Mój fijoł 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 11

Post »

Witaj Ewciu ;:196 Wpadłam do Twojego fijoła i idę nadrabiać zaległości ;:oj
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak wypielicie żywopłot, to co wam zostanie? Teraz przynajmniej masz osłonę od sąsiadów ;:306
Nie chcę zapeszać, ale na razie świeci słońce. Może już wystarczy tego deszczu ;:47
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ewa, pogodę mam przyzwoitą, więc i przygnębienie mnie omija. Choć wczoraj spadło trochę deszczu godzinę po oprysku :? Mszyce jednak ubite :twisted:
Dosiu, dziękuję za miłe słowa :D Większość orlików pochodzi z jednej torebki nasion-posiej na rozsadniku, żeby mieć z czego zrobić orlikowy las :D
Stasiu, mnie się trochę udało, porządniejszy deszcz pojawił się dopiero wieczorem.
Ewelina, sadzenie w gruncie jest korzystniejsze, bo nie trzeba się martwić o zimowanie.
Ewa, tak to jest z naszymi planami :roll: A już dzielenie skóry na niedźwiedziu...
Misiu, kapliczką zajmują się wszyscy sąsiedzi :D
Iwona, biorę :D Wczoraj niby padało, a nawet pod chudymi piwoniami sucho. Pod krzewami nawet śladu wilgoci :?
An-ko :wit Nowych piwonii też spodziewam się kilku 8-) Early Scout i tenuifolia przekwitły.
Dorota, obok nas burze tyko chodzą, jeszcze w tym sezonie nie było żadnej nad nami. Żebym nie wykrakała...
Iwona, ja też lubię burze, ale wolałabym, żeby ominęły mnie "atrakcje" w postaci wichury czy gradobicia :D
Marta, dziękuję :D Kapliczka stoi zaraz za ogrodzeniem.
Aga, współczuję :( Miałam tak w zeszłym roku i jest to powód, dla którego nie mogę poradzić sobie wciąż z pieleniem. Wszystko zarosło ;:145 A wiosną nie zdążyłam, bo wiosny nie było ;:145
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzena, dziękuję za życzenia :D Kapliczkę dekorują wszyscy, którzy przy niej mieszkają-w tej chwili to 6 rodzin.
Marysiu, chciałam od Iwony, to i od Ciebie chętnie trochę deszczu wezmę :D Może to już nie susza, bo gleba z wierzchu wilgotna, ale krzewy chyba się nie napiły.
Krysiu, trudno to nazwać rodzinną tradycją, mieszkam tu dopiero od 20 lat :D Raczej sąsiadka z góry dba o otoczenie kapliczki, ja tylko pomagam dekorować.
Gosia, burza tylko przeszła w oddali, ale błyskało bardzo mocno. Całe niebo jaśniało jak w dzień :shock:
Grażyna, zapraszam :D
Iwona, pielenie w żywopłocie jakoś mi nie pasowało, dlatego chciałam pielić żywopłot. Z chwastów :wink: Choć podobno tuja to chwast, z czego się bardzo cieszę-z prawie dwóch setek sadzonek wypadła mi dotąd tylko jedna :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Te wczorajsze błyskawice były niesamowite ;:oj bo na początku nie było słychać grzmotów, tylko raz
za razem niebo się rozświetlało. Jak nie burza ;:185 Później trochę zawiało, popadało i były grzmoty ale dalej od nas
całe szczęście.
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Ewciu miłej niedzieli, u mnie pochmurnie, ale ciepło :wit ;:3
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo wpadam na chwile się przywitać bo widzę że już masz nowy wątek, żebym Cię przypadkiem nie zgubił :D Glebę mam już przesiąkniętą chyba na jakieś 20 metrów, codziennie pada obficie.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ewciu, zginęłaś mi gdzieś... przegapiłam urodziny ale życzenia przesyłam serdeczne - dożyj nawet dwóch setek, byle w zdrowiu...
gdzie takiego cudaka można kupić:

Obrazek

i w ogóle , napisz coś więcej o tej roślince - strasznie mi się spodobała...
i jeśli cie mogę prosić o namiary gdzie można takie piwonie kupić to na pw poproszę....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbieta-sądząc po błyskawicach, gdzieś nieźle burza poszalała :roll:
Ewa, u mnie dopiero niedawno znikło słońce :D Coś się ciągnie.
Michał, w wielu miejscach jest nadmiar deszczu. Ja mam szczęście do dobrej pogody :D
Jagusiu, dziękuję za życzenia :D Na zdjęciu przelot pospolity Rubra, nie wiem, gdzie się kupuje, ja dostałam nasiona. Roślinka maleńka, ale śliczna. Sieje się, ale nie jako plaga :D Mogę poszukać Ci sadzonki, kiedy przekwitnie. Dość długo kwitnie, bo przynajmniej do lipca.

Therese Bugnet.
Obrazek

Obrazek

Variegata.
Obrazek

Orliki.
Obrazek

Obrazek

Maki się zaczynają.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Ewciu ,teraz dopiero się obrobiłam i zaglądam ,co u Ciebie a tu takie cudne piwonie .Będzie kwiatów masa ,o ile deszcz ich nie zniszczy .U mnie na razie Cicho i bez burz :tan
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, nie znam odmian, ale to jakieś starsze-pełne i pachnące :D Rosną w dobrym miejscu, bo wyrosły wielkie krzaki.

Asao.
Obrazek

Lasurstern.
Obrazek

Pomyłka :roll: Prawdopodobnie Vino.
Obrazek

Majówka.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu przepięknie wygląda różyżyczka w chabrach.... cudne połączenie kolorków ;:oj
Powojniki już takie ukwiecone....Asao już chyba ma wiele lat, taki wspaniały dorodny krzaczorek :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Matko Kochana ! Cudne powojniku ! Może kiedyś kiedyś ..... och marzenia :) Póki co poszukuję roślin na słoneczne i trochę suche miejsce . Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”