Moje kolorowe Bąbelki
Re: Moje kolorowe Bąbelki
Nadzieja jest, mam nadzieję że wraz z większą ilością światła bulwki zaczną swój wzrost ^^
Na wiosnę rozdzielam ją na 2 części, mniejszą dam mamie - z jednym nowym przyrostem, a ta większa wychodzi na to, że będzie miała 4 nowe przyrosty xD
Na wiosnę rozdzielam ją na 2 części, mniejszą dam mamie - z jednym nowym przyrostem, a ta większa wychodzi na to, że będzie miała 4 nowe przyrosty xD
Pędzik u mini taki soczysty... mniam, mniam... Czy ona obok tworzy kolejny?
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Miała go już podczas zakupu i stanął w miejscu, pewnie już nie ruszy...
Może się tak zdarzyć. Też mam jedną, u której od czerwca ani drgnął. Straciłam nadzieję.
Z pozdrowieniami - Janka
Ja też nie mam nadziei, do tego jakoś tak zaczyna zmieniać kolor.
Ogólnie na tej mini z tego samego miejsca wychodziły 3 pędy
- ten kwitnący, jeden obcięty i ten zatrzymany. Z drugiej strony też były 2 pędy w tym samym miejscu - czym oni je faszerują, że tak rosną...
Ogólnie na tej mini z tego samego miejsca wychodziły 3 pędy

Nie wiem czym są odżywiane, ale chyba nie jest to nic, co ma związek z naturą.
Z pozdrowieniami - Janka
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
jeden z nich to pewnie mój zagubiony, bo póki co żadna mini nie myśli nic wypuszczaćMeiss pisze: Ogólnie na tej mini z tego samego miejsca wychodziły 3 pędy-czym oni je faszerują, że tak rosną...

No ta mi odpłaca za tak szybkie zrzucenie kwiatków po przesadzeniu ;), szkoda że tylko pięć pączków (tfu tfu), ale będę musiała baaardzo uważać by nie uszkodzić przypadkiem końcówki pędu, żeby jeszcze kiedyś zechciała go przedłużyć.
Druga mini tylko korzonkuje - 2 dni do niej nie patrzyłam a tam kolejny korzonek z trzonu się przebija, pędu niestety ni widu, ni słychu
. W ogóle jeden korzonek wije się jak wąż, bo go za wszelką cenę chciałam skierować w dół, a nie w górę, nakładając papierowy kapturek, a ta paskuda raz poszła w prawo, raz w lewo i takie S wyszło xD, dopiero niedawno poszła ładnie w dół. Jutro wrzucę zdjęcie ;)
Druga mini tylko korzonkuje - 2 dni do niej nie patrzyłam a tam kolejny korzonek z trzonu się przebija, pędu niestety ni widu, ni słychu

- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
u mnie korzonek szedł w dół a tuż przed mchem odbił w górę i zaczął wychodzić z doniczki. Chciałam go schować do niej i urwałam zieloną końcówkę korzonka 

Ja jednego też uśmierciłam, szedł wzdłuż ścianki doniczki na powierzchni mchu i w pewnym momencie zaczął uciekać w górę - to go wcisnęłam w dół i okazało się, że wystawał tam jakiś twardy kawałek mchu i go w czubek podźgał... Od razu cały srebrny się zrobił i ani myśli odbijać z boku.
Na mini z pączuszkami też mam takiego delikwenta którego przez przypadek zadarłam o krawędź doniczki, ale ten odbił obok zadarcia.
Słoneczko wyszło i pączek z chwili na chwilę coraz bardziej się otwiera
Na mini z pączuszkami też mam takiego delikwenta którego przez przypadek zadarłam o krawędź doniczki, ale ten odbił obok zadarcia.
Słoneczko wyszło i pączek z chwili na chwilę coraz bardziej się otwiera

Miałam wcześniej pokazać korzonkowego węża, ale wyleciało mi z głowy.
Teraz obczaiłam, że imageshack się wypiął na darmowych użytkowników, a on był fajny bo można było zmieniać rozmiar zdjęcia. Mam dropboxa, ale jeszcze nie wykombinowałam czy jest możliwość wrzucania miniatury zdjęcia, czy tylko linku...
Wężowy korzonek - https://www.dropbox.com/s/x5r437qky9fz8 ... 0kopia.jpg
Teraz obczaiłam, że imageshack się wypiął na darmowych użytkowników, a on był fajny bo można było zmieniać rozmiar zdjęcia. Mam dropboxa, ale jeszcze nie wykombinowałam czy jest możliwość wrzucania miniatury zdjęcia, czy tylko linku...
Wężowy korzonek - https://www.dropbox.com/s/x5r437qky9fz8 ... 0kopia.jpg
Mini całkiem rozwinęła kwiatuszek ^^, jest duuużo ciemniejsza na świeżo, zobaczymy czy z czasem zacznie blednąć.

Nie obyło się bez straty, wczoraj widziałam, że pączuszek pod kwiatkiem robi się jakiś pomarszczony, a dziś już jest zasychający

Nie obyło się bez straty, wczoraj widziałam, że pączuszek pod kwiatkiem robi się jakiś pomarszczony, a dziś już jest zasychający

Ale słodka
Jak na miniaturkę, to kwiatuszek duży.

Z pozdrowieniami - Janka
- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczny kwiatek. Mam nadzieje, że jedna z moich miniaturek będzie w podobnym kolorze. Jeden pączek to jeszcze nie tak duzo, jak reszta rozkwitnie będzie pięknie, jakby się nic nie stało 

Hihi, wielkość kwiatuszka to kwestia perspektywy - wystaje on nieco do przodu.
Szukałam wtedy czegoś z fioletem, ale wszystkie były w marnym stanie, ta jedyna wyglądała zdrowiutko ^^, ale po zakupie była jaśniejsza, teraz te żyłki wyglądają bardziej bordowo.
Szukałam wtedy czegoś z fioletem, ale wszystkie były w marnym stanie, ta jedyna wyglądała zdrowiutko ^^, ale po zakupie była jaśniejsza, teraz te żyłki wyglądają bardziej bordowo.