Działka na Kaszubach - 2014
Re: Działka na Kaszubach - 2014
"Sii, sii!" - to mi przypomina ...sikorki , sikorki takie dźwięki wydają
Bea
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny zakwitła siewka z moich zeszłorocznych sasanek. Cudna, różowa, lekko postrzępiona.
Jak niewiele człowiekowi potrzeba do szczęścia
Cały dzień chodziłam do niej i mówiłam....jaka jesteś piękna!
Jak niewiele człowiekowi potrzeba do szczęścia
Cały dzień chodziłam do niej i mówiłam....jaka jesteś piękna!
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu cieszę się z Tobą .
A gdzie fotka ?
A gdzie fotka ?
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziś byłam z koleżanką na koniach i przejeżdżałyśmy całkiem niedaleko Twojej działki, ale było trochę mało czasu i nie podjechałyśmy pod płot. Może następnym razem.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-a sasanka jeszcze malutka i nie umiała odpowiedzieć na zachwyty tylko cichutko się rumieniła?
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Jak nie wiele nam potrzeba do szczęścia
Ja też cieszę się z moich siewek. Szczególnie jednej czerwonej- bałam się że siewka nie powtórzy cech matczynych i będzie fioletowa ( a tych mam multum- rozdaje na lewo i prawo)
Ja też cieszę się z moich siewek. Szczególnie jednej czerwonej- bałam się że siewka nie powtórzy cech matczynych i będzie fioletowa ( a tych mam multum- rozdaje na lewo i prawo)
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Marysiu, w końcu przeczytałam Twój wątek. Ciągle coś mnie od niego odrywało, a najczęściej była to piękna pogoda i ogródek Dzisiaj w końcu deszczyk pada z czego niezmiernie cieszę się ja i moje roślinki
Przepiękne masz liliowce, one mnie będą zawsze zachwycały. A zdjęcia sprzed 5 lat i teraźniejsze są fantastyczne. Najbardziej rzuciło mi się w oczy jak urosły Ci świerki srebrne Może i mój jeden jedyny się zbierze w sobie i w końcu ruszy Marysiu, ta fotorelacja rozwijania się iryska i zawilca jest super Jestem pewna, że dopiero na zdjęciach zauważyłaś różnicę między tym co było rano a w południe Spójrz, taka mała rzecz, a cieszy. Ja sobie takie same miniaturowe iryski kupiłam w B w zeszłym roku i gdy pierwszy zakwitł to nie mogłam się napatrzeć. One są takie cudne i delikatne jak motyle. Buziaki dla Ciebie i przytulaski dla kota
Przepiękne masz liliowce, one mnie będą zawsze zachwycały. A zdjęcia sprzed 5 lat i teraźniejsze są fantastyczne. Najbardziej rzuciło mi się w oczy jak urosły Ci świerki srebrne Może i mój jeden jedyny się zbierze w sobie i w końcu ruszy Marysiu, ta fotorelacja rozwijania się iryska i zawilca jest super Jestem pewna, że dopiero na zdjęciach zauważyłaś różnicę między tym co było rano a w południe Spójrz, taka mała rzecz, a cieszy. Ja sobie takie same miniaturowe iryski kupiłam w B w zeszłym roku i gdy pierwszy zakwitł to nie mogłam się napatrzeć. One są takie cudne i delikatne jak motyle. Buziaki dla Ciebie i przytulaski dla kota
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Ale super z tą sasanką ,je jest bardzo ciężko z siewek wyhodować. Szybko tracą żywotność i dziwię się że sprzedają nasiona sasanek z terminem ważności dwa lata
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
- amba19
Kochani - najpierw sasanka - moje radość i duma
A teraz odpowiedzi
Krysiu - fotka dopiero dzisiaj, bo na działkę na wypady weekendowe zabieram tylko tablet. A przez to ustrojstwo nawet nie mam pojęcia czy da się wstawić zdjęcie z aparatu. Potem( czyli wieczorem) wymyśliłam, że mogłam zrobić zdjęcie tabletem...Ale nie lubię używać go zamiast aparatu, bo fotki wychodzą beznadziejne.
Madziu - następnym razem zapraszam razem z konikiem i koleżankę również oczywiście!
Ewo - jakbyś to widziała na własne oczy Tak właśnie było....
CDN....
A teraz odpowiedzi
Krysiu - fotka dopiero dzisiaj, bo na działkę na wypady weekendowe zabieram tylko tablet. A przez to ustrojstwo nawet nie mam pojęcia czy da się wstawić zdjęcie z aparatu. Potem( czyli wieczorem) wymyśliłam, że mogłam zrobić zdjęcie tabletem...Ale nie lubię używać go zamiast aparatu, bo fotki wychodzą beznadziejne.
Madziu - następnym razem zapraszam razem z konikiem i koleżankę również oczywiście!
