Rośliny na słoneczny balkon
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaglądałm i ślicznie dziękuję. Niestety nie wszystko jest tu blisko dostępne, więc muszę gdzieś dalej zapolować. Na razie przekwitły mi tulipanki botaniczne. a nowe wschodzą. Wschodzą też wolniutko aksamitki czerwone. Niestety mój skrzynkowy skalniaczek nie odzyskuje życia.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- koniczynka
- koniczynka
Witam wszystkich na forum, jestem nowa na forum, uwielbiam kwiaty moze troche mniej jak moja siostra florystka, ale zawsze. Mam balkon polódniowy bardzo nasłoneczniony, słońce od rano dopoki slońce nie zajdzie. Mam nastepujacy problem, w lipcu mam wesele i chcialabym przyozdobic mój jakże niezbyt piękny dom kwiatami. Myslalam o syrfiniach, sa piękne, tylko nie wiem czy wytrwam w czestym podlewaniu, a zalezy mi aby były to piekne kopy kwiatów, prosze pomożcie co mam kupić czy sadzonki czy nasiona.
W zależności od sklepu, bazaru itp., ja w zeszłym roku kupiłam po 1 zł za sztukę ( w 10 paku ), może posadziłam za rzadko i efekt końcowy mi się nie podobał
Szkoda że wywaliłam fotorelacje ze zbioru nasionek million bells, ale nie myślałam że kiedyś mogła bym pokazać jak wyglądają nasionkajakoś mi do głowy nie przyszło żeby nasionka zbierać.
A co do tych aksamitek to wydaje mi się że to była wąskolistna aksamitka może mieć kolorki od jasno żółtego do bardzo pomarańczowego .