Ogród w lesie
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w lesie
W ciepłym domu/mieszkaniu nie sądzę,przynajmniej mi się nie udało,dowiedziałam się na forum,że aby do wiosny dotrwały muszą być w chłodnym pomieszczeniu lub na parapecie pod którym nie ma kaloryferów ,co roku po kilka doniczek z żałosnymi resztkami roślin brałam na działkę ,no może 1 lub 2 się przyjęły ,w tym roku nie trzymam w domu dopóki nie przekwitną tylko na balkon,dni są w miarę ciepłe,słońce świeci w razie czego mogę do mieszkania zabrać
- Nikus
- 200p
- Od: 15 sty 2013, o 22:35
W takim razie i ja nie będę trzymać w domku. Bardzo bym chciała żeby przetrwała do wiosny.
- dorcia7
Ja też,ale będę je obserwować na balkonie,czy nic się nie dzieje
- Nikus
- 200p
Daj znać za jakiś czas jak się trzymają.
Witaj Weroniko Przyszłam w odwiedzinki i widzę że pięknie tworzysz swój ogród
Liliowca masz taką wielka kępę, a zakwitł przepięknie. Będę do Ciebie zaglądać i cieszyć się razem z Tobą pięknymi roślinkami.
Liliowca masz taką wielka kępę, a zakwitł przepięknie. Będę do Ciebie zaglądać i cieszyć się razem z Tobą pięknymi roślinkami.
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nikus
- 200p
Marusia dziękuję za odwiedzinki:) Kępa liliowca spora muszę ją w tym roku rozdzielić i zrobić z niej 3 kępy. Wiele planów mam na ten rok, zobaczymy czy uda mi się zrealizować wszystkie.
Właśnie Weroniko ogród wymaga wiele pracy i co roku coś się zmienia, żeby lepiej rosły roślinki, żeby było ładniej, u Ciebie zanosi się na piękny i przemyślany ogród. Powodzenia
Marusia.
- dorcia7
Prymule na balkonie rozkwitają kolejnymi kwiatkami
- Nikus
- 200p
Marusia oj tak wiele pracy wymaga pielęgnacja ogrodu ale ja to bardzo lubię. Codziennie chodzę po ogrodzie i patrze jak mają sie roślinki.
Dorotko to super. Moja też się trzyma. Kwiatki jakby stanęły w miejscu, jeszcze żaden nie przekwitł.
Ponieważ w ogrodzie nic się nie dzieje chciałabym teraz przedstawić Wam moje kochane zwierzątka. Jest to Mika i Maja. Są w tym samym wieku - mają po 13 lat. Obie przygarnęłam ze schroniska. Mika jest już ze mną 3 lata a Maja 2tygodnie. Obie były bez chęci do życia oraz bez szans na adopcje. Mika teraz zachowuje się jak szczeniaczek a Maja musi się otworzyć ale codziennie zaskakuje mnie i mojego M czymś nowym. A oto one:)
Dorotko to super. Moja też się trzyma. Kwiatki jakby stanęły w miejscu, jeszcze żaden nie przekwitł.
Ponieważ w ogrodzie nic się nie dzieje chciałabym teraz przedstawić Wam moje kochane zwierzątka. Jest to Mika i Maja. Są w tym samym wieku - mają po 13 lat. Obie przygarnęłam ze schroniska. Mika jest już ze mną 3 lata a Maja 2tygodnie. Obie były bez chęci do życia oraz bez szans na adopcje. Mika teraz zachowuje się jak szczeniaczek a Maja musi się otworzyć ale codziennie zaskakuje mnie i mojego M czymś nowym. A oto one:)
Weroniko masz dobre serduszko przygarnęłaś ładne chociaż wiekowe pieski, wiem bo też mam pieska teraz ma 10 lat i chorował ostatnio, ale takie zwierzaki za opiekę potrafią się odwdzięczyć. Mam też uratowaną od zguby świnkę morską, nie wyobrażałam sobie że to będzie takie kochane zwierzątko.
Marusia.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Weroniko witaj po przerwie czekanie na wiosnę na fo będzie krótsze i możemy się jeszcze pocieszać wspomnieniami dlatego fajnie, że jesteś. Prymula śliczna ale psiaczki takie słodkie, masz dobre serce, szczerze cię podziwiam
- Nikus
- 200p
Marusio od zawsze kochałam zwierzaczki i gdy je zobaczyłam od razu poczułam więź z nimi. Mika siedząc przy kracie płakała i od razu ją wzięłam z moim M.A jaka była jej radość, gdy wsiadła do domu i zobaczyła, że opuszcza miejsce schroniska. Przez pierwszy miesiąc ani razu nawet nie szczeknęła za to chodziła za mną wszędzie. Taki mały tuptuś z niej był:) A o Maji opowiedziała nam Pani ze schroniska. Spędziła tam 8 lat a ostatnie 2 lata nie wychodziła z budy, była bardzo chuda. Mogłam policzyć jej każde żeberko. Nie widać tego na zdjęciu ale połowę szyi ma w wielkiej bliźnie. Została pogryziona przez inne psy. Na masie już trochę przybrała i nabrała sił. Uczy się na nowo chodzić, biegać. Każde zwierzątko jest kochane. Widząc ranne obojętnie jakie zwierzątko zawsze pomogę.
Aniu wróciłam i już na dobre. Wcześniej przygarnęłam przybłędę, którą ktoś wyrzucił. U nas to częsty widok bo ludzie porzucają w lesie psy. Udało się jednak znaleźć jej nowych właścicieli:) Moje pyrtki (pieski) kocham nad życie. A już dłuższy czas myśleliśmy z M o drugim piesku i tak zjawiła się u nas Maja. Obie z Miką bardzo się lubią. Leżą przytulone do siebie, takie dwie babcinki. Wiosnę to już bym chciała albo chociaż białego puchu troszkę.
Aniu wróciłam i już na dobre. Wcześniej przygarnęłam przybłędę, którą ktoś wyrzucił. U nas to częsty widok bo ludzie porzucają w lesie psy. Udało się jednak znaleźć jej nowych właścicieli:) Moje pyrtki (pieski) kocham nad życie. A już dłuższy czas myśleliśmy z M o drugim piesku i tak zjawiła się u nas Maja. Obie z Miką bardzo się lubią. Leżą przytulone do siebie, takie dwie babcinki. Wiosnę to już bym chciała albo chociaż białego puchu troszkę.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Weroniko. przyszłam z rewizytą. Już wiem, że będę częstym gościem, bo widziałam u Ciebie dalie, a ja też bardzo je lubię.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.