Ewo - jakbyś to widziała na własne oczy Tak właśnie było....
CDN....
- anka93
- Od: 5 paź 2008, o 17:40
Marysiu ,Twoje zdjęcia są powalające.Sasance też nic nie brakuje,ładniutka.
Ja dopiero wczoraj cokolwiek ruszyłam w ogródku .Brak czasu,albo zimno i deszczowo.Jeszcze się tak nigdy nie zapuściłam.
Pozdrawiam Beata
Ja dopiero wczoraj cokolwiek ruszyłam w ogródku .Brak czasu,albo zimno i deszczowo.Jeszcze się tak nigdy nie zapuściłam.
Pozdrawiam Beata
- amba19
Beatko -Cudna jest
Ja w tym roku jestem dość zadowolona z tempa mojej ogrodniczej działalności..a to rzadko się zdarza
CD zaległych odpowiedzi
Alicjo - jest jeszcze jedna siewka, która raczej nie będzie fioletowa. Zanosi się na to - że będzie ciemniejsza. Ale to się okaże dopiero jak rozwinie się kwiat. Być może, że to tylko moje pobożne życzenia...
Aniu - miło mi bardzo U nas też wczoraj była piękna deszczowa pogoda. Cieplutko, delikatna mgiełka a od południa trochę mżyło, trochę padało...coś wspaniałego. Ja uwielbiam taką pogodę.
Liliowce mam bardzo skromne i niewyszukane. Dobrze rosną w moich warunkach i z roku na rok ładniej kwitną.
Srebrne świerki u mnie najpierw siedziały ze trzy lata prawie beż przyrostów a potem poszły w górę. Trochę cierpliwości...i też się doczekasz!
Ja tym tym roku kupiłam 6-7 odmian irysków pumila - teraz dopiero będę czekać niecierpliwie czy któryś z nich zakwitnie....co prawda tłumaczę sobie, że wcześniej jak w przyszłym roku nie ma co liczyć na kwitnienie, ale na dnie serce tli się nadzieja na miłą niespodziankę( bo sadzonki przyszły wypasione jak ta lala )
Koty przytuliłam wszystkie trzy. Czyżbym faworyzowała jedno futro pewnie to jest Fidel
Karinko - tak naprawdę to one nie takie trudne. Jak już wykiełkują i uda mi się nie ukatrupić siewek to kwitną już w drugim roku, co jest dla mnie niezwykle motywujące.
Ja już się czaję na pozbieranie nasion z tej sasanki ze zdjęcia
Nie tylko sasanki kwitną u mnie na Kaszubach...
różowy śnieżnik
miniaturowe żonkile skąpane przez nocny deszczyk
Pierwiosnek ząbkowany rozpoczyna kwitnienie
Ja w tym roku jestem dość zadowolona z tempa mojej ogrodniczej działalności..a to rzadko się zdarza
CD zaległych odpowiedzi
Alicjo - jest jeszcze jedna siewka, która raczej nie będzie fioletowa. Zanosi się na to - że będzie ciemniejsza. Ale to się okaże dopiero jak rozwinie się kwiat. Być może, że to tylko moje pobożne życzenia...
Aniu - miło mi bardzo U nas też wczoraj była piękna deszczowa pogoda. Cieplutko, delikatna mgiełka a od południa trochę mżyło, trochę padało...coś wspaniałego. Ja uwielbiam taką pogodę.
Liliowce mam bardzo skromne i niewyszukane. Dobrze rosną w moich warunkach i z roku na rok ładniej kwitną.
Srebrne świerki u mnie najpierw siedziały ze trzy lata prawie beż przyrostów a potem poszły w górę. Trochę cierpliwości...i też się doczekasz!
Ja tym tym roku kupiłam 6-7 odmian irysków pumila - teraz dopiero będę czekać niecierpliwie czy któryś z nich zakwitnie....co prawda tłumaczę sobie, że wcześniej jak w przyszłym roku nie ma co liczyć na kwitnienie, ale na dnie serce tli się nadzieja na miłą niespodziankę( bo sadzonki przyszły wypasione jak ta lala )
Koty przytuliłam wszystkie trzy. Czyżbym faworyzowała jedno futro pewnie to jest Fidel
Karinko - tak naprawdę to one nie takie trudne. Jak już wykiełkują i uda mi się nie ukatrupić siewek to kwitną już w drugim roku, co jest dla mnie niezwykle motywujące.
Ja już się czaję na pozbieranie nasion z tej sasanki ze zdjęcia
Nie tylko sasanki kwitną u mnie na Kaszubach...
różowy śnieżnik
miniaturowe żonkile skąpane przez nocny deszczyk
Pierwiosnek ząbkowany rozpoczyna kwitnienie
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Piękne Marysiu do zobaczonka popołudniem