Kolorowy Ogród Geni 2017
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Kolorowy Ogród Geni 2017
No u mnie już irysy skończyły kwitnienie... Co nie zakwitło w tym roku, to już nie zakwitnie...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Gienia u Ciebie pada
U mnie kilka kropelek spadło z rana a teraz piękna pogoda -właśnie się na rowery wybieramy
I u mnie deszczyk by się przydał
U mnie kilka kropelek spadło z rana a teraz piękna pogoda -właśnie się na rowery wybieramy
I u mnie deszczyk by się przydał
- Marzena62
- 500p
- Od: 13 lip 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gieniu, jestem pierwszy raz na forum od tamtego sezonu i od razu do Ciebie, irysy piękne, cudowne odmiany. U mnie też kwitną, ale takich hiciorów jak Ty to ja raczej nie mam, no może kilka. Czas mi nie pozwala na robienie fotek, może jeszcze coś wrzucę jak się uda. Będę do Ciebie zaglądała jak tylko będę na forum
Irysy i inne moje kwiatki -
z pozdrowieniem - Marzena
z pozdrowieniem - Marzena
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Geniu, u mnie też troszeczkę popadało. Po deszczu ściełam kilka irysów do wazonu, nie miały podpór i mocno się położyły.Zależy mi na kłączach, chcę, żeby jak najszybciej się rozrosły.Twoje cuda odmianowe - robią wrażenie
- JarMila
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 15 sie 2012, o 22:08
O ranny?? To ja zachwycam się moimi IB a tu tyle piękności!
-- 4 cze 2017, o 19:10 --
Wyszło krzywo. przepraszam!
-- 4 cze 2017, o 19:10 --
Wyszło krzywo. przepraszam!
Wszyscy chcą żyć długo, ale nikt nie chce być stary...
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko , Halinko , rano tylko troszkę padało potem większość dnia było bez deszczu teraz znowu troszkę pada .
Halinko mam nadzieję że w końcu w przyszłym roku Ci zakwitnie u mnie w tym roku jaki taki marny .
Loki u mnie jeszcze ponad 10 irysków w pąkach no i sporo w tym roku nie zakwitnie .
[Marzenko chętnie zobaczyłabym Twoje iryski
.Lodziu dziękuję u mnie kilka irysków tez się pokładało , ale dałam im podpórki .
Witaj JarMila też kiedyś od takich zaczynałam .
Halinko mam nadzieję że w końcu w przyszłym roku Ci zakwitnie u mnie w tym roku jaki taki marny .
Loki u mnie jeszcze ponad 10 irysków w pąkach no i sporo w tym roku nie zakwitnie .
[Marzenko chętnie zobaczyłabym Twoje iryski
.Lodziu dziękuję u mnie kilka irysków tez się pokładało , ale dałam im podpórki .
Witaj JarMila też kiedyś od takich zaczynałam .
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Geniu!
Kiedyś zadowalaliśmy się irysami, które Ty nazwałaś "burkami", nie zagłębiając się w temat. Pojęcia nie mieliśmy, jakie cudne odmiany wychodzą spod ręki hodowców. Trzeba było trafić na Twój wątek, czy Sławka, żeby zapragnąć tych nowych, bogatych w kolory i falbanki przepięknych irysów. I okazało się, że to może stać się taką chorobą jak różomania. Pokazywanie tych pięknych roślin irysomanię niebezpiecznie napędza... .
Czemu nie podpisujesz odmian? Jak się nie zna nazwy nie wiadomo czego szukać , choć wiele z nich zna się już na pamięć.
Jagi
Kiedyś zadowalaliśmy się irysami, które Ty nazwałaś "burkami", nie zagłębiając się w temat. Pojęcia nie mieliśmy, jakie cudne odmiany wychodzą spod ręki hodowców. Trzeba było trafić na Twój wątek, czy Sławka, żeby zapragnąć tych nowych, bogatych w kolory i falbanki przepięknych irysów. I okazało się, że to może stać się taką chorobą jak różomania. Pokazywanie tych pięknych roślin irysomanię niebezpiecznie napędza... .
Czemu nie podpisujesz odmian? Jak się nie zna nazwy nie wiadomo czego szukać , choć wiele z nich zna się już na pamięć.
Jagi
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Chyba dostrzegłem 'Vission Bold' na wcześniejszych stronach? Godny uwagi podobnie jak 'Strut your Struff'. 'Tour de France' nie w pełni rozwinięty więc czekam na lepsze zdjęcie, by go pochwalić
- e-genia
Jago nie podaję nazw bo zapominam , a znaczniki już wyblakły albo zginęły .
Florian tak te które wymieniłeś irysy mam , Tour de France' może jutro zakwitnie 2 kwiatem to zrobię jeszcze jedno zdjęcie .
Florian tak te które wymieniłeś irysy mam , Tour de France' może jutro zakwitnie 2 kwiatem to zrobię jeszcze jedno zdjęcie .
- e-genia
Decadence
Irys tour de france
irys First Interstate' od Sławka
nn
Irys od pasla3 irys Mindful
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Geniu, porównaj swojego NN pomarańczowego z odm. Wawel / hodowca Zbigniew Kilimnik/
- e-genia
Dzięki Lodziu jak znajdę troszkę czasu , jutro rano wyjeżdżam na Zjazd Zielonozakręconych do Lewina Kłodzkiego .