Karczownik,kret, nornica czy... - 2cz.(2007.06.28 - do 2011.11.06)
Elektoniczny odstraszacz gryzoni !
Witam tu wszystkich i proszę o odpowiedż w temacie <elektroniczny odstraszacz kretów>.Mam z kretami poważny problem ,a z kolei nie chcę ich zabijac bo są pożyteczne.Zastanawiam się nad kupnem solarnego odstraszacza na krety oferowanego na Allegro i prosze o podpowiedż czy to działa.Może to ktoś przetestował u siebie na działce-Dzięki -pozdrawiam Tadeusz zGorlic
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tadziu, w tym wątku już o tym pisaliśmy wielokrotnie, przeczytaj go od deski do deski, proszę. Naprawdę warto
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Odstraszacz elektroniczny
Witamwszystkich i mam pytanko dot.skutecznosci działania odstraszaczy elektronicznycznych emitujacych fale specjalnej częstotliwosci które nie zabijają ale płoszą krety.Mam zamiar kupić na Allegro taki ale może ktoś to już przetestował u siebie i może coś na ten temat powiedzieć-dzięki i pozdrawiam Tadeusz z Gorlic
Pozwolę sobie powtórzyć, bo może nie wziąłeś tego do siebie
Tadziu, w tym wątku już o tym pisaliśmy wielokrotnie, przeczytaj go od deski do deski, proszę. Naprawdę warto Nalewka
Pozwolę sobie powtórzyć, bo może nie wziąłeś tego do siebie
Tadziu, w tym wątku już o tym pisaliśmy wielokrotnie, przeczytaj go od deski do deski, proszę. Naprawdę warto Nalewka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Re: Re
Wystarczy przeczytać instrukcję obsługi. A skąd wiem na jakim obszarze działa? Jak podaje instrukcja obsługi na powierzchni około 600 mkw. I na tym terenie nie mam kretów a u sąsiadów obok buszują.Tady520 pisze:...myśle że masz bardzo wyczulone paluszki że wiesz że to działa nawet w promieniu 25m-pozdrawiam Tadeusz
Źle podałem przepraszam - powinno być o promieniu 13 - 14 metrów od miejsca wbicia aluminiowego grotu odstraszacza czyli średnicy 26 - 28 metrów....w promieniu 25m...
Pozdrawiam Andrzej.
Witam.
W obszarze 4x4metry chyba z 12 dziur! Wejścia eleganckie jakby zrobione szpadelkiem, niektóre bardzo duże inne mniejsze. U wlotu kilku dziur wielkie !!!kupy!!! , jakby po lekkiej biegunce.
Czy ja mam je tępić czy moze podsypać stoperanu?
p.s. -to nornice???!
Wiedziałam.
W obszarze 4x4metry chyba z 12 dziur! Wejścia eleganckie jakby zrobione szpadelkiem, niektóre bardzo duże inne mniejsze. U wlotu kilku dziur wielkie !!!kupy!!! , jakby po lekkiej biegunce.
Czy ja mam je tępić czy moze podsypać stoperanu?
p.s. -to nornice???!
Wiedziałam.
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą (...)"
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na przykład takich?hanka55 pisze:.
Szkoda tylko, że nie odstrasza także ślimorów - ekshibicjonistów.
Skoro tak reklamujecie te wibratorki, to ja pewnie też sobie sprawię.... 8) Mam nadzieję, że psa mi to nie wystraszy, bo on taki więcej nieduży...
A czy działa on na wszystkie gryzonie czy tylko na "wybrane"...? bo obawiam się, że mam szczurki, a te jak wiadomo słyną z inteligencji...
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
O święty Kalasanty !
Czymże Ty go pasłaś Alusiu, że on taki gigantyczny?
Na hormonach wzrostu, dopalaczach, karmach wysokooktanowych ?
Wibrator działa na krety, nornice i karczowniki - u mnie wypędził i nornice i karczownika.
Zgodnie z przepisem - zmieniałam miejsce wbicia wibratora co parę dni, by się gryzonie nie przyzwyczaiły i nie myślały, że w innej częsci ogródka będzie spokojnie .
Trudne to wbijanie, bo w ciężkiej ziemi dziura na 40cm, wymaga najpierw walenia obuchem siekiery w stalową rurę, potem rozhuśtania rury, wyjęcia jej i wsadzenia wesołka-wibratorka.
On jest najskuteczniejszy na ciężkich, gliniastych i ilastych glebach, gdzie lepiej przenoszone są drgania i fale akustyczne.
Ciekawa jestem dlaczego ptaszki brzydzą się golasów i nie łykają ich jak małży ?
Szampiona bym i postawiła do popitki, by z gładkim drżeniem spływały przez gardziołka do żołądków
A Twój rudonogi, to chyba na obiad dwudaniowy dla orła ?
Czymże Ty go pasłaś Alusiu, że on taki gigantyczny?
Na hormonach wzrostu, dopalaczach, karmach wysokooktanowych ?
Wibrator działa na krety, nornice i karczowniki - u mnie wypędził i nornice i karczownika.
Zgodnie z przepisem - zmieniałam miejsce wbicia wibratora co parę dni, by się gryzonie nie przyzwyczaiły i nie myślały, że w innej częsci ogródka będzie spokojnie .
Trudne to wbijanie, bo w ciężkiej ziemi dziura na 40cm, wymaga najpierw walenia obuchem siekiery w stalową rurę, potem rozhuśtania rury, wyjęcia jej i wsadzenia wesołka-wibratorka.
On jest najskuteczniejszy na ciężkich, gliniastych i ilastych glebach, gdzie lepiej przenoszone są drgania i fale akustyczne.
Ciekawa jestem dlaczego ptaszki brzydzą się golasów i nie łykają ich jak małży ?
Szampiona bym i postawiła do popitki, by z gładkim drżeniem spływały przez gardziołka do żołądków
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Prawdopodobnie pierwiosnkami, Haneczko, bo wiele z nich ma dziwnie zredukowaną ilość liści...hanka55 pisze: Czymże Ty go pasłaś Alusiu, że on taki gigantyczny?
To taką właśnie ziemię mam... A jak jest z wyciąganiem z niej rur i innych "patyków", to też wiem, bo wyciągałam już i podpory do pomidorów i do drzew... tragedia... Wbijanie lepsze! A jak długo ma trwać taka akcja? Tydzień? Miesiąc?...hanka55 pisze: Trudne to wbijanie, bo w ciężkiej ziemi dziura na 40cm, wymaga najpierw walenia obuchem siekiery w stalową rurę, potem rozhuśtania rury, wyjęcia jej i wsadzenia wesołka-wibratorka.
Mnie małże to i z szampionem nie przechodzą... a może te francuskie ptaki to też jakieś importowane z Polski...hanka55 pisze: