona tu na forum :tan Dalie wybrałaś prześliczne ja nie stety omijam je z daleka ...brak odpowiedniego miejsca do zimowania niestety ;:185 Pozdrówka ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Dominiko, rokitniki trzeba mieć dwa żeby doczekać się owoców, trzeba mieć pana rokitnika i panią rokitnikową, lub gdzieś w pobliżu musi inny rosnąć. Ja kupiłam dwa, ale chyba trafiłam na oba jednakowe i od trzech lat nie mogę się doczekać ani jednego owocka, choć urosły solidne drzewka, w tym roku mają ostatnią szansę, pąków jest mnóstwo, tylko co z tego. Świdośliw już dwa lata temu miałam przyjemność swoich własnych spróbować, niestety w ilościach symbolicznych na razie :wink: , natomiast tarninę z przyjemnością bym zaprosiła do ogrodu, czy możesz napisać w jakim markecie kupiłaś?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Piękne dalie,również niedawno sobie kupiłem ;:108
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Super zakupy. ;:333 Najbardziej mi się podobają dalie - takie standardowe. ;:108
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Kasiu część już siedzi w ziemi ,to znaczy w donicach ;:215

bejka1970 świdośliwa siedzi w wiaderku i wygrzewa się do słońca ,coś jej pomału idzie puszczanie pąków ;:14 ,poczekamy, zobaczymy ;:180 .dobrze że mi przypomniałaś,muszę zobaczyć jak się zeszłoroczne przechowały.

No widzisz Iwonko ,wiedziałam że w którymś kościele dzwoni tylko nie wiedziałam w którym ;:124 tak mi się zdawało że rokitnik potrzebuje towarzystwa płci przeciwnej ;:167 ,mimo cięcia kosztów będzie okazja odwiedzić ogrodniczy i cosik dokupić ,a nóż widelec może uda się stworzyć parkę.Tarninę dostałam w Auchan ,około 6.5 zł tylko trzeba wybierać aby suchego badylka nie przywlec do domu. ;:124

Bartku dziękuję ;:173

Kriss dziękuję ;:168 od czegoś trzeba zacząć a te takie zwykłe .według mnie są prześliczne :oops:

Jak mi się uda to wieczorem zaprezentuje resztę szaleństwa zakupowego,Teraz czas na odpalenie wozu bojowego i zapakowanie wydającego różne dziwne dżwięki ,leżącego w szerz łóżeczka , kopiącego misia i pożerającego książkę ssaka na spacerek bo z tego co widziałam, kończy się sielanka pogodowa. ;:185
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Ciąg dalszy ..szaleństwa ;:14 ;:14 ;:14 ;:14

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaki piękny zbiór nasiona ale ta malwa śliczna jak i ostróżka.Będzie smaczny i zdrowy sezon. ;:138
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p

Post »

Kasiu dziękuję ;:196 ,mam nadzieję że malwy będą takie jak na obrazku tzn. pełne,ostróżkę wybierałam wieloletnią bo mam w planie posadzić ją przed oknem po stronie południowej domu.Tak sobie pomyślałam że właśnie te dwie no i jeszcze naparstnica będą się ładnie prezentowały w grupie ,jeszcze nie wiem co posadzę w niższym piętrze pod nimi ale pewnie nie długo coś zaświta i rozjaśni umysł a pomysły same będą się rodzić..Jestem u ciebie stałym gościem i podziwiam roślinki ,wpadła mi w oko jedna z nich tyle że nie pamiętam w taj chwili nazwy muszę wrócić do ciebie ,zachwyciła mnie swą delikatną urodą i tym że o tej porze tak ślicznie kwitnie . :shock:

A tak ogólnie to miałam dziś pracowity dzień.Posadzone zostały sałaty,pory, brokuły, cebulki ,groch ,bób,wysiana została rzodkiewka ,brukiew ,koperek,szczypiorek w części został oplewiony czosnek sadzony jesienią :tan :tan .Było jeszcze trochę planów z wysiewem ale wieczorem zerwał się wiatr ;:202 i zaczęło błyskać co spowodowało że czym prędzej udałam się do domu .Z ważywszy na fakt że byłam z córcię na ranczo wolałam nie ryzykować tym bardziej że pole mam na otwartej przestrzeni i stają mi przed oczyma obrazki z 2009 roku jak przez Legnicę przeszła trąba powietrzna a matki wyciągały niemowlaki z wózków i uciekały co sił w nogach do klatek schodowych.
Wiosna nadejszła i coraz mniej czasu na cokolwiek ,cały tydzień walczyłam z pikowaniem pomidorów ,powstrzymał mnie dopiero brak ziemi ,w najbliższym czasie ma zamiar uzupełnić braki i dokończyć robotę bo rozsada zaczyna dusić się w wielodoniczkach.
Parę dni temu indyczka zaczęła nieść jajka ,śliczne duże w kropeczki tylko patrzeć jak zacznie wysiadywać młode pokolenie,Kury też poczuły instynkt macierzyński ale dam im jeszcze czas niech się trochę poniosą, no chyba że któraś naprawdę się uprze to podłoże jej jajeczka, a co niech sobie wygrzewa ech ta przyroda ;:196

Trochę miłych widoczków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”