Ogródek Robaczka cz.13
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz.13
Kasiu, co to za kwiatuszki w gruncie - te drobne niebieskie? Śliczne są
Mnie też ucieszyła zieleń po deszczu - ogród od razu nabrał innego wyrazu i nie jest już smutny, jak wcześniej po zimie. Tak niewiele trzeba, żeby nas przyroda zachwyciła - nawet zieleń trawnika na wiosnę cieszy
Udanych prac ogródkowych - ma być piękny dzień
Mnie też ucieszyła zieleń po deszczu - ogród od razu nabrał innego wyrazu i nie jest już smutny, jak wcześniej po zimie. Tak niewiele trzeba, żeby nas przyroda zachwyciła - nawet zieleń trawnika na wiosnę cieszy
Udanych prac ogródkowych - ma być piękny dzień
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Weekend u mnie Kasiu zapowiedział się mgłą i chmurami.
Na szczęście jest dość ciepło i nie było przymrozku nocą.
Deszcz by się przydał, bo jak sama piszesz teraz działa cuda.
Patrzę na twoje brateczki i żal robi mi się moich, bo jeszcze nie wysadziłam ich do donic, jakoś nie miałam na nie czasu.
Wczoraj poprawiałam kamienisty brzeg oczka i dzisiaj wszędzie czuję wczorajsze kamienie.
Może po południu się zmobilizuję.
Miłego weekendu.
Na szczęście jest dość ciepło i nie było przymrozku nocą.
Deszcz by się przydał, bo jak sama piszesz teraz działa cuda.
Patrzę na twoje brateczki i żal robi mi się moich, bo jeszcze nie wysadziłam ich do donic, jakoś nie miałam na nie czasu.
Wczoraj poprawiałam kamienisty brzeg oczka i dzisiaj wszędzie czuję wczorajsze kamienie.
Może po południu się zmobilizuję.
Miłego weekendu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
jak tam Kasiu po dzisiejszym dniu? pogoda była cuuudowna to można było podziałać
mnie bolą wszystkie kości i mięśnie ale wcale nie narzekam, bo się za tym stęskniłam.......zwariowałam a jak
mnie bolą wszystkie kości i mięśnie ale wcale nie narzekam, bo się za tym stęskniłam.......zwariowałam a jak
- -Piotr-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, wagary miałem naprawdę pracowite, praktycznie całe dni, z małymi przerwami spędzałem w ogrodzie.
Ale ta praca to jest dla przyjemności. Teraz z moim skarbikiem odpoczywamy sobie przy piwku, myślę że zasłużyliśmy.
A na tą miniaturową wierzbę też zwróciłem uwagę, bardzo ładna.
Ale ta praca to jest dla przyjemności. Teraz z moim skarbikiem odpoczywamy sobie przy piwku, myślę że zasłużyliśmy.
A na tą miniaturową wierzbę też zwróciłem uwagę, bardzo ładna.
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Kasiek, prawie wyzdrowiałam zatoki niestety długo się wloką Do tego starszy teraz chory Masakra.
Sesyjka zrobiona, ale nie jestem zadowolona, bo najpierw nataszczyłam się z dereniami, a potem złapałam za aparat i nie mogłam dobrze ostrości ustawić Dzisiaj troszkę pracy, troszkę odpoczynku Ogólnie cudnie było!
Sesyjka zrobiona, ale nie jestem zadowolona, bo najpierw nataszczyłam się z dereniami, a potem złapałam za aparat i nie mogłam dobrze ostrości ustawić Dzisiaj troszkę pracy, troszkę odpoczynku Ogólnie cudnie było!
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Kasiu, zaglądam czasami do Ciebie, bo pięknie....nie odzywam się, bo cóż...każdy widzi jaki Twój ogród piekny, z jakim smakiem prowadzony. Podziwiam, słów brakuje....to milczę. Ale tego nie przemilczę,,,,,tej ilości róż Podziwiam ....
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Fajne te kwiatuszki w koszykach. Ja właśnie patrzę na zamordowane przeze mnie stokrotki i prymulki w koszyku. Jak nie włożę w grunt, to marnuję wszystko koncertowo
Zdjęcia super!
Zdjęcia super!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wreszcie prawdziwa wiosna U mnie trochę później niż Twoja, ale zachwycająca Zaczęły przychodzić przesyłki z roślinami, więc sobotę spędziłam sadząc róże (do 300 jeszcze daleko ), hosty posadziłam już w piątek. Agapant wyniesiony niedawno z piwnicy jest nadal bardzo blady, dosypałam mu ziemi do doniczki, ale nie przesadzałam. Korzenie mu górą trochę wyłażą, ale przesadzę go dopiero za rok.
Takiej wiosny nie pamiętam-ciepło mimo nocnych przymrozków.
Takiej wiosny nie pamiętam-ciepło mimo nocnych przymrozków.
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Witam wraz z pierwszymi promykami
musiałam troszkę nadrobić zaległości
zdjęcia porównawcze wiosny o niebo wole te tegoroczną
u mnie magnolia powolutku szykuje sie do kwitnienia i przez swoja nieuwagę przysypałam jej jedna gałązkę przy pracach w ubiegłym roku i puściła mi korzonki muszę ja teraz przesadzić w inne miejsce - znaczy sadzoneczkę
Wczoraj miałam śliczną pogodę i na dziś też sie taka zapowiada
Miłej niedzieli
musiałam troszkę nadrobić zaległości
zdjęcia porównawcze wiosny o niebo wole te tegoroczną
u mnie magnolia powolutku szykuje sie do kwitnienia i przez swoja nieuwagę przysypałam jej jedna gałązkę przy pracach w ubiegłym roku i puściła mi korzonki muszę ja teraz przesadzić w inne miejsce - znaczy sadzoneczkę
Wczoraj miałam śliczną pogodę i na dziś też sie taka zapowiada
Miłej niedzieli
Kasiu, jak tam kiermasz berliński ? Jak było? Kupiłaś coś?
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Robaczku, Twój ogród o każdej porze roku zapiera dech w piersiach. Zdjęcie również. To otwierające wątek . Żonkilki otoczone armią brateczków. C U D O W N I E !
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Te Twoje donicowe aranżacje są niesamowite. Spowodowały, że też zapragnęłam mieć kilka takich u siebie. Nie powtórzę tego co Ty, ale powoli zaczyna się i u mnie zagęszczać
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,ja mam 3 miniaturowe wierzby,dwie z tego gatunku co ty i nie bardzo wiedziałam jak ją ciachnąć,bo gałęzie miała na ziemi.