W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
Re: W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
Och widać, że najedzony, inaczej prawie Mikołaja by upolował ;D
Ala
- meluzyna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kot na stole?
No niestety koty to nie z tych, co posłuchają jak im sie powie: "Tu nie wolno" ;D
Ala
- meluzyna
Moją oduczyłam, przy mnie nie włazi i nawet nie próbuje
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale tylko przy Tobie, spróbuj ją podejrzeć jak Cię nie ma
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- meluzyna
Pewnie tak:), ale przy mnie nie robi wielu rzeczy, które wcześniej akceptowała córka. Doskonale wie, co jej wolno, a czego nie wolno jej robić
Hej
Chciałbym zadać wam pytanie. Mam kota, który je kwiaty donicznowe. Staram się w jak największym stopniu uniemożliwić mu to. Często mi się to nie udaje. Ostatnio na urodziny dostałam od koleżanki rosiczkę. To roślinka, która je owady, a mój kotek widzi w niej nowy obiekt zainteresowań. Nie wiem co o tym myśleć. Jeśli kiedykolwiek zdarzy mu się ?nadgryźć? rosiczkę czy jest jakieś ryzyko dla jego zdrowia. Zastanawiam się jeszcze nad tym czy nie zaszkodzi to rosiczce. Nie chcę rezygnować z kota, ani z kwiatów. Mogę przestawić rosiczkę w inne miejsce. Chociaż nawet to nie pomaga dla mojego kota. Chodzi po meblach i dotrze do każdego kwiatka, do którego chce dotrzeć. Czy rosiczka wydziela jakieś substancje, które zaszkodzą kotu? Czy kot może uszkodzić rosiczkę? Nie chcę zrezygnować z kwiatków, ani zwierząt. Już radzę sobie z innymi kwiatami, ale rosiczki jeszcze nie znam i nie mam pojęcia, czy może zaszkodzić taka sytuacja jej i kotu. Możecie mi coś doradzić.
Chciałbym zadać wam pytanie. Mam kota, który je kwiaty donicznowe. Staram się w jak największym stopniu uniemożliwić mu to. Często mi się to nie udaje. Ostatnio na urodziny dostałam od koleżanki rosiczkę. To roślinka, która je owady, a mój kotek widzi w niej nowy obiekt zainteresowań. Nie wiem co o tym myśleć. Jeśli kiedykolwiek zdarzy mu się ?nadgryźć? rosiczkę czy jest jakieś ryzyko dla jego zdrowia. Zastanawiam się jeszcze nad tym czy nie zaszkodzi to rosiczce. Nie chcę rezygnować z kota, ani z kwiatów. Mogę przestawić rosiczkę w inne miejsce. Chociaż nawet to nie pomaga dla mojego kota. Chodzi po meblach i dotrze do każdego kwiatka, do którego chce dotrzeć. Czy rosiczka wydziela jakieś substancje, które zaszkodzą kotu? Czy kot może uszkodzić rosiczkę? Nie chcę zrezygnować z kwiatków, ani zwierząt. Już radzę sobie z innymi kwiatami, ale rosiczki jeszcze nie znam i nie mam pojęcia, czy może zaszkodzić taka sytuacja jej i kotu. Możecie mi coś doradzić.
Kiedyś będzie taki dzień w którym zobaczysz błyszczące gwiazdy
MOże nie stricte odpowiedź na pytanie, czy rosiczka jest 'zdrowa' dla kota, lecz sugestia - czy kot ma dostęp do trawy? Od kiedy wysiewam moim trawę, czasem zwykłą pszenicę, w kubeczkach po jogurtach i rozstawiam po mieszkaniu, koty nie próbują skubać roślin innych.
Ala
Pragnę poinformować że kotki u mnie wiedzą że dla nich jest podłoga i ewentualnie parapet z kocykiem, ale jak się taka gratka trafiła to trzeba było sfocić. Dziwne, mają pastylki i wodę w swoich miseczkach ale niestety czysta woda im nie smakuje nagminnie spijają wodę z oczka wodnego przyniesioną do podlewania doniczkowych, oraz podgryzają liście noliny pomimo że to koty domowo podwórkowe /na życzenie są wypuszczane na dwór wracają natomiast przez okno/
Z tym piciem to bywa ciekawie Jeden moj kotek pije z miseczki swojej, a druga tylko z kranu w łazience, wiec drzwi do łazienki musza być zawsze otwarte, bo ona siedząc na pralce i gapiąc się w każdą przechodzącą osobę daje znać "odkręć mi kran"
Ala
Aż mi wstyd się przyznać,ale moje futra nie wchodzą ,a raczej mają zabronione tylko wchodzenie na stół kuchenny i tego nie robią.Często siedzą na blacie mebli,bo:LEOŚ ma przyjaciela w akwarium i bardzo lubi spać przytulony do ściany akwarium ,a TOSIA to kłaczata gosposia,która zawsze towarzyszy mi przy kuchennych pracach.Po prostu siedzi sobie kawałek dalej i obserwuje.Żadne z nich nie wącha,nie liże i nie ściąga jedzenia.Wiedzą czego im nie wolno,z resztą one nie jadają nic co ,,ludzkie,,Często piją wode z kranu,a i pare razy zdarzyło się,że przyłapałam LEONA śpiącego w komorze zmywaka.Może sie to komuś nie podobać,ale to mój dom i moich zwierzaków,a jak sie gościom coś nie podoba to nie muszą przychodzić
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 4 sty 2015, o 23:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mój kot jest po sterylizacji 6 lat i ma głupawkę wiec nie jesteś sama :P
Prowadzę busy do Niemiec Piłazapraszam !
Moje też wycięte i różnicy w zachowaniu nie widzę żadnej