Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Teresa wspaniała, żałuję że jej nie kupiłam ale tyle pięknotek że trudno było wybrać
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak tu nie kochać Teresy? U siebie znalazłam dopiero pierwszy pąk z widocznym kolorem, ale właśnie na niej
Aniu, cudowne roślinki moja Azalia Giblartar dopiero się rozgrzewa przed występem A róże masz sprinterki Ja myślałam, że moje są szybkie (dwie mam w pąkach) , ale Twoje to mistrzynie co najmniej europejskie ;).
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Aniu, zaglądam i co widzę - pierwszy różany kwiat , ale cudny
Róże wyglądają pięknie i zdrowo , ale dadzą pokaz
Masz śliczne orliki, i rododendron piękny , u mnie takim pewniakiem jest Nova Zembla
Gdy kupowałaś rododendrony to wybierałaś te najlepsze odmiany, czy przypadkiem na takie trafiłaś ?
Róże wyglądają pięknie i zdrowo , ale dadzą pokaz
Masz śliczne orliki, i rododendron piękny , u mnie takim pewniakiem jest Nova Zembla
Gdy kupowałaś rododendrony to wybierałaś te najlepsze odmiany, czy przypadkiem na takie trafiłaś ?
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Aniu ależ Ci zazdroszczę tej różyczki
Azalie i Rh mają przepiękne kolorki
Twój łubin ma już kwiatka, moje zaledwie po 5 listków
Piwonia zapowiada się ciekawie
Moje klemki też zaczynają kwitnąć
Azalie i Rh mają przepiękne kolorki
Twój łubin ma już kwiatka, moje zaledwie po 5 listków
Piwonia zapowiada się ciekawie
Moje klemki też zaczynają kwitnąć
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój łubin też ma zaledwie 5 listków
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pierwsze róże. Co roku jest niespodzianka. Czekamy na tę pierwszą i zawsze jest nią inna. Przynajmniej u mnie. Ciekawa jestem, która będzie w tym roku na pierwszym miejscu. Mam dużo róż w pąkach, ale niestety są rabaty, na ktorych wszystkie róże stoją w miejscu i są czymś porażone. Pędy mają zielone, ale liście poprzysychane. Nie wiem, co im jest. Pierwszy raz coś takiego widzę. Opryskałam na szkodniki i czekam. Opryskam jeszcze na grzyba, jak nie będzie deszcz padać. Aniu, piękne zdjecia zrobiłaś Gibraltarowi. Mój po zimie padł.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ania i ja to przegapiłam
Nie mogę sobie tego darować śliczna Tereska
Zrobiło się zimno
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Brrrr zimno z rana było....7 stopni tylko,ale po południu się wypogodziło
April Thereska warta zachodu i bezproblemowa,przyznam się,że jej nie popryskałam,a ona ma piękne pąki...chyba robale jej nie lubią
Ewcia już ją kocham,a wiesz,że jak ją kupiłam to wcale się nie cieszyłam? Nie doceniłam jej,myślałam...ech taka róża nic ciekawego,sąsiada trochę zasłoni,a niech w kącie będzie,a tu taka niespodzianka...kwiat ładny i pachnący i jak szybko rośnie
Aga róże wystartowały,zawiązują pąki,byliny pną się w górę,wszystko wychodzi,teraz cieszę się RH i azalią,bo niestety moja Persil ma jednego kwiatka
Kasiu moje Rh kupowałam na początku przygody z ogródkiem.Wtedy nie znałam się nic a nic na różanecznikach.Zobaczyłam w Tesco i kupiłam,nie miałam pojęcia o ich uprawie,żadnej wiedzy...Mam teraz 4 i niestety ten biały z Biedronki słabo mi przyrasta,nie potrafię wyłamywać mu pąków,a pozostałe trzy już dobrze poznałam:)
Madziu maj jest wspaniałym miesiącem,cieszę się jak mały bobas z każdej nowo kwitnącej roślinki,tu podbiegnę,a zaraz moja mama mnie woła: Zobacz już wychodzi cukinia...same radości...
Cieszę się,że moja czarnuszka się wysiała i pokazała malutkie listeczki
Róże niektóre listki mają pogryzione
Aniu i Twój łubin się ruszy,on bardzo wigorny jest:)
Wandziu Tereska mnie zaskoczyła,lubię takie niespodzianki
Giblartar właśnie u mnie się trzyma,a jak kupowałam to bardzo marna była,tak naprawdę myślałam,że ona nie da rady,przez dwa lata nie zakwitła wcale,dopiero później miała ze 3 kwiatki,a teraz pięknie uraczyła mnie kwiatami.Persil za to ma jeden kwiat....
Niestety moje niektóre róże mają popodgryzane listki i pąki tak jakby powgryzane dosyć głęboko Jednak nie zamartwiam się,pocieszam się,że mam ich trochę i wszystkich przecież nie pozjadają
Na balkonie ...
Rh Roseum Elegans i jego czas...
Azalia japońska
Lilak
Nowa bylinka Agastache:)
Orlik...
Golden Baron dziś
Rosarium Uetersen ładnie się rozrasta,ale niestety dziś znalazłam pięć pędów z bruzdownicą
Maju no ja nie wiem gdzie Ty się podziewałaś jak Thereska swe podwoje zaczęła otwierać?
Ale cieszę się,że jesteś Teraz czekam na Twoje pączuszki
Pozdrawiam wszystkich
April Thereska warta zachodu i bezproblemowa,przyznam się,że jej nie popryskałam,a ona ma piękne pąki...chyba robale jej nie lubią
Ewcia już ją kocham,a wiesz,że jak ją kupiłam to wcale się nie cieszyłam? Nie doceniłam jej,myślałam...ech taka róża nic ciekawego,sąsiada trochę zasłoni,a niech w kącie będzie,a tu taka niespodzianka...kwiat ładny i pachnący i jak szybko rośnie
Aga róże wystartowały,zawiązują pąki,byliny pną się w górę,wszystko wychodzi,teraz cieszę się RH i azalią,bo niestety moja Persil ma jednego kwiatka
Kasiu moje Rh kupowałam na początku przygody z ogródkiem.Wtedy nie znałam się nic a nic na różanecznikach.Zobaczyłam w Tesco i kupiłam,nie miałam pojęcia o ich uprawie,żadnej wiedzy...Mam teraz 4 i niestety ten biały z Biedronki słabo mi przyrasta,nie potrafię wyłamywać mu pąków,a pozostałe trzy już dobrze poznałam:)
Madziu maj jest wspaniałym miesiącem,cieszę się jak mały bobas z każdej nowo kwitnącej roślinki,tu podbiegnę,a zaraz moja mama mnie woła: Zobacz już wychodzi cukinia...same radości...
Cieszę się,że moja czarnuszka się wysiała i pokazała malutkie listeczki
Róże niektóre listki mają pogryzione
Aniu i Twój łubin się ruszy,on bardzo wigorny jest:)
Wandziu Tereska mnie zaskoczyła,lubię takie niespodzianki
Giblartar właśnie u mnie się trzyma,a jak kupowałam to bardzo marna była,tak naprawdę myślałam,że ona nie da rady,przez dwa lata nie zakwitła wcale,dopiero później miała ze 3 kwiatki,a teraz pięknie uraczyła mnie kwiatami.Persil za to ma jeden kwiat....
Niestety moje niektóre róże mają popodgryzane listki i pąki tak jakby powgryzane dosyć głęboko Jednak nie zamartwiam się,pocieszam się,że mam ich trochę i wszystkich przecież nie pozjadają
Na balkonie ...
Rh Roseum Elegans i jego czas...
Azalia japońska
Lilak
Nowa bylinka Agastache:)
Orlik...
Golden Baron dziś
Rosarium Uetersen ładnie się rozrasta,ale niestety dziś znalazłam pięć pędów z bruzdownicą
Maju no ja nie wiem gdzie Ty się podziewałaś jak Thereska swe podwoje zaczęła otwierać?
Ale cieszę się,że jesteś Teraz czekam na Twoje pączuszki
Pozdrawiam wszystkich
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ania...... no właśnie co ja robiłam a..... już wiem?. wtorek miałam przechlapany, to dlatego, a w środę przysnęłam na działeczkę
Nie pryskałaś Confidorem, że to świństwo się przypałętało
Jadę na działeczkę w sobotę na dwa dni.... tylko zimno się zrobiło.
Nie pryskałaś Confidorem, że to świństwo się przypałętało
Jadę na działeczkę w sobotę na dwa dni.... tylko zimno się zrobiło.
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Aniu, pomimo pryskania ta paskuda weszła
A ja się cieszę że róże zabezpieczone i nic im robale nie zrobią- popryskałam Mospilanem, to niby łagodniejszy środek, nie działa na pszczoły
Fajne rododendrony Ci trafiły , piękne i zdrowe odmiany , może ten z Biedr. też się z czasem wzmocni
A ja się cieszę że róże zabezpieczone i nic im robale nie zrobią- popryskałam Mospilanem, to niby łagodniejszy środek, nie działa na pszczoły
Fajne rododendrony Ci trafiły , piękne i zdrowe odmiany , może ten z Biedr. też się z czasem wzmocni
Aniu dzisiaj byłam na działce ale było tak zimno że długo tam nie zabawiłam. Jutro chciałabym kosić, jednak jak będzie tak zimno to nie wiem czy będę miała ochotę tam pójść.