Dalie z nasion cz.2
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Dalie z nasion cz.2
Nie do końca rozumiem pytanie więc dopytam.
Chcesz teraz posiać dalie? Myślę że to bardzo późno na siew.Teraz gdyby posiać kwiaty mogą być po dwóch miesiącach conajmniej czyli początek września może w sierpniu zależnie od warunków i siły wzrostu plus oczywiście nawożenie.
Chcesz teraz posiać dalie? Myślę że to bardzo późno na siew.Teraz gdyby posiać kwiaty mogą być po dwóch miesiącach conajmniej czyli początek września może w sierpniu zależnie od warunków i siły wzrostu plus oczywiście nawożenie.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Nie, dodałam zdjęcie, które obrazuje jak teraz wygląda jedna z moich zasianych w marcu dalii. Wydaje mi się, że jest dosyć rozkrzewiona. Zastanawia mnie kiedy będę mogła cieszyć oko pierwszymi pąkami. Jak długo czeka się na nie czeka tak mniej więcej ? Dodam, że regularnie podlewam i obkładam kawałeczkami skórki od banana ( jako naturalny nawóz - dopiero się uczę, być może to kiepski pomysł). Pozdrawiam
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kwitnie coraz więcej wysiewanych dalii
-
- 50p
- Od: 22 lut 2018, o 18:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalie z nasion mają swoje zalety, wcześnie zakwitają- już w czerwcu, chętnie i obficie kwitną. Mam z nich rabatkę - w sumie kilkanaście krzaków cieszy oko kolorami już od 2 miesięcy. Mam i odmianowe, ale te, jak to arysokratki, mają swoje humory i trochę skąpią swoich uroków. Kilka odmian jeszcze nie zakwitło, choc już w marcu posadziłam je do doniczek.
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czas odświeżyć wątek Ja pierwszy raz postanowiłem poeksperymentować i kilka dni temu (21 lutego) wysiałem nasiona z mixu który kupiłem w sklepie z czerwonym ptaszkiem w logo. Dzisiaj już pierwsze 2 łebki się pokazują . Szybko poszło A jak u was? Ktoś już wysiewał w tym roku?
- mandorla
- 200p
- Od: 12 paź 2018, o 21:53
Wysiałam dzień po Tobie; mają być pomponowe, ale póki co żadnych łebków nie widzę. Jakieś leniwe mi się trafiły
Pozdrawiam słonecznie, Ika
- Black Rose
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Jeszcze trochę za wcześnie, dalie szybko kiełkują.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- anida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja wysiałam kołnierzykowe, już wykiełkowały. Doświetlam.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.