Moi zieloni domownicy

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moi zieloni domownicy

Post »

No to czekamy na zdjęcia nowego życia pozyskanego listka :wink:. Ja tam będę trzymać za niego kciuki, bo on ma szanse stać się piękną rośliną.
Pokażę roślinkę tak pozyskaną. Przez trzy tygodnie przyglądałam się w P...e takiej roślince, od dostawy do praktycznie ich końca. cena za mała doniczuszkę biednie wyglądających wybięgniętych roślin 18 zł. Co tydzień wyglądały gorzej, łysiały i blakły, uszczknęłam trzy maleńkie końce. W kolejnym tygodniu widzaiłam jak obsługa ładuje je do wora( nie zawsze opłaca się je przeceniać ).
Popół roku moje trzy drobinki wyglądają tak :
Obrazek
Usuń proszę jeśli przeszkadza,bo to mój mały off top :roll:

Upss :oops: , na zdjęcie załapało się moje pranko przyniesione z ogrodu :wink:
Agata
Awatar użytkownika
Tonica
100p
100p
Od: 21 wrz 2014, o 19:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majalis2013 sliczna tradescantia zebrina purpusii :) Pozdrawiam
Ludzie to nie rośli­ny, z czubków już nic nie wyrośnie?
Awatar użytkownika
Anucha64
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 19 lip 2015, o 11:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

majalis2013 ;:138 jaka śliczna trzykrotka ;:3 , właśnie na taką choruję, ale ceny straszne w sklepach i to co chcą sprzedać jest w takim stanie, że tylko za grosze bym wzięła a nie inaczej.Ogromne , byle jakie krzaczory. W ostatnim tygodniu spotkałam takie 3, i to każdy w innym sklepie. Nie miałam jak "pobrać" materiału do rozmnożenia ;:224 i tylko sobie pooglądałam ;:65 . Podejrzewam, że te co widziałam skończą tak, jak te z Twojej opowieści ;:108.
;:7
Pozdrawiam, Anna
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p

Post »

Moja stoi na południowym parapecie, i z tych trzech zrobiło się TYLE. Co podrosło robiłam szczepki i dosadzałam, robiłam szczepki i dosadzałam...
Doniczka jest naprawdę duża :D. I radość ogromna.
Agata
cza_rna7
200p
200p
Od: 19 maja 2015, o 10:50

Post »

majalis2013 mi tam nie przeszkadza, chcesz to wrzucaj, jak masz jakieś ciekawostki :D. Fajnie Ci urosła ta trzykrotka. Ja też mam taką z Biedr... Kiedyś mieli za 6,99 no to kupiłam (potem widziałam w jednej przecenione na kilka złotych, ale drugiej nie kupowałam już 8-) ). Tyle, że jak była zafoliowana to tak fajnie do góry pędziki stały i mi się podobała, a jak wyjęłam z folii to zwisają i już mi się nie podoba ;:192. Tym bardziej, że na końcach są listki, a bliżej doniczki to tak jakoś rzadko... Chyba ją pociacham i zrobię jak Ty ;:333.
Mogę Cię zapytać o imię? Nie lubię tak po nicku ;:224.
Pranie z ogródka pięknie pachnie ;:173.

Aniu, a może zapytaj kogoś na FO o szczepki. Pewnie listem wyjdzie dużo taniej niż za 18 zł i jeszcze brzydki krzaczor.

Antonino :wit :wit :wit. Dzięki za nazwę ;:136.
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p

Post »

Majalis2013 - Agata :D :wit
Agata
Awatar użytkownika
Tonica
100p
100p

Post »

Cza_rna7 nie ma za co, polecam sie na przyszlosc.... Sama mam przynajmniej 6 roznych trzykrotek, polubilam je niedawno a to bardzo wdzieczne roslinki.... zwlaszcza jeśli sa variegated jak ta powyzej ;:108 Pozdrawiam :wit
cza_rna7
200p
200p
Od: 19 maja 2015, o 10:50

Post »

Sześć różnych? Dawaj zdjęcia :D.

W takim razie: witam Ciebie Agato :wit.

Zdjęcia liścia będą wieczorem. Jakoś nie chcą się załadować ;:192. Może potem się uda.
Awatar użytkownika
eriopus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 cze 2015, o 19:16

Post »

Takie trzykrotki są często w ofertach Bie........za śmieszne pieniądze. Sam nabyłem jakiś czas temu i bardzo szybko się rozrosła :)
Awatar użytkownika
Tonica
100p
100p

Post »

Cza_rna7 zrobilam zdjecia ale niestety fotosik powiedzial, ze nie ma ochoty ich zamiescic i wyskakuja mi jakies bledy :/ chwilowo nie moge pokazac zdjec :/
Awatar użytkownika
Anucha64
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

cza_rna7 Nie ma pospiechu z fotkami, poczekam.eriopus napisał, że często są w Bie.. więc trochę poczekam, bo mieszkam blisko Bie... i jestem tam niemal codziennie. Chyba, że czekanie wyda mi się za długie wtedy skorzystam z Twojej podpowiedzi i popytam na FO ;:108 Skoro jesteś niezadowolona z tej trzykrotki, to też uważam, że powinnaś potraktować ją tak, jak zrobiła to Agata (majalis2013). ;:3 Wybacz, że na Twoim wątku zwracam się do innych z pytaniami ;:101 .

Tonica mimo,że nie widziałam jeszcze zdjęć Twoich trzykrotek to już żałuję, że nie mieszkasz w Polsce ;:145. No ale chociaż oczy nacieszę :tan , jak je pokażesz.

majalis2013 Agato, a Ty masz tutaj na FO swój wątek?

;:7
Pozdrawiam, Anna
Awatar użytkownika
Tonica
100p
100p

Post »

Anucha64, nie wiem jaka roznice robi miejsce zamieszkania ;) ?
Awatar użytkownika
Anucha64
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

TonicaPewnie Twoje trzykrotki zaostrzą mój apetyt na posiadanie takowych, i domyślam się, że nie wszystkie są do zdobycia w Polsce, i zapewne bym chciała podkupić coś od Ciebie, ale sama rozumiesz, że sama odległość mocno powiększyłaby koszt zakupu. To tak delikatnie ujmując. Wybiegłam już do przodu z tymi trzykrotkami, ale tak na gorąco, jak wspomniałaś, że aż tyle ich posiadasz to wzbudziło we mnie od razu chęć ich posiadania, mimo, że ich nie widziałąm, ale bardzo podobają mi się trzykrotki ;:65
Pozdrawiam, Anna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”