Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Post »

Madziu, wszystko co ważne zostało już powiedziane...życzę na codzień pogody duchy, szczęścia i miłości które potrafią przenosić góry i uśmiechu który rozświetli każdy dzień.
;:196 ;:167
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kochana najlepszego ;:196 Niech się spełnią Twoje marzenia ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko kochana ;:oj :oops:
Odpowiem wszystkim z osobna jutro, ale teraz tak w przelocie chciałabym bardzo serdecznie podziękować za życzenia i Wasze odwiedziny ;:196
Stuknęła mi dzisiaj podwójna osiemnastka i sama nie wiem kiedy to się stało :lol: !
Cieszę się, że Was mam bo pomimo, że większości nie spotkałam w realu to i tak czuje Wasze szczere wsparcie i sympatię.
Ściskam i do napisania :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Ja też przyłączam się do życzeń ;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Buziak urodzinowy i ode mnie ;:196 wszystkiego naj naj naj !!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No to Ty Młodzieniaszek jesteś kochana. Mnie jeszcze kilka dni tego wspaniałego wieku zostało ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witam.
Na początek składam spóźnione życzenia urodzinowe. Sto lat w szczęściu i zdrowiu!
Już nie mogę doczekać się motylego wzgórza, dlatego pozwolę sobie zaglądać. Kompozycje kwiatowe w domu cudowne! Tak jak i kocurrry ;:167
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Witam :D
Już nadrabiam zaległości:

Hiacynty doniczkowe niestety tylko dwa dni wyglądały dobrze. Później trzeba było je umieścić w wazonach, ponieważ jak zakwitły w pełni, zrobiły się ciężkie paskudnie i pokładały się na boki.

Obrazek

Obrazek

Kolejne perfumy domowe

Obrazek

Byłam na szopingu ogrodowym, zwanym szkółkingiem :tan Kupiłam bratki zwisające, stokrotki, skalnice i goździki kropkowane. Poza tym mam taaaaką listę traw i bylin do zakupu w Grassfactory oraz w Dobrepole.
Lista jest ogromna i mam nadzieję, że dam radę ją zrealizować ;:224

Klaruje się już pomysł na zagospodarowanie Wzgórza Motyli, co jest w ogromnej mierze zasługą Aguni-aguniady, która pomogła mi w projekcie ;:180 ;:167

To plany na kwiecień/maj a tymczasem przy użyciu syna a raczej jego mięśni, uporządkowałam rabatę przylegająca do tarasu. Nie ma tam już nic a było mnóstwo, ponieważ była to tak zwana przechowalnia. Teraz wystarczy teren wyrównać, położyć agrowłókninę ( bez której na mojej działce nie działam ze względu na chwasty a zwłaszcza perz), zasypać korą i kiedyś posadzić tam mnóstwo hortensji, ponieważ to ma być przedłużenie rabaty kwaśnej i zaplanowałam na niej dziesiątki hortensji :) I trawy oczywiście, ale jak już niejednokrotnie wspominałam, w moim ogrodzie będą one punktem stałym, wszędzie, gdzie tylko będzie można, bo mam zamiar ogród naturalistyczny podkreślić trawami na całej jego powierzchni ;:167

Obrazek

Pokażę Wam kochani jak już w ogrodzie robi się kolorowo. Mały odcinek przed domem, ale cieszy ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Hiacynty w wydaniu wazonowym uwielbiam, kupuję już ścięte bo jakoś sama nie mam serca ich ciachać.
W domu, w ogrodzie zapachniało wiosną...wariacja wiosenna na całego.
Trzymam kciuki za Wzgórze Motyli i zrealizowanie wszelakich ogrodowych planów ;:196
BasiaEm
100p
100p
Od: 22 lip 2013, o 19:49

Post »

:wit
ech, moje hiacynty już czekają na żółknięcie liści ;:130 a pachniało tak, że oszaleć można było ;:3
Szczerze nigdy nie kupowałam tych kwiatów, w tym roku od męża na urodziny dostałam wielką donicę ;:167
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguś, widziałam u Ciebie piękne zdjęcia wiosenne. Masz rację, że czuć ją wszędzie dookoła. Ptaki pięknie śpiewają, powietrze pachnie, jest bosko :uszy

Basiu, jaki miły prezent ;:108 Czekasz aż zżółkną i uschną a potem przechowujesz je w suchym miejscu do jesieni? Zastanawiam się co z moimi począć, ponieważ jeszcze nigdy nie udało mi się nie wysuszyć cebul na wiór :oops:

Wzgórze Motyli...
podliczyłam dzisiaj mniej więcej czekające mnie koszty Obrazek

Same rośliny po najmniejszej linii oporu, czyli kupowane w małych doniczkach i w cenach prawie hurtowych to koszt około 3tys. złotych.
Trawy planowane na uzupełnienie pozostałych rabat to dodatkowo koszt około 1,5 tys. złotych + Wzgórze Motyli + robocizna= w tym sezonie nie zrezygnuję z wakacji, o nie! :lol:

A ja jeszcze chciałam kaskadę i strumyk ;:306

Zdecydowanie muszę podzielić prace na etapy ;:224

A wracając na ziemię.
Jutro sąsiad ma przywieźć wielkie, ładne pniaki dębowe pocięte w plastry i będzie tworzył jakieś meble ogrodowe. A nóż będą mi pasowały do altany ;:183

Miłego weekendu. Oby pogoda dopisała :wit
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, ja wiem, że to wszystko boli finansowo... sama nie jestem w stanie (i wolę tego nie robić!) podliczyć, jakie grube tysiące wydaliśmy na ogród. Prace dzielimy na poszczególne sezony, bo w naszym przypadku nie da się zrobić wszystkiego naraz, zwłaszcza że w międzyczasie zawsze coś extra wyskakuje (oczko :twisted: ). I tak co roku posuwamy się do przodu, doskonaląc jakiś fragment ogrodu...
W Twoim przypadku takie podejście ma jeszcze większy sens - masz przecież ogromny ogród do zagospodarowania.
Koszt rzeczywiście wychodzi niemały, ale wierzę że dacie radę, a i wakacje uda się fajnie spędzić :)
Trzymam bardzo mocno kciuki za powodzenie całego przedsięwzięcia i do zobaczenia jak najszybciej! ;:196
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

variegata pisze:I trawy oczywiście, ale jak już niejednokrotnie wspominałam, w moim ogrodzie będą one punktem stałym, wszędzie, gdzie tylko będzie można, bo mam zamiar ogród naturalistyczny podkreślić trawami na całej jego powierzchni
A propos, chcesz może jeszcze tego miskanta, którego Ci przywiozłam jesienią? Muszę radykalnie zmniejszyć kępy, bo strasznie mi się rozrosły i zasłaniają róże.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”