Ogród Madzi - część 3
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Madzi - część 3
O, jakie kicie! O, jakie hortensje! O, jakie wszystko! I to śliczne niebieskie - przepiękna roślina. Co to?
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izo,
Olgawro,
niebieski kwiat to goryczka.
Niestety, nie jestem pewna, jaki to gatunek.
Być może, któryś z mieszańców.
Są jeszcze różowe, kiedyś widziałam na targach ogrodniczych i sobie pożałowałam.
W zeszłym roku chciałam kupić i nie było.
Krysiu,
dzięki.
Dla Ciebie jeszcze trochę ogrodowych widoków.
- Lisica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu
Obrazy z Twojego ogrodu wciąż mam przed oczami. To najwspanialszy, najbardziej spektakularny ogród, jaki widziałam.
Podziwiam rozmach i pracę, jaką wkładasz w jego utrzymanie. Twoja żelazna kondycja jest w tym przypadku nieoceniona, bez niej "obróbka" takiego ogrodu byłaby zadaniem niewykonalnym. Bardzo się cieszę, że zobaczyłam go na własne oczy, dziękuję!
Kocie piękności niezwykle oryginalne. Szczególnie Fela , której umaszczenie jest cudowne, "one in a million".
Mam nadzieję, że będzie okazja, aby pokazać Ci mój kaszubski ogród i mieszkające w nim koty.
Pozdrawiam serdecznie.
Obrazy z Twojego ogrodu wciąż mam przed oczami. To najwspanialszy, najbardziej spektakularny ogród, jaki widziałam.
Podziwiam rozmach i pracę, jaką wkładasz w jego utrzymanie. Twoja żelazna kondycja jest w tym przypadku nieoceniona, bez niej "obróbka" takiego ogrodu byłaby zadaniem niewykonalnym. Bardzo się cieszę, że zobaczyłam go na własne oczy, dziękuję!
Kocie piękności niezwykle oryginalne. Szczególnie Fela , której umaszczenie jest cudowne, "one in a million".
Mam nadzieję, że będzie okazja, aby pokazać Ci mój kaszubski ogród i mieszkające w nim koty.
Pozdrawiam serdecznie.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Dziękuję za instrukcję w sprawie obornika. W takim razie będę gromadziła kupę kupy aż do jesieni.
Widoki będę podziwiała, jak otworza mi się zdjęcia. Nie martw się, to nie wina zdjęć a mojego sprzętu.
Widoki będę podziwiała, jak otworza mi się zdjęcia. Nie martw się, to nie wina zdjęć a mojego sprzętu.
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Madziu, nic się nie stało myślałam,że wiesz jak nazywa się, ta różowa lilia.
Goryczkę masz cudną ,rzadko spotykana roślina w ogrodach.
Co, to za pomarańczowy kwiatek też niespotykany . Zdjęcie koło znalezionego kotka.
Serducho masz
Goryczkę masz cudną ,rzadko spotykana roślina w ogrodach.
Co, to za pomarańczowy kwiatek też niespotykany . Zdjęcie koło znalezionego kotka.
Serducho masz
- kania
Przepiękny widok kadruje bramka z czerwonymi koralikami. Urocze!
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ogród o tej porze, w środku dojrzałego lata jest zawsze taki powiedziałabym dojrzały, spełniony. Idealny.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Goryczka piękna, mam bzika na ich punkcie, ale nie bardzo chcą rosnąć na mojej glinie, więc mam tylko trzy odmiany. O Twojej pomyślałam najpierw, że to g.trojeściowa, ale ona ma inny pokrój, szybciej to g.krzyżowa, albo jakiś mieszaniec.
Fela i Sila, to słodziaki, podziwiam Twoje wrażliwe i dobre .
Fela i Sila, to słodziaki, podziwiam Twoje wrażliwe i dobre .
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Lisico,
dziękuję Ci za jakże budującą opinię odnośnie ogrodu
Rzeczywiście, kondycja przydaje się w jego utrzymaniu.
Jednak każdy kij ma dwa końce - kondycję tę w dużym stopniu zawdzięczam między innymi pracy w ogrodzie.
Rozglądam się wokół i zachowuję czujność - jeżeli na swojej drodze spotkam odpowiedniego dla Ciebie kota - natychmiast dam znać
Ja również mam nadzieję zobaczyć Twój ogród i poznać koty.
Kto wie, może w niedługim czasie zaistnieje taka możliwość?
Kasiu,
a więc gromadź jak największą kupę kupy.
Gdyby w okolicy było Ci jej mało - przyjedź do mnie - zapraszam
Marysiu,
koło znalezionego kotka jest...i tu mnie masz, muszę cofnąć się do tego zdjęcia i sprawdzić
Już wiem Koło Sili z pierwszego jej zdjęcia jest tygrysówka, egzotyczna roślina cebulowa.
Cebule trzeba wykopywać na zimę, ale kwiaty, jakie wydają warte są tego trudu.
Lidko,
od dłuższego czasu próbuję zidentyfikować tę goryczkę.
Również i mi wygląda najpewniej na krzyżową lub jej mieszańca.
Może w końcu uda mi się rozwikłać tę zagadkę.
Niebawem odbędą się jesienne targi ogrodnicze, może któryś ze sprzedawców będzie miał tę roślinę i oświeci mnie w kwestii jej nazwy botanicznej.
dziękuję Ci za jakże budującą opinię odnośnie ogrodu
Rzeczywiście, kondycja przydaje się w jego utrzymaniu.
Jednak każdy kij ma dwa końce - kondycję tę w dużym stopniu zawdzięczam między innymi pracy w ogrodzie.
Rozglądam się wokół i zachowuję czujność - jeżeli na swojej drodze spotkam odpowiedniego dla Ciebie kota - natychmiast dam znać
Ja również mam nadzieję zobaczyć Twój ogród i poznać koty.
Kto wie, może w niedługim czasie zaistnieje taka możliwość?
Kasiu,
a więc gromadź jak największą kupę kupy.
Gdyby w okolicy było Ci jej mało - przyjedź do mnie - zapraszam
Marysiu,
koło znalezionego kotka jest...i tu mnie masz, muszę cofnąć się do tego zdjęcia i sprawdzić
Już wiem Koło Sili z pierwszego jej zdjęcia jest tygrysówka, egzotyczna roślina cebulowa.
Cebule trzeba wykopywać na zimę, ale kwiaty, jakie wydają warte są tego trudu.
Lidko,
od dłuższego czasu próbuję zidentyfikować tę goryczkę.
Również i mi wygląda najpewniej na krzyżową lub jej mieszańca.
Może w końcu uda mi się rozwikłać tę zagadkę.
Niebawem odbędą się jesienne targi ogrodnicze, może któryś ze sprzedawców będzie miał tę roślinę i oświeci mnie w kwestii jej nazwy botanicznej.
- kania
Madziu, odnośnie kondycji, to zgadzam się w zupełności, że ogród pomaga w jej utrzymaniu. Kiedy patrzę jak sprawni są moi Rodzice w porównaniu ze swoimi równolatkami, jak mają ładnie utrzymaną działkę wokół domu, to jestem pewna, że to właśnie takie sprzężenie ogród - kondycja. A też i wielka terapia dla ducha, motywacja, żeby zrobić coś, co widać i co przynosi satysfakcję.
Widok w okolicach bramki śliczny z obu stron .
Widok w okolicach bramki śliczny z obu stron .
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Madziu, ależ piękny jest ten Twój ogród! Kępy takie dorodne i duże! Na pierwszy rzut oka myślałam, ze to wielka kępa dalii, a tu chryzantemy. Ślicznie, wielkie brawo No i pergole też warte pochwały, bo widać, że solidne!
Przychodzę z rewizytą, parę dni mi zeszło, niż pooglądałam historię tego ogrodu, chylę czoło przed tak dobrym pomysłem i jeszcze lepszym wykonaniem Wycieczki po okolicy też piękne, uchyliłaś mi rąbek Kaszub. Kraju mi nieznanego.
Nawet goryczki dobrze rosną w twej ziemi a Incarvillea mnie już naprawdę zaskoczyła.
Nawet goryczki dobrze rosną w twej ziemi a Incarvillea mnie już naprawdę zaskoczyła.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Świetne jest to zdjęcie z pergolą. Wygląda jak przejście do innego, lepszego świata.