Ketmia i jej zielony zakątek
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ketmia i jej zielony zakątek
Elu,ja mam katalpę z siewu z nasionka, z wielu siewek została jedna sztuka,ma 2 lata i nie okrywam jej.Koleżance dałam siewkę to ma juz około 1,5 drzewko.Widzę u ciebie perukowiec,nie zmarzł ci w maju?U mnie nie bedzie w tym roku peruczek,dopiero odbudowuje liscie.
- Ketmia
- Od: 23 cze 2006, o 10:57
Małgosiu, u mnie perukowiec nigdy nie przemarzał.
- Ketmia
Zaczęła kwitnąć moja piwonia. Zrobiłam jej portret zaraz po podlaniu.
Dziś postanowiłam, że wysieję jeszcze jakieś byliny, bo gdy posadziłam do gruntu aksamitki, heliotropy i gazanie, na moich parapetach zrobiło się jakoś tak pusto.
Mam zamiar wysiać orliki, biały rozwar oraz ostrygowca.
Poza tym posiałam jeszcze do gruntu takie żółte kwiatki, których jeszcze nie miałam. Nazywają się laje.
Dziś postanowiłam, że wysieję jeszcze jakieś byliny, bo gdy posadziłam do gruntu aksamitki, heliotropy i gazanie, na moich parapetach zrobiło się jakoś tak pusto.
Mam zamiar wysiać orliki, biały rozwar oraz ostrygowca.
Poza tym posiałam jeszcze do gruntu takie żółte kwiatki, których jeszcze nie miałam. Nazywają się laje.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 maja 2014, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz piękną piwonię . Szkoda tylko , że te kwiaty tak krótko kwitną .
- Ketmia
No, niestety. Dlatego nie mam ich więcej, szkoda mi miejsca, nie mam go za wiele.
- Ketmia
- Ketmia
Wczoraj zobaczyłam z przerażeniem, że moja porzeczka dosłownie niknie w oczach, bo coś ją zjada. O moich perypetiach z gąsieniczkami napisałam w wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=17&t=77437
Dzisiaj sporo czasu poświęciłam, żeby wyzbierać to zielone paskudztwo i grałam w zabawę w stylu "Wytęż wzrok i znajdź... 1000 małych zielonych gąsieniczek" . Nie wiem, ile z nich ich udało mi się zebrać, ale gdy wracałam do mojej porzeczki po jakimś czasie, wciąż znajdowałam nowe.
Dziś gorąco, więc wcale nie gnało mnie do pracy w ogrodzie. Żeby się zrelaksować po walce z plagą na porzeczce, zrobiłam zdjęcia mojej różyczce, która rośnie razem z hortensją pnącą.
Dzisiaj sporo czasu poświęciłam, żeby wyzbierać to zielone paskudztwo i grałam w zabawę w stylu "Wytęż wzrok i znajdź... 1000 małych zielonych gąsieniczek" . Nie wiem, ile z nich ich udało mi się zebrać, ale gdy wracałam do mojej porzeczki po jakimś czasie, wciąż znajdowałam nowe.
Dziś gorąco, więc wcale nie gnało mnie do pracy w ogrodzie. Żeby się zrelaksować po walce z plagą na porzeczce, zrobiłam zdjęcia mojej różyczce, która rośnie razem z hortensją pnącą.
- Ketmia
Dziś zapowiadają porządne burze, które nadciągają od zachodu. Skorzystałam i szybciutko zrobiłam jeszcze parę zdjęć. Po ostatniej burzy z mojej piwonii została jedynie kupka płatków. Nie wiadomo, co zastanę w ogrodzie po dzisiejszej.
Jeszcze raz Rosarium Uetersen
A to New Dawn, tak jak piękna, tak wrażliwa
Szałwia omszona
No i kamyczek . Jak widać, plaga ślimaków widoczna nawet na zdjęciu.
Jeszcze raz Rosarium Uetersen
A to New Dawn, tak jak piękna, tak wrażliwa
Szałwia omszona
No i kamyczek . Jak widać, plaga ślimaków widoczna nawet na zdjęciu.
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Śliczna różyczka a kamyczek bardzo ciekawy Niedawno mój mąż dzwonił z Poznania i twierdzi,że jeszcze nie pada ale nie wiadomo co będzie w nocy.Miejmy nadzieję,że ominą nas gwałtowne burze
- Ketmia
Aniu, siedzę przy oknie i słyszę, że właśnie leje. Kupiłam piwko w Biedronce i mam zamiar urządzić moim ślimakom prawdziwą imprezkę Może jutro, jak się już wypada.
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Czyli jednak popadało.A mnie deszczowe chmury ominęły bokiem,jedynie się ochłodziło Jak to dobrze,że nie liczyłam na deszcz i wieczorem wszystko podlałam.Życzę udanej ślimakowej imprezy
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szalejesz z zakupami.... Co chwila coś nowego!!