Storczyki po mojemu ;)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki po mojemu ;)

Post »

kahim pisze: Starowinka skwitowała to zjawisko słowami " one chyba mają jakiś radar w dupskach!" :;230 :;230 :;230
No to trafił swój na swego widzę ;:306 uwielbiam takie starsze Panie, które nie przebierają w słowach ;:191 to było wtedy, gdy kupiłaś te trzy mini?
Magdzia pisze:
Dusiaaa pisze:...jak już sobie dobuduje drugie tyle mieszkania nad dachem ;:306 /
swoją drogą niezły pomysł ;:306 Miałabyś piętrowe mieszkanie, a jeden pokój tylko dla storczyków ;:306
I to pod gołym niebem :;230 Mogłabyś tam mieć szklarnie ooo! :lol:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj boooziu chyba bym stamtąd nie wychodziła ;:oj pomarzyć można :wink: jak sie już kiedyś dorobię własnego domu to marzy mi się ogród zimowy i tam na pewno w głównej mierze miałabym storczyki ;:oj
rano nie było netu więc pocykałam trochę zdjęć..niestety nowości brak ;:185
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ależ ładnie wybarwiony ten Twój Phal. Piko Fantasy :) Mój już zbledł.. Phal. Golden Beauty nawet nie wiem czy zdążę mu zrobić jakieś zdjęcia aparatem bo jak wyjeżdżałam to już zrzucał pierwsze kwiaty, pewnie na skutek aklimatyzacji :cry: a bardzo bym chciała, bo Twój się pięknie prezentuje ;:63 Piegus tez przykuł moją uwagę jest bardzo unikalny ;:333

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Duska dla mnie zdecydowanie dwa piegusy!!!!Slicznosciowe sa oba ;:167
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

Piko ma fajne kolorki ale aparat i tak przekłamuje dość mocno kolory bo wyszedł taki żółtawy a dla mnie to taka limonka w rzeczywistości :wink: właściwie ciężko mi powiedzieć który jest moim ulubieńcem...Piko ma cudny kolor ;:oj piegus świetną warżkę ;:oj golden beauty powala ilością kwiatów ;:oj tinny hony rozmiarem kwiatów ;:oj chyba najmniej podoba mi się szkarada-phal.brother pico sweetheart ;:108 chociaż wszystko zależy od tego jak będzie wyglądało moje kwitnienie, bo to sklepowe to przesadnie wybujałe jest i kolory kwiatów totalnie padły.. ;:185

a tak z innej beczki, jak często podlewacie mini w spagnum? moja po tyg była sucha jak pieprz ;:202 myślałam że będzie dłużej trzymało wilgoć niż kora..ale może to kwesta tych upałów i 30st w pokoju? ;:130

actus
1000p
1000p

Post »

Moze to i upaly ale zwroc uwage ,ze spagnum zdradliwe jest.musisz wlozyc paluszek do srodka i sprawdzic jak sie tam sprawy maja ,bo czasem z wierzchu suche jak pieprz a w srodku wilgotne wiec wystarczy zwyczajnie spryskac po wierzchu.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kwestia ciepła ale i wielkości doniczki. Moje mini są w takich malutkich jak kieliszki, i tez są po tygodniu suche :) a małe botaniki, które są w moczówkach trzymają wilgoć trochę dłużej bo i mchu jest więcej :)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Dusiaaa śliczne zdjęcia z bliska ;:138
Twój Phal. Piko Fantasy jest niesamowicie wybarwiony na tych zdjęciach ;:oj Ma takie żywe kolory ;:oj
U białego nakrapianego podoba mi się warżka :D Ma taki cypelek pomiędzy wąsikami ;:306
Ja swoje mini najczęściej podlewam co tydzień, ale rzeczywiście szybkość przesychania zależy od temperatury i wilgotności w mieszkaniu :D I jak Kasia pisze, jak mech jest tylko częściowo przeschnięty to go spryskuję :D
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

kurde amcam sprawdzam oglądam ale wydaje mi się że jest już suche :roll: jak nie zabije tej mini to będzie dobrze ;:306
Dufin moja jest w doniczce takiej jak i Twoja to jest chyba ok 5cm... ;:108 jak już mój M. cos chodził i wspominał że chyba ma sucho ten kwiatek to chyba czas najwyższy na podlewanie :;230

actus
1000p
1000p

Post »

To amcaj ,amcaj kochana :;230
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

:;230 no przeca amcam :;230 się mi literóweczka zrobiła no ;:306

Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wiesz co, ja moją podlałam i nie wiem jak się ma, bo mnie w domu nie ma ;:131 poprosiłam mamę by zajrzała do tych w mchu ale nie wiem czy coś było już do podlania czy nie.. ona miała u mnie bardzo dużo mchu, bo nic jej nie wymieniałam, więc może będzie dłużej przesychać? A może własnie wolniej bo mech był tak zbity, że nie wiem czy woda dotarła wgłąb ;) ale drugą mini, którą posadziłam w mój mech i nawierciłam dziurki w doniczce to tak własnie raz na tydzień przelewam :) Tylko, ze ona ma bardzo luźno ten mech ;) a moje botaniki czasem po 2 tygodniach jeszcze nie są suche.. a czasem już po tygodniu muszę je przelać.. one bardzo różnie u mnie przesychają.

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

:;230

Śliczne foteczki ;:oj
A co do staruszki, to tak, spotkałam ją tego dnia co kupiłam sobie te trzy miniaturki :wink:

Kurcze, trochę mnie wystraszyłyście z tymi miniaturkami, bo niedługo na 2 tygodnie wyjadę i nie będzie ich komu podlewać :? Boję się, że jak wrócę zastanę suszonkę do wazonika :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”