Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
Witaj Dorotko - to prawda co piszesz, a sentencja jak najbardziej prawdziwa.
Na cmentarzu zawsze do głowy przychodzi mi sentencja ks Twardowskiego "Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...." Smutno mi tylko, że to wszystko teraz takie materialne - prześcigane się kto ma ładniejsze kwiaty, większe znicze.
Byłam na cmentarzu w nadmorskiej miejscowości w Stegnie - swoim zwyczajem chciałam zapalić świeczkę na jakimś opuszczonym grobie ku mojemu radosnemu zdziwieniu nie znalazłam ani jednego grobu na którym nie paliłaby się żadna swieczka - nawet na tych zaniedbanych i starych.
Ciepło pozdrawiam...
Na cmentarzu zawsze do głowy przychodzi mi sentencja ks Twardowskiego "Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...." Smutno mi tylko, że to wszystko teraz takie materialne - prześcigane się kto ma ładniejsze kwiaty, większe znicze.
Byłam na cmentarzu w nadmorskiej miejscowości w Stegnie - swoim zwyczajem chciałam zapalić świeczkę na jakimś opuszczonym grobie ku mojemu radosnemu zdziwieniu nie znalazłam ani jednego grobu na którym nie paliłaby się żadna swieczka - nawet na tych zaniedbanych i starych.
Ciepło pozdrawiam...
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- Iga51
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Dorotko. Nie wiem, czy powinnam dzisiaj pisać, wszyscy w takim nostalgicznym nastroju. Ja zresztą też, dlatego oglądam Wasze piękne ogrody, a właściwie dzieła sztuki. Chciałam odpowiedzieć na PW ale chyba jeszcze nie jestem uprawniona (tak wynikało z informacji, która się wyświetliła). Chyba, że coś źle zrobiłam. Ale odpowiem tu: Założę wątek, najpierw chcę trochę nacieszyć oczy tymi Waszymi cudeńkami. Ja dopiero tworzę swój ogród, wiec nie mam ani za dużo roślin, ani tak pięknych zdjęć.
A Twój ogród to bajka.
Pozdrawiam. Iga
A Twój ogród to bajka.
Pozdrawiam. Iga
Pozdrawiam. Iga
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
O nowonarodzona - witaj...
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Iga bardzo się cieszę ,że zawitałaś do mnie ,tym bardziej że mamy te same miłości roślinne , nie pamiętam kiedy ma się uprawnienia odpowiadania na pw ,więc pisz posty u nas i zapraszam jak najczęściej -dzięki forum roslin Ci przybędzie ,ogród będzie się kształtował ,zdjęcia będą i to coraz piękniejsze,zapadniesz na wiele chorób ,czy brzmi to jak przestroga? nie...to raczej bardzo optymistyczny ciąg dalszy u Ciebie -a z wątkiem nie zwlekaj zbyt długo,najciekawsze są te które dokumentują jak powstaje ogród,jak się zmienia a nie dopracowany któremu nic dodać nic ująć,zachęcam więc,bo ja żałuję że tak późno tu trafiłamIga51 pisze:Witaj Dorotko. Nie wiem, czy powinnam dzisiaj pisać, wszyscy w takim nostalgicznym nastroju. Ja zresztą też, dlatego oglądam Wasze piękne ogrody, a właściwie dzieła sztuki. Chciałam odpowiedzieć na PW ale chyba jeszcze nie jestem uprawniona (tak wynikało z informacji, która się wyświetliła). Chyba, że coś źle zrobiłam. Ale odpowiem tu: Założę wątek, najpierw chcę trochę nacieszyć oczy tymi Waszymi cudeńkami. Ja dopiero tworzę swój ogród, wiec nie mam ani za dużo roślin, ani tak pięknych zdjęć.
A Twój ogród to bajka.
Pozdrawiam. Iga
I jak widzisz Ania powitała Cię u mnie bo u Ciebie nie ma jak
-- 2 lis 2013, o 21:51 --
Agnieszko u nas niestety były puste groby ,nad czym ubolewam
- wielkakulka
Powiem tak moi dziadkowie żyją, oprócz kilku znajomych i małej Oli nie miałam do kogo iśc na grób. Ale wzielismy kilka zniczy, wkłady zapasowe i stwialismy tam, gdzie nikt nie zapalił swieczki - było miło.
- dorcia7
To ciesz się dziewczyno że tylko znajomym palisz znicze i oby tak pozostało jak najdłużejwielkakulka pisze:Powiem tak moi dziadkowie żyją, oprócz kilku znajomych i małej Oli nie miałam do kogo iśc na grób. Ale wzielismy kilka zniczy, wkłady zapasowe i stwialismy tam, gdzie nikt nie zapalił swieczki - było miło.
- wielkakulka
Tylko wiesz dziadki moje i M maja grubo po 80 r.ż. jak sobie czasami pomysle, że ..., to aż ciarki po plecach...
- dorcia7
ale taka jest kolej zycia, a nie każdemu dane jest dożyć takiego wieku,mój ojciec zmarł w wieku 47 latwielkakulka pisze:Tylko wiesz dziadki moje i M maja grubo po 80 r.ż. jak sobie czasami pomysle, że ..., to aż ciarki po plecach...
- wielkakulka
Oj...mój pradziadek z 6-7 lat temu, ale mieszkał w okolicach Berlina.
- dorcia7
no to sama widzisz ...niech więc dzadkowie żyją jak najdłuzejwielkakulka pisze:Oj...mój pradziadek z 6-7 lat temu, ale mieszkał w okolicach Berlina.
- wielkakulka
Daj im Boże. Jeszcze całkiem sprawni. Niejeden młody nie ma tyle krzepy.
- dorcia7
Eee ,bo to inny materiał genetyczny ,nie to co terazwielkakulka pisze:Daj im Boże. Jeszcze całkiem sprawni. Niejeden młody nie ma tyle krzepy